Jaké uměle mliko zasytí

8
1.8.22 03:28

Jaké uměle mliko zasytí

Ahoj holky prosím jaké um doporučit?
Malá 8tydnu vůbec nespí a pořad křičí a chce pít a pít…. První byl nutrilon pre v porodnici ale byly problémy s bříškem, následně klasika hipp probiotic velká zácpa
Hipp komfort stolice pravidelná ale divná konzistence i barva a velká plynatost. A teď beba 1 a po ni nespí už vůbec. Pije ji jak divá jak malé chutná ale po hippu spala v noci i 5hodin a po beba mliku je každou hodinu a půl vzhůru …. Zvonu nutrulilon? Nebo více odmerek beba? Malá prospívá pěkne ale nespí max 10 hodin denně i s noci. Mám strach aby zase neměla zacpu nebo nekonečně plynu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3958
1.8.22 05:28
@sannynny píše:
Ahoj holky prosím jaké um doporučit?
Malá 8tydnu vůbec nespí a pořad křičí a chce pít a pít…. První byl nutrilon pre v porodnici ale byly problémy s bříškem, následně klasika hipp probiotic velká zácpa
Hipp komfort stolice pravidelná ale divná konzistence i barva a velká plynatost. A teď beba 1 a po ni nespí už vůbec. Pije ji jak divá jak malé chutná ale po hippu spala v noci i 5hodin a po beba mliku je každou hodinu a půl vzhůru …. Zvonu nutrulilon? Nebo více odmerek beba? Malá prospívá pěkne ale nespí max 10 hodin denně i s noci. Mám strach aby zase neměla zacpu nebo nekonečně plynu :think:

A z čeho usuzuješ, že osmitýdenní miminko, které ti hezky přibírá, neustále brečí, protože má hlad? Miminka se zkrátka v noci budí, může ho trápit bříško (bez ohledu na druh UM), může brečet, protože se teprve adaptuje na tento svět a má nevyzrálou nervovou soustavu. Nebo brečí, protože chce být u maminky v náručí. Pokud je na UM, může potřebovat dudlík - děti při kojení uspokojují svůj sací reflex, pití z lahve je však zpravidla kratší než kojení a nemusí jim stačit. Hledala bych tedy příčinu jinde než v tom, že ti mléko miminko nezasytí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
1.8.22 06:00

@Thomassss Protože kromě opravdu psychické povahy protivnehi a placiciho dítěte jsem vyzkoušela vše. Usuzuji protože ji znám. Vím kdy a co má za problém kdybych měla popisovat co vše s ni musím dělat aby na 20min usla tak si budete tukat na čelo ze nejsem normální :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3682
1.8.22 06:17

Tys toho za tak krátkou dobu vyzkoušela tolik, že si ani nemohla poznat, jestli to malé sedí nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
1.8.22 06:32

Možná máš dráždivé dítě (tomu by odpovídal problém se spaním), nebo má prdy, nebo potřebuje dudlík, zavinout…
Jako fakt pláč miminka neznamená, že má hlad. A dávat mu na nepohodu vždy jídlo, je ne moc dobře (viz pozdější zajidani nepohody).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
1.8.22 06:42

@sannynny no já bych v první řadě přestala ty mléka střídat jako ponožky. Možná už jste jí tím rozhodili zažívání :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6118
1.8.22 06:43
@sannynny píše:
@Thomassss Protože kromě opravdu psychické povahy protivnehi a placiciho dítěte jsem vyzkoušela vše. Usuzuji protože ji znám. Vím kdy a co má za problém kdybych měla popisovat co vše s ni musím dělat aby na 20min usla tak si budete tukat na čelo ze nejsem normální :lol:

Je jí osm týdnů. Vyzkoušela jsi na tak krátký úsek opravdu hodně mlék na to, abys mohla říct, že spánek se mění podle mléka. Co se složení týče, tak v těch mlékách, co jsi vyjmenovala, co se složení týče tak extrémní rozdíly nejsou. Navzdory tomu, co se říká, to nefunguje tak, že syté dítě se nebudí. A takhle malému miminu se prostě spánek mění neustále, takhle malé miminko se obvykle budí často.

