Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky, můžete mi prosím poradit? Dcera 21 měsíců m od 3 měsíců Nutrilon Comfort kvůli tomu, že ublinkávala, dávala jsem jí ho až do teď, ale dnes mi v lékarně sestřička řekla, jé taky dáváte Comfort, snažila jste se ho změnit my jo ale neuspěšně, tak mi vrtalo hlavou proč bych ho měla měnit, neslyšeli jste něco špatného o Comfortu? Chtěla bych jí to změnit na jiné poradíte, které je nejlepší. Už bych klidně ani nedávala, ale malá ho vyžaduje, tak do těch 3 let pokud bude chtít dávat budu. Děkuju za odpovědi ![]()
@Dana 07 no já si myslím, že kvůli ceně a hlavně kvůli tomu, že je to pro špatnějí zažívání a vlastně takové dítě už jí všechno, tak ho vlastně nepotřebuje..
Já bych zkusila obyčejný Nutrilon…
Já si nemyslím že by na tom Comfortu bylo něco špatného. Spíš bych řekla že pro 21m už stačí i nějaký obyčejnější. Ten Comfotr je asi pro malinkaté miminka které třeba jak říkáš ty ublinkávají nebo jim nic jiného nesedí. Když už dítě jí další stravu tak už nepotřebuje ten nejšetrnější Nutrilon. Nevím, já ještě kojím (taky 21m)
tak s UM neporadím, ale jestli ji Nutrilon chutná tak bych ho nechala, ale kupovala nějaký „obyčejný“.
@Dana 07 píše:
Ahoj maminky, můžete mi prosím poradit? Dcera 21 měsíců m od 3 měsíců Nutrilon Comfort kvůli tomu, že ublinkávala, dávala jsem jí ho až do teď, ale dnes mi v lékarně sestřička řekla, jé taky dáváte Comfort, snažila jste se ho změnit my jo ale neuspěšně, tak mi vrtalo hlavou proč bych ho měla měnit, neslyšeli jste něco špatného o Comfortu? Chtěla bych jí to změnit na jiné poradíte, které je nejlepší. Už bych klidně ani nedávala, ale malá ho vyžaduje, tak do těch 3 let pokud bude chtít dávat budu. Děkuju za odpovědi
řekla bych, že na něm není špatného nic, ale pro tak velké dítě už postrádá smysl
Syn má 20 měsíců a frčíme na Sunaru Complex. Dává si ráno a někdy i večer.. Ale po druhém roce už to plánuji omezit a začnu dávat i kravské.. Né že by mi šlo vyloženě o peníze, ale přece jen, do peněz to leze a takové dítě, které už baští i zeleninu a všechno, tak ty vitamínky posbírá i jinde:) Navíc druhé dítě na cestě a pokud bude muset být taky UM, tak se z toho zblázníme ![]()
To nevím jestli jí jde jen o tu flašku, po ránu hned pospíchá do kuchyně abych jí udělala mlíčko a kravské ji ve velkém ještě nechci moc dávat (kašičky z kravského normáně dělám) a večer by mi bez mléka neusla.
Přemýšlela jsem o Beba nebo Hami mléko, jsou dobré a kvalitní?
@Dana 07 mě přijde, že jsou všechna mléka stejná.. Záleží i na chuti, já bych možná zkusila Sunar complex, většinou ty starší děti ho pijí, je takový jemný trochu sladší- hami je taky takový
Dvouletému dítěti bych dala mléko jakékoliv, včetně toho kravského. Co si budeme povídat, skoro dvouleťák už UM prostě nepotřebuje a řešit u takového dítěte případnou kvalitu je úplně bezvýznamné. Starší kluk mi pil od 18 měsíců do 2 let kravské, předtím byl od narození na Sunaru. Ve 2 letech už to nechtěl. Mladší byl skoro do 10 měsíců kojený, pak pil do roka Hipp a následně do 18 měsíců Bebivitu. Od té doby nepije mléčného nic. Občas kakao nebo Caro.
Já už bych najela na kravské mléko. UM už opravdu nepotřebuje.
@lovesmile pokud už nepotřebuje UM, nepotřebuje už zádné mléko…
@Dana 07 myslím že v jejím věku uýž je úplně jedno, c o jí dáš.. já bych nedávala už nic ![]()
@Krrysa Jasně že ne, ale jestli vyžaduje flašku, tak bych to kravské mléko klidně dala. Já si taky ráda dám kakao a nepotřebuju mlíko. ![]()
@lovesmile jo to každopádně, ale pak už je to o tom : dítě chche flašku, c o do ní
![]()