Štědrovečerní večeře

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
614
2.12.08 12:05

Ahoj,
Vojtík bude mít o Vánocích 12,5měsíce, dostane kousek pangase + brkaši nebo nějaký spešl bramborový salát - brambory, mrkev, pórek, brokolice (nebo prostě co bude zrovna doma)… spojené jogurtem :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
2.12.08 12:53

Ahoj, syn loni (10 měsíců) měl uvařené brambory do salátu pečené na pečícím papítu, pomaštěné máslem. K tomu uvařenou mrkev. On se zabavil, pochutnal a my se v klidu najedli. resut

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
2.12.08 13:04

Tak loni jsme měli malou zhruba ve stejném věku, a k večeři měla bramborový salát, jen jsem jí ho udělala z jogurtíku a moc si šmákla a rybičku… nějaké filé. I rybí polívku dostala :) Jinak ryby můžou, vím že když jsem kupovala příkrmy a tam byl tuňák, nebo losos, což jsou mořské ryby a do dneška dávám malý docela dost ryb a to jí nejsou ani dva roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17867
2.12.08 13:11

jen bych poznamenala, že fakt, že v kupovaných příkrmech od 6, příp. od 8 měsíců jsou ryby, neznamená, že je děti v tom věku „můžou“. Mnoho kupovaných příkrmů se doporučeními stravování kojenců a batolat vůbec neřídí. Zvláště v rodinách s alergickou zátěží je ryba do dvou let nebo i déle naprosto nevhodná.

Podle mě jde hlavně o to, aby si prckové Štědrý večer užili co nejlíp a tedy si i pochutnali. A v tomhle věku většinou netouží po žádných specialitkách, ale po tom, co mívají obvykle a mají to rádi. takže bych rozhodně nezkoušela nějaké experimenty, ale prostě běžný jídelníček. Jinak z toho taky může být bolení bříška a zkažený večer…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
2.12.08 13:15

Mě se Vítek, taky osypal z mořské ryby, když byl menší. Byl atopik. Já bych teda rybu nedala. Děti mají jíst, to co vyrostlo tam, kde žijí. Tak pochopím, že u moře jedí ryby. U nás ať pěkně baští třeba králíka:-)

A u nás to bylo tak, že když byl Vítek malý, udělali jsme si vánoce odpoledne, aby si stihl s dárkama pohrát a večeři jsme si udělali v klidu až pro sebe, když spal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.12.08 14:17

Naprosto souhlasim, ze detem, jez maji alergii ci jakykoliv zdravotni problem spojeny s vyzivou nebudu davat prave to jidlo, jez to zpusobuje, ale neznamena to, ze tyto potize budou mit i ostatni deti. Mimochodem jsou deti, jez maji alergii na cokoliv- kravske mleko, orechy (alergeny), cokoladu (ktera by „pry“ minimalne do 3-4 let nemela byt diteti dana), ale to by se ale clovek strachem zblaznil. Osobne nejsem zastancem jakychkoliv tabulek. Takze jako u vseho je nutne zjistit, zda to diteti zpusobuje problemy ci ne a zda mu to chutna, o nicem jinem to podle me neni. Vseho s mirou, stejne az budou vetsi, budou se cpat vsim moznym, at pred nami nebo potaji. 8)

• Citovat
  • Upravit
1039
2.12.08 15:35

Milá anonymní, nechci se hádat, ano, souhlasím, že každé dítě je individualita a že k dítěti se špatnou anamnézou se musí přistupvat jinak než k naprosto zdravému, ale: my v rodině žádné alergie nemáme, dcera dosud žádné alergické reakce a zdravotní problémy neměla, vše OK, přesto se po kousku ryby v 15 měs. šíleně osypala a nastartovalo to zřejmě alergii, díky které ani já nemohu jíst mořské ryby, dokud kojím, jak už jsem psala. Takže nešlo o to jen zkusit a odložit, ale o to, že teď z toho mám problémy i já (maso mi moc nechutná, takže ryba byla jedno z mála, co jsem byla schopna pozřít, navíc teď v těhu by se ten jód dost hodil…), což si myslím by se nemuselo stát, kdybych se držela doporučení, ale možná by se to stalo stejně, to samo nevím a nezjistím :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.12.08 00:38

Mně to přije docela jednoduché:

• pokud už jste zkusili rybu, tak u ní zůstaňte, předpokládám, že v 9 měsících ještě ne, tak ji nedávejte.
  • pokud už zvládáte nemixované jídlo (asi ano), tak bych připravila trochu ošizený bramborový salát. U nás to bude z brambor, batátů, cibule, hrášku, mrkve a žloutku. Mám ho vyzkoušený a syn ho má rád. K tomu dostane trochu uvařeného masa, nejspíš kuřete, samotná zelenina by mu nestačila. Zkušenosti s rybama ještě nemám.

K zařazení ryb do jídelníčku: jsou na to hodně odlišné názory, v podstatě platí, že dobrá varaianta je ta, co vyjde :-).

• pokud zařadíte rybu dříve než před 2., ev. 3. rokem a dítě ji bude dobře snášet, je to skvělá varianta a pokud byste vyčkávali déle, byla by to škoda, protože byste zbytečně ochudili děcku jídelníček,
  • ale právě u těch ryb se to často zvrtne v alergii a jiné problémy u dítěte, proto se moc brzy obecně nedoporučují - viz. případ Jany Terezie, je to prostě na rodičích, co si kdo troufne.
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii