Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky prosím jaké um doporučit?
Malá 8tydnu vůbec nespí a pořad křičí a chce pít a pít…. První byl nutrilon pre v porodnici ale byly problémy s bříškem, následně klasika hipp probiotic velká zácpa
Hipp komfort stolice pravidelná ale divná konzistence i barva a velká plynatost. A teď beba 1 a po ni nespí už vůbec. Pije ji jak divá jak malé chutná ale po hippu spala v noci i 5hodin a po beba mliku je každou hodinu a půl vzhůru …. Zvonu nutrulilon? Nebo více odmerek beba? Malá prospívá pěkne ale nespí max 10 hodin denně i s noci. Mám strach aby zase neměla zacpu nebo nekonečně plynu ![]()
@sannynny píše:
Ahoj holky prosím jaké um doporučit?
Malá 8tydnu vůbec nespí a pořad křičí a chce pít a pít…. První byl nutrilon pre v porodnici ale byly problémy s bříškem, následně klasika hipp probiotic velká zácpa
Hipp komfort stolice pravidelná ale divná konzistence i barva a velká plynatost. A teď beba 1 a po ni nespí už vůbec. Pije ji jak divá jak malé chutná ale po hippu spala v noci i 5hodin a po beba mliku je každou hodinu a půl vzhůru …. Zvonu nutrulilon? Nebo více odmerek beba? Malá prospívá pěkne ale nespí max 10 hodin denně i s noci. Mám strach aby zase neměla zacpu nebo nekonečně plynu
A z čeho usuzuješ, že osmitýdenní miminko, které ti hezky přibírá, neustále brečí, protože má hlad? Miminka se zkrátka v noci budí, může ho trápit bříško (bez ohledu na druh UM), může brečet, protože se teprve adaptuje na tento svět a má nevyzrálou nervovou soustavu. Nebo brečí, protože chce být u maminky v náručí. Pokud je na UM, může potřebovat dudlík - děti při kojení uspokojují svůj sací reflex, pití z lahve je však zpravidla kratší než kojení a nemusí jim stačit. Hledala bych tedy příčinu jinde než v tom, že ti mléko miminko nezasytí.
@Thomassss Protože kromě opravdu psychické povahy protivnehi a placiciho dítěte jsem vyzkoušela vše. Usuzuji protože ji znám. Vím kdy a co má za problém kdybych měla popisovat co vše s ni musím dělat aby na 20min usla tak si budete tukat na čelo ze nejsem normální ![]()
Tys toho za tak krátkou dobu vyzkoušela tolik, že si ani nemohla poznat, jestli to malé sedí nebo ne.
Možná máš dráždivé dítě (tomu by odpovídal problém se spaním), nebo má prdy, nebo potřebuje dudlík, zavinout…
Jako fakt pláč miminka neznamená, že má hlad. A dávat mu na nepohodu vždy jídlo, je ne moc dobře (viz pozdější zajidani nepohody).
@sannynny no já bych v první řadě přestala ty mléka střídat jako ponožky. Možná už jste jí tím rozhodili zažívání ![]()
@sannynny píše:
@Thomassss Protože kromě opravdu psychické povahy protivnehi a placiciho dítěte jsem vyzkoušela vše. Usuzuji protože ji znám. Vím kdy a co má za problém kdybych měla popisovat co vše s ni musím dělat aby na 20min usla tak si budete tukat na čelo ze nejsem normální
Je jí osm týdnů. Vyzkoušela jsi na tak krátký úsek opravdu hodně mlék na to, abys mohla říct, že spánek se mění podle mléka. Co se složení týče, tak v těch mlékách, co jsi vyjmenovala, co se složení týče tak extrémní rozdíly nejsou. Navzdory tomu, co se říká, to nefunguje tak, že syté dítě se nebudí. A takhle malému miminu se prostě spánek mění neustále, takhle malé miminko se obvykle budí často.
Pokud prospívá, tak bude problém opravdu někde jinde než v tom, že by měla neustále hlad. Co všechno jsi vyzkoušela?
