Štědrovečerní večeře

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
390
1.12.08 18:59

Štědrovečerní večeře

Zdravím všechny přítomné,
možná budu mít pro někoho hloupy dotaz, tak se omlouvám. Zajímalo by mě co budete vařit dětem k štědrovečerní večeři, myslím děti do jednoho roku. Mám 9 1/2m dítě a ráda se nechám vámi inspirovat. Děkuji za vaše odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
973
1.12.08 19:13

ahojky,

tak co treba bbamborovou kasi a file bez kosti :) ja kupuju Nowaco bez kosti jsou to takove 3 kostky v sacku a mooooc dobre! Emmca to miluje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10054
1.12.08 19:13

Rozárka byla v tomhle věku loni a z takové té klasiky nedostala nic. My to vyřešili tak, že nejdřív jsme si dali dárky, pak šla Rozárka spát a my teprve usedli k slavnostní večeři.¨
Ona by určitě celou večeři nevydržela, takže takhle to bylo jednodušší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9130
1.12.08 19:26

Honzíkovi byl loni rok, mel brambor a rizek bez strouhanky, moc mu to chutnalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
1.12.08 19:28

Meowth tydle nowako kostky kupuju taky, Víťas klidně slupne celou jednu kostku a k tomu hromadu kaše. NIKDY tam nebyl jediný kousek kostičky.
Minulý rok bylo Vítkovi 7měs, a večeřeli jsme když si dal svoji 20ti minutovku na gauči. Ještě v té době večeřel kaše. Pak jsme společně rozbalili dárky a pak šup do postýlky. Teprve potom jsme „dojedli“ večeři :roll: dorozbalili dárky a nalili si víno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
1.12.08 20:03

Děkuji, že jste napsali. Já jsem si myslela, že tak malé děti ještě nesmějí ryby. Od kdy vlastně mohou děti ryby?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
papu
1.12.08 20:11

Já bych teda rybu takhle brzo nedala…malej jí dostal poprvé v roce a půl, nejdřív jednou pangasia a pak jednou tresku, jinak nic… spíš se má začínat sladkovodníma, ale do roka asi vůbec.

Malej měl vloni rok na vánoce a jedl nějakou kaši, brambory s masem, prostě jsem neřešila, že by nutně musel mít něco slavnostního…nakonec šel taky spát a my jedli bez něho…

• Citovat
  • Upravit
5546
1.12.08 20:12

Tak u nás se najedl normálně kaší (dřív než jsme jedli my) jako vždy a když s náma seděl v krmící židličce u štědrovečerní večeře, tak jedl kukuřičný křupky :lol: a byl nejspokojenější na světě! Bylo mu 9 měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
1.12.08 20:19

No, právě, že jsem četla, že do roka se ryby nemají dávat dětem a potom jen ty sladkovodní. Určitě to vyřeším nějakým masíčkem, to on rád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
1.12.08 21:01
Vlastička píše:
Děkuji, že jste napsali. Já jsem si myslela, že tak malé děti ještě nesmějí ryby. Od kdy vlastně mohou děti ryby?

Od roka mohou sladkovodní a mořské se nemají dávat do 3 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
1.12.08 21:02

To jsem tedy nikde neslysela, ze deti nesmi do 1 roka ryby. Ja ziju u more a nase doktorky je leda doporucuji, nejdrive jsme zacali rybama ve sklence a pak cerstvyma z rybarny (min 2×tydne)! Vseobecne se vi, ze morske jsou mnohem zdravejsi a chutnejsi nez-li sladkovodni. Jedna vec je jista-musis vedet jak dalece je ryba „cerstva“. Tudiz to vidim jako nektere maminky-rybku s bramborem ci kasi. Uzijte si 1. spolecne Vanoce!

• Citovat
  • Upravit
1039
1.12.08 21:10

K rybám: jsou to alergeny, obzvláště ty mořské a proto se nedoporučují do roka vůbec, mořské raději do dvou a u potenciálních alergiků radši do 3. Jasně, že 90% dětí se třeba po jejich pozření nic nestane, ale my jsme narazili. Nevydržela jsem a protože ryby milujem a vím, jak jsou zdravé, tak jsem Marjánce dala v 15 měs. Pangase - osypala se. Od té doby kdykoliv si já dám mořskou rybu, tak má pupínky (ještě kojím), takže si to vyčítám… Kdybych to věděla, tak má jako první rybu kapra o těchto Vánocích, kdy jí bude 18 měs. a mořskou bych dala až v létě (po 2. narozkách). Ale protože jsem nevydržela, tak bude na Vánoce bez kapra a já budu bez mořských ryb, dokud ji úplně neodstavím. Takže já osobně bych 10měs. mimču filé nedala ani omylem, ale jsem zatížená špatnou zkušeností :wink: Popravdě s tak malým dítkem si fakt vychutnáte večeři nejlíp bez něj, ale chápu, že ho nechcete z toho vyloučit, tak možná by pro všechny bylo nejsnažší mu dát něco oblíbeného do ruky (křupky, chleba, piškoty… co má nejraději), abyste mohli v klidu jíst všichni 3 - tak to plánuju, až budu mít příští vánoce 8-měsíčňátko :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
1.12.08 21:14

Anonymní - možná to je právě tím, že žijete u moře, tj. v oblasti s jinými stravovacími návyky, tj. jiným genetickým zatížením a sklony k alergiím. Možná „přímořské“ děti snášejí mořské ryby daleko lépe než ty středoevropské, pro jejichž organismus přeci jen nejsou přirozené, i když pro dospělého jsou samozřejmě moc zdravé. Děti ze subtropů taky určitě nemají alergie na citrusové plody narozdíl od těch našich - možná se pletu, to je jen moje dedukce, nikoliv odborný názor :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
1.12.08 21:24

My teda holkám, když bylo starší 9 měsíců a mladší 7 měsíců (s odstupem 2 let :wink: ) dali na Štědrý večer normálně obilno-mléčnou kaši, jako každý den, vždyť byly ještě mimča.
Od roka dostávaly bramborovu kaši a kuřecí řízek, kapra ne. Nejím ho ani já a navíc bych se hodně bála kostí. :oops: Bramborový salát by mi zatím určitě nejedly, a to ani letos, takže bude zase ta bramborová kaše. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
2.12.08 08:20

Naše dvojčata měla o prvních vánocích 10 měsíců. Dostali brambory a kousek filé bez kostí. Bramborový salát nejí dosud a mají už 5 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí