Recept: Ledový vítr

Přidat recept
 
  • Čas 1
Hodnotilo 0 lidí

Vrstvený moučník se zajímavým jménem. Na první pohled se zdá pracný, ale ve skutečnosti je super lehký.

Postup

Dobře vyšleháme bílky a postupně přidáváme cukr, lžičku po lžičce. Zamícháme a přidáme polévkovou lžíci citronové šťávy. Na plech dáme papír na pečení a směs na něj rovnoměrně rozetřeme. Pečeme hodinu při 150 °C. Vychlazený piškot rozřízneme na tři části. Žloutky, cukr, mouku a vanilkový cukr dobře promícháme s trochou mléka. Zbytek mléka dáme svařit. Žloutkovou směs vylijeme do vroucího mléka a mícháme, dokud dostatečněnezhoustne. Po vychladnutí vymícháme s máslem do pěny. Můžeme přidat ješte jeden vanilkový cukr a trochu citronové kůry.

Připravíme si ovoce a jdeme vrstvit:
1. bílkový piškot
2. žlutý krém
3. ovoce

Autor: Slaďoušek

Ingredience

  • 10 bílků
  • 350 g bio cukru krystal
  • 1 polévková lžíce citronové šťávy
  • 10 žloutků
  • 4 lžíce bio cukru krystal
  • 4 lžíce hladké mouky (mohou být i dvě lžíce škrobu plus dvě lžíce hladké mouky)
  • 2,5 dl mléka
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 250 g másla
  • 0,5 l smetany ke šlehání (nebo 3 sáčky šlehačky v prášku)
  • ovoce - banán, kiwi, citron, třešně

Doporučená příloha

-

Chutnalo vám? Okomentujte recept Ledový vítr

Váš příspěvek