Jaké vchodové dveře?

2216
2.11.07 15:29

jaké vchodové dveře

ahoj děvčátka, potřebuji poradit. Chceme si koupit vchodové dveře a nevíme, zda jsou lepší dřevěné nebo plastové. Jak jsme se již dívali, tak dřevěné dveře stojí kolem Kč 30 000,–. Myslela jsem si, že plastové jsou levnější, ale dnes nám odpověděla fa, které jsem posílala poptávku na plastové dveře a udělali nám cenovou nabídku na Kč 29 000,–. Teď potřebuji vědět, zda si raději pořídit dřevěné nebo plastové dveře a jestli by jste mi mohly doporučit dobrou firmu cca 50 km - okolí Ostravy, která má i rozumné ceny . Moc Vám děkuji za jakoukoliv radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9867
2.11.07 15:45

Pokud můžeš, ber dřevěné, jsou mnohem hezčí - ale musí se udržovat…

Plast je sice fuj (neboj, taky ho máme ;)), ale je moc praktický… Takže si nevybereš. Pokud chceš ušetřit a pokud máte typizované zárubně, koukni do hypermarketů, mívají tam dveře levnější.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7095
2.11.07 20:27

Ahoj,
my máme dveře dřevěné, původně byly opravdu krásné, ale jsou na západní stranu, odkud nejčastěji fouká, prší, a na dveřích je to strašně znát. Dřevo pořád pracuje, takže jsou v nich škvíry, kterými prší dovnitř na venkovní chodbu :? Máme z toho i vlhké zdivo naboku ode dveří.
Práh máme za tu dobu už třetí, dvakrát se rozpadl, začal uhnívat a lítaly z něj třísky :roll:
Dveře máme 9 let. Takže já bych příště šla spíš do plastových, ale záleží taky, na jakou sv. stranu budete mít dveře Vy.

Přeju dobrý výběr :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
2.11.07 20:42

Manžel (stavař) radí spíš dřevěný, ale záleží jestli mají zaručenou tepelnou odolnost (v info o dveřích) a musí být ze dřeva určeného do exteriéru (tj. tvrdé dřevo) a musí být opatřeny potřebným nátěrem, ne jen lak, ale i impregnací.

Totéž nebo spíš podobné platí pro plastové ohledně jejich vlastností.
Je těžko radit, když člověk nemá další informace, který by mohl porovnávat. Plast i dřevo je dobrý, ale pouze pokud má určité vlastnosti.
Dlouhodobě je osvědčené dřevo, pokud je to provedené kvalitně a pokud jim člověk v průběhu času věnuje péči (přelakování).

Tolik ode mě a vlastně spíš od manžela

Příspěvek upraven 24.08.20 v 15:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
2.11.07 20:43

Ahoj, mame novostavbu. Dvere vchodove mame drevene, okna take. Ani jsme neuvazovali nad tim, jestli plast nebo drevo, bylo nam to hned jasne. vÝBEROVÉ RIzENI VYHRALA FIRMA Z mORAVY, DĚLÁ ALE PO CELÉ čr, http://www.eoludvik.cz/ , A opravdu naprosta spokojenost, okna i dvere jsou presne, nikde zadne mezery, vypadaji fakt super. Ze zacatku jsme se bali, nemeli jsme na tu firmu zadne reference, ale rikali jsme si, ze to zkusime…a parada. Vchodové dvere nas vysli tedy take pres 30tis. Montaž i dopravu meli v cene. MISA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7095
3.11.07 08:23

Jak píše sandrik , záleží určitě na kvalitě dřeva, naše vchodové dveře jsou ze smrkového, které opravdu tvrdé není, a navíc nám několik řemeslníků, kteří tu dělali různé dodělávky (a opravy) potvrdilo, že práce firmy, co ten byt stavěla, byla dost odfláklá :? :evil:
Takže třeba opravdu není problém v dřevěných dveřích, ale v materiálech a kvalitě práce - což bych si pořádně ohlídala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Karlovec
6.12.10 17:06

Několik užitečných informaci jaké vchodové bytové dveře a jak je zabezpečit: http://zabezpecenibytu.blog.cz/…aseho-domova :wink:

• Citovat
  • Upravit
bt-cz
16.12.10 08:56

Ahoj, my máme okna i dveře z plastu. Vybírali jsme rovnou plastové, protože dřevěné jsou dražší a navíc máme dveře na místě, kde by na ně pršelo, sněžilo a za chvilku by byly v hodně špatném stavu.

