Recept: Telecí sekaná

Přidat recept
 
  • Počet porcí PRO 4 OSOBY
  • Čas 90
Hodnotilo 0 lidí

Moc dobrá sekaná, která nepraskne (pokud ji opravdu řádně a ručně zpracujete).

Postup

Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme vsáknout.
Přidáme maso, vejce, česnek. Sůl, pepř, majoránku, kmín - toto je individuální podle chuti, a dobře RUČNĚ prohněteme a promícháme, opravdu aspoň 5 min, aby se vše dobře spojilo.

Pokud je těsto řidší, přisypeme strouhanku a opět ručně dobře promícháme. Nakonec utvoříme šišku, kterou dáme do pekáčku potřeného olejem. Sekanou podlijeme vodou a trochu i vodou potřeme.

Troubu předehřejeme na 200 °C a sekanou asi 10 minut zapékáme, aby se zatáhl povrch. Snížíme teplotu na 150 °C a asi 60 min. za občasného podlévání pečeme do křupava.

(Tip: Pro děti jsem vždy kus odebrala, kam jsem dala méně nebo žádnou cibuli, pepř a jen trošku soli..a udělala mini šištičku, taťkovi pak už řádně okořeněnou velkou.) :-)

Autor: lucynka25

Ingredience

  • 500 g mletého telecího
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • mléko
  • 1 rohlík
  • majoránka
  • pepř mletý
  • kmín
  • sůl
  • strouhanka

Doporučená příloha

Brambory, bramborová kaše, chleba

Chutnalo vám? Okomentujte recept Telecí sekaná

Váš příspěvek