@sannynny píše:
@Thomassss Protože kromě opravdu psychické povahy protivnehi a placiciho dítěte jsem vyzkoušela vše. Usuzuji protože ji znám. Vím kdy a co má za problémkdybych měla popisovat co vše s ni musím dělat aby na 20min usla tak si budete tukat na čelo ze nejsem normální
To se mi právě nezdá, že víš, co kdy má za problém… když chceš bez příčiny malému miminku už po několikáté měnit UM ![]()
Do trech mesicu veku se ma UM menit jen vyjimecne v pripade, ze UM opravdu nesedi, kvuli jejich traveni. To mi rekla pediatricka. Takze mozna usilujes akorat o to, jak udelat male ze zaludku mrzaka..áe ty vlastne vis co delas. ![]()
Takze dodavat, ze jestli UM sedlo se pozna az po 10-14dnech ani nemusim, ze? ![]()
@sannynny píše:
@Thomassss Protože kromě opravdu psychické povahy protivnehi a placiciho dítěte jsem vyzkoušela vše. Usuzuji protože ji znám. Vím kdy a co má za problém kdybych měla popisovat co vše s ni musím dělat aby na 20min usla tak si budete tukat na čelo ze nejsem normální
Po osmi tydnech velmi odvazne tvrzeni. Mela jsem dite kojene a stejne problemy pul roku, nespala tak do ti let. Mlikem to fakt nebylo.
Taky jsem měla dráždivé miminko, které nepilo, přesto prospívalo, ječelo, nespalo a přiznám se, taky jsem vyzkoušela x mlék a vylila tisíce do dřezu a další dala za kapky typu espumisan a biogaia.. No a dneska ti můžu s klidem říct, že jsem se na to měla vykašlat, protože dítě by řvalo stejně. Pediatr to suše komentoval slovy: „Kupte jí sunar“(a neřešte to tolik). A měl pravdu. Můžeš to zkusit.
No… za 8 týdnů 4 druhy mléka je hustý, ale klobouk dolů, že už znáš potřeby svého miminka. To já to moje pochopila až v půl roce a stejně mě občas něčím překvapí ![]()
Jinak v noci se budí většina mimin, neee fakt to nemusí být mlékem ani hladem.
Mně malá první 2 měsíce krásně spala celou noc a pak se to zlomilo s byla jsem vzhůru každou hodinu, teď už naštěstí vstává jen 3× ![]()
Zdravím.
Kojila jsem 3 měsíce. Malej měl problémy s prdíky, ale hlavně, když jsem kojila, tak chtěl být pořád na něčí hrudi. Teď už 3 měsíce dávám UM, nutrilon zvracel, bebivitu nesnášel, tak jsme vyzkoušeli Sunar 1 a vše v pohodě. Jde o to, že jak je na UM, tak mu jakoby chybí to přitulení k matce. Jen přece když kojíš, tak je přisátý k prsu a dotýká se vašeho těla. Třeba to mu chybí. U našeho to tak bylo a ještě občas je. Nebo jak i někdo píše, flašku má vypitou rychleji a je to jiné než z prsu. Musíš být trpělivá a vyzkoušet vše. ![]()
Je léto, teplo, tak pije. Ve dvou měsících 120-150. Naposledy kolem 12 a buzení kolem půl pátý. Osobně bych zkusila dat mlíka víc pak dělat další dávky podle toho kolik vypila.
třeba má na noc málo. Třeba jenom potřebuje blízkost. Taky můžou sestupovat dásně. Když jsme měli divokou noc pomohl gel na zuby.
![]()
@Anonymní píše:
Je léto, teplo, tak pije. Ve dvou měsících 120-150. Naposledy kolem 12 a buzení kolem půl pátý. Osobně bych zkusila dat mlíka víc pak dělat další dávky podle toho kolik vypila.třeba má na noc málo. Třeba jenom potřebuje blízkost. Taky můžou sestupovat dásně. Když jsme měli divokou noc pomohl gel na zuby.
![]()
![]()
![]()
Ona prave nevytahne víc jak 100 a to i s problemama