:)
  • Citovat
  • Upravit
363
29.6.11 13:30

dveře Benedoor

Ahoj holky :-) . Budeme s manželem právě rekonstruovat náš nový byteček a budeme kupovat nové vchodové dveře. Jelikož víme jak je náročné a drahé si nechat udělat plastové dveře. Tak jsem hledala až jsem našla nějakou firmu co dělá plastové dveře do původních zárubní za celkem sušnou cenu??? Nevíte o tom něco?? Já myslela, že to nejde :-? .. tady je odkaz www.benedoor.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baslerinda
29.6.11 13:41

Zdravím,nečetla jsem předchozí příspěvky,možná dočtu později. Dveře z plastu 8-o ?
Mrkni na NEXT - mají perfektní bezpečnostní protipožární dveře a dá se vejít mezi 40 - 50 tisíc.

• Citovat
  • Upravit
5429
29.6.11 13:53

No já jsem spíš pro dřevěné.Pokud na ně ovšem bude sněžit,pršet a v létě zase pražit slunce-je jasné že dlouho pěkné nebudou.Určitě z tvrdého dřeva-buk,dub(je samozřejmě dražší než smrk,borovice)
Záleží na kvalitě dřeva(jeho vysušení),odvedené práci a nátěru.Manžel je truhlář dveře vyrábí.
Dřevo je materiál který pracuje,takže se může stát,že napučí,nebo se seschnou-že se nehnou se nedá 100% zaručit asi nikdy.Ale dá se hodně udělat proto,aby ta pravděpodobnost byla co nejmenší.
Plastové bych přesto nechtěla,tam ty nevýhody neznám,když je nemám.

Příspěvek upraven 29.06.11 v 13:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
29.6.11 13:56

Ahojky,jelikož máme truhlářství,tak bych ti doporučila dřevěné.
Plastové jsou taky krásné,ale občas ta cena.Děláme vchodové dveře s bezpečnostním kováním a zateplené cca za 20-30 tis.Záleží na tom jak moc jsou zdobené,prosklené,s obloučkem,.....atd.Za tohle vše se připlácí.Největší příplatek je za obloučky.Dělali jsme dveře rovné.Dole byli 2 kazety a nahoře 1 a vyšli na 15.000,–.Záleží také na povrchu,ale nejlepší je silnovrstvá lazura a podklad impregnační nátěr,který dřevo ochrání.Ten slouží proti hnilobám,škůdcům,…
Výhoda dřevěných dveří je ta,že se dají v případě potřeby opravit,aniž by to bylo znát.Jediná údržba je ta,že 1× za rok se na hadřík nanese taková vodička a tim pak dveře klasicky umeješ.Ta tě vyjde na cca 1.000,– a máš jí na pár let. :-).Tím se uzavřou případné póry a oživí barva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
29.6.11 15:41

My máme plastové (tedy do plastových zárubní ne do původních), ale jsme spokojení velice. Každý si asi cude chválit to své - rozhodnutí je stejně na vás :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
9.10.12 07:26

Nechci nic říkat, ale začíná se to tu ubírat propagačním směrem, to jsem právě nechtěla. My se ptali na osobní zkušenost lidí s jejich dveřmi a ne na reklamní taháky firem.

Ale jinak nic proti tomu. Někde se ty reklamy prostě strčit musí, že:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jura2048
29.1.13 13:59

Doporučuji

No sice plastové dveře mohou být lacinější, ale jak do nich škrábnete tak to nikdy neopravíte. Dřevěné můžete tžřeba po 15 letech obrousit a zrenovovat a mohou sloužit dalších 15 let dpoa další renovace. Plast zašedne, zkřehne a nic na něm neopravíte. Proto jsem volil dřevěné. Dodavatel mi sám řekl, že stačí smrk ani mě nenutil do dražších (dub cca o 8tisíc víc)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max