Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, chci se zeptat po jaké době jste chtěli mít druhé dítě a jestli je to velká změna mít dvě děti…myslím to tak jak jste to zvládali a zvládáte. Jaký byl porod s porovnání s prvním? Můj první porod byl kleštový malej vážil 3.820 a 51 cm. Dokud na mne nevzali kleště tak to bylo tak nějak přijatelný, ale pak hrůza. Děsně se bojím že to bude to samo. Na víc druhé děti prý bývají větší takže bych měla asi 5kylovýho pucíka
díky za zjušenosti ![]()
Porod byl rychlejší, mladší prcek byl o 50 gramů lehčí, než první…
Zvládat se to dá ![]()
Povím ti v červenci. První porod v pohodě, ale malý od mala velmi náročné dítě s ADHD. Horší to být určitě nemůže. ![]()
První porod byl v pohode a trval 3,5 hodiny, dcera měla 3320 a 49, syn byl na světe za 1,5 hodiny s neskutecne intenzivní bolesti, prvně to byl macek, měl 4100 a 52. Ted potřetí se syn narodil o 6 tydnu dřív, ale i tak fofr a bolesti v pohode. Urcite počítej s vetsi bolesti a to ze by mělo byt vetsi? Lepší nez o 6 tydnu dřív a piplat ho;)
Porod byl trochu delší (ale oba v porovnání s jinými rychlé), ale v pohodě. Druhé dítko bylo o 3/4 kila těžší. Rozdíl mezi dětmi mám 4 roky a je to ideálka
Dcera už byla samostatná jednotka, takže mimino se dalo zvládat bez problémů. Ale to mateřství už je jiné. Druhé dítě si daleko víc užívám. Nevím jestli je to tím, že jsem starší a zodpovědnější (první bylo v necelých 24), nebo tím, že je to pravděpodobně dítě poslední, nebo tím, že je to takovej smíšek od malinka (dcera byla hrozně moc uplakaná) ![]()
A zvládat budes, jedno díte=žádné díte;) poznáš sama sz budes mit dve, jak si mohla nestihat:D
Jj, dá se to, i když ze začátku to bylo docela hustý. Starší trochu žáril (přestal čurat na záchodě) a asi tak dva měsíce s ním docela často musel taťka spát v pokoji, ale už je všechno ok a bráchu by nedal
S druhým dítětem už člověk taky tolik věcí až tak neřeší. Porod byl rychlejší, jak píšou holky přede mnou, mímo o 360g těžší a 1 cm delší. Ale to nemusí být pravidlem, švagrová měla první dítě přes 4,5 kila a druhý mělo pod 4.
Příspěvek upraven 02.04.14 v 21:19
@Vuninka mám děti dva a půl roku od sebe a změna 1-2 vs. 0-1 se naprosto nedá srovnat, v podstatě je to teď takové strašně přirozené, nechci psát jednoduché, to vůbec…ale to přirozené je asi správné slovo. Už jsi hotová máma a to druhé tam vpluje, všechno už umíš, víš, víš i to, že když dvě minuty brečí a Ty nemůžeš přiskočit, protože obsloužit zrovna potřebuje to starší, tak že se taky nic nestane a v slzičkách se nerozpustí a tak. Celkově i logistika se s těma dvěma zvládá docela dobře…prostě nemůžu říct, že bych měla práce dvojnásob, to vůbec. Podotýkám teda, že dcerka je zatím moc hodná. Když si ale vezmu, že když se narodil prvorozený, tak jsem se dostala i na ten blbej net asi za pět dnů po příchodu z porodnice, vůbec nestíhala, nic nezvládala, tak doteď nevím, co jsem vlastně dělala, protože on (taky) jen spal a jedl
.
porody nehodnotím, měla jsem 2× plánovanou sekci.
No tak nějak nevím co chceš slyšet
on totiž každý porod je uplně jiný a zvládnout se dá uplně všechno, když na to přijde…já se třeba ted´k tomu snažim zvládnout studium na vysoký škole
jinak mám kluky od sebe 7 let - resp. chtěli sme 5 let, jelikož mít ve vztekacím období staršího (který má ještě k tomu ADHD) ještě jedno, tak mě asi rovnou vezou
ale pak to jaksi nešlo a pak to šlo, když už to nikdo nečekal
a přijde mi to tak uplně akorát
porody sem měla první rychlostí blesku…za 2,5 hodiny bylo po všem…jen tak tak mě stihli dovést do porodnice (35 km)
a u druhého sem zas rodila přesně podle příručky cca 12 hodin… oba vpodstatě v termínu… váhově byli podobně (první měl 3600 g, druhej měl 4030 g) a celkově je postavou mladší udělanější už od malička, taky i líp jí než starší (ten je spíš vyzáblej intelektuál)…kluci si rozuměj perfektně a i se kolikrát perou, jak kdyby byli stejně starý
… no rozdíl je to akorát tak v tom, že je od sebe musim občas odtrhávat
a vlastně i v tom, že ted´ to je už děsná zívačka a snad sem si to i víc užívala
…u prvního sem byla ze všeho uplně vyplesklá ![]()
Příspěvek upraven 02.04.14 v 21:22
Oba dva porody byly relativně rychlé, druhý byl ale bolestivější. Ale to bylo dáno i okolnostmi a jiným stylem vedení porodu. První kluk 51 cm a 3190 g, druhý kluk 50 cm a 3580 g.
Kluci jsou 16 měsíců od sebe a zvládat se to dá.
Ahojík tak já ti to taky povím až začátkem července…čekáme druhou princeznu…rozdíl bude mezi holka necelé 3 roky…a jinak myslím že každý porod je jinačí..a říká se že druhý je rychlejší..první dceru jsem přivedla ve 36tt(2,73kg a 49cm) a to 3 hodky…a to koncem pánevním beruška šla..tak jsem zvědavá jak půjde beruška..snad to zvládnem taky co nejrychleji
Příspěvek upraven 02.04.14 v 21:25
Tak u mě:
První porod rychlejší i míň bolestivý.
První syn měl 3,6kg, druhý 2,5kg.
Zvládnout se to dá
Začátek byl uplná pohoda..teď jsou sem tam krušný chvilky, kdy mě dokážou vytočit do běla (jako třeba dnes večer
), ale jinak dobrý ![]()
Příspěvek upraven 02.04.14 v 21:22
První porod 4 hodiny, druhý porod necelé 3. První dítě 2950g, druhé dítě 3800g. Porody super oba, jeden s prasklou vodou - větší bolesti. Druhej - vodu praskly až v nemocnici, kam jsem přijela otevřená na 6 cm.
A přesně - jedno dítě, žádné dítě. U prvníh ojsme se docela nudila. Se dvěma je větší sranda ![]()
Chtěla jsem druhé co nejdřív… Jsou od sebe rok a 10 m. Ze začátku to byl mazec ale postupně čím dál lepší.
Co se týče porodu, tak ten byl úplně jiný. První byl cs, druhy přirozený. Ale každopádně rychlejší a jednodušší. Druhý byl o 60 g a 2 cm větší.