Pokud prospívá, tak bude problém opravdu někde jinde než v tom, že by měla neustále hlad. Co všechno jsi vyzkoušela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
1.8.22 06:55
@sannynny píše:
@Thomassss Protože kromě opravdu psychické povahy protivnehi a placiciho dítěte jsem vyzkoušela vše. Usuzuji protože ji znám. Vím kdy a co má za problémkdybych měla popisovat co vše s ni musím dělat aby na 20min usla tak si budete tukat na čelo ze nejsem normální :lol:

To se mi právě nezdá, že víš, co kdy má za problém… když chceš bez příčiny malému miminku už po několikáté měnit UM 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5099
1.8.22 07:01

Do trech mesicu veku se ma UM menit jen vyjimecne v pripade, ze UM opravdu nesedi, kvuli jejich traveni. To mi rekla pediatricka. Takze mozna usilujes akorat o to, jak udelat male ze zaludku mrzaka..áe ty vlastne vis co delas. 8)
Takze dodavat, ze jestli UM sedlo se pozna az po 10-14dnech ani nemusim, ze? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35330
1.8.22 07:21
@sannynny píše:
@Thomassss Protože kromě opravdu psychické povahy protivnehi a placiciho dítěte jsem vyzkoušela vše. Usuzuji protože ji znám. Vím kdy a co má za problém kdybych měla popisovat co vše s ni musím dělat aby na 20min usla tak si budete tukat na čelo ze nejsem normální :lol:

Po osmi tydnech velmi odvazne tvrzeni. Mela jsem dite kojene a stejne problemy pul roku, nespala tak do ti let. Mlikem to fakt nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2588
1.8.22 07:36

Taky jsem měla dráždivé miminko, které nepilo, přesto prospívalo, ječelo, nespalo a přiznám se, taky jsem vyzkoušela x mlék a vylila tisíce do dřezu a další dala za kapky typu espumisan a biogaia.. No a dneska ti můžu s klidem říct, že jsem se na to měla vykašlat, protože dítě by řvalo stejně. Pediatr to suše komentoval slovy: „Kupte jí sunar“(a neřešte to tolik). A měl pravdu. Můžeš to zkusit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6004
1.8.22 07:57

No… za 8 týdnů 4 druhy mléka je hustý, ale klobouk dolů, že už znáš potřeby svého miminka. To já to moje pochopila až v půl roce a stejně mě občas něčím překvapí :think:
Jinak v noci se budí většina mimin, neee fakt to nemusí být mlékem ani hladem.
Mně malá první 2 měsíce krásně spala celou noc a pak se to zlomilo s byla jsem vzhůru každou hodinu, teď už naštěstí vstává jen 3× :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
438
1.8.22 08:05

Zdravím.

Kojila jsem 3 měsíce. Malej měl problémy s prdíky, ale hlavně, když jsem kojila, tak chtěl být pořád na něčí hrudi. Teď už 3 měsíce dávám UM, nutrilon zvracel, bebivitu nesnášel, tak jsme vyzkoušeli Sunar 1 a vše v pohodě. Jde o to, že jak je na UM, tak mu jakoby chybí to přitulení k matce. Jen přece když kojíš, tak je přisátý k prsu a dotýká se vašeho těla. Třeba to mu chybí. U našeho to tak bylo a ještě občas je. Nebo jak i někdo píše, flašku má vypitou rychleji a je to jiné než z prsu. Musíš být trpělivá a vyzkoušet vše. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.8.22 10:06

Je léto, teplo, tak pije. Ve dvou měsících 120-150. Naposledy kolem 12 a buzení kolem půl pátý. Osobně bych zkusila dat mlíka víc pak dělat další dávky podle toho kolik vypila. :nevim: třeba má na noc málo. Třeba jenom potřebuje blízkost. Taky můžou sestupovat dásně. Když jsme měli divokou noc pomohl gel na zuby. 8) :nevim: :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
8
2.8.22 17:05
@Anonymní píše:
Je léto, teplo, tak pije. Ve dvou měsících 120-150. Naposledy kolem 12 a buzení kolem půl pátý. Osobně bych zkusila dat mlíka víc pak dělat další dávky podle toho kolik vypila. :nevim: třeba má na noc málo. Třeba jenom potřebuje blízkost. Taky můžou sestupovat dásně. Když jsme měli divokou noc pomohl gel na zuby. 8) :nevim: :nevim: :nevim:

Ona prave nevytahne víc jak 100 a to i s problemama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna