Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím jsem z těch všech možných backurek už jelen a nevím jaké jsou do školky vhodné. Dcera jde v září poprvé. Chci se zeptat jaké kupujete bačkůrky do školky? Přeci jen bude v nich x hodin tak ji nechci rozhodně koupit nějaké tvrdé kopyto. Moc děkuji za rady ![]()
Dávala jsem dětem sandálky Superfit a ohebnou podrážkou. Všechny bačkory mi přišly strašně tvrdé. Ale možná už bude po těch letech v obchodech lepší nabídka.
My máme Barefoot, takové ty se suchým zipem přes nárt. Mají měkkou podrážku. To se mi zdá nejlepší. Dobře to drží na noze, je to pohodlné. U nás nesmí mít pantofle, crocsy apod a takovým těm klasickým backoram, co byly za nás sem se vyhla, to je kopyto strašné. Ale teda když vidím dceru, ona ty bačkory stejně moc nechce
kdykoliv ji vyzvedávám ve třídě tak vidím, že je někde hledá a hraje si na koberci radši bosa ![]()
Budu kupovat Barefoot, boty také nosí takové, aby ji seděly na tvář nohy a byly ji pohodlné.
Já přemýšlím nad těmi Fare Bare. A poradíte ještě co je praktičtější? Jestli na suchý zip nebo klasicky nazouvaci na gumičku?
Za mě hlavně otevřené. Ty děti běhají, hýbají se, noha se potí.
Musí sednout na nohu.
Určitě takové, aby si je dítě samo obulo i zaplo
Kupovala jsem úplně obyčejné dětské papuče, které se dětem dobře nazouvají.
https://www.bokap-eshop.cz/…k-model-025/?…
Do školky měly naše děti vždy barefoot. Neustále sedí na koberci a je potřeba, aby podrážka byla co nejměkčí, jinak si bude pěstovat špatné pohybové vzorce (sezení mezi patami atd.). Dneska už je těch modelů na výběr mnoho, takže určitě podle tvaru a proporcí nohy vyberete ty ideálně padnoucí.
My jsme koupili buď Jonap nebo Beda. Dřív, dokud byly velikosti, tak měl do školky takové šedé cvičky z Decathlonu, na suchý zip. Ale dělají jen menší čísla.
@Móňa9520 píše: Více
Záleží co si samo obuje. U nás gumička byt nemohla, měl vyšší nárt, nevešel by se. Starší syn uměl i Fare na přezku.
@Móňa9520 za me suchý zip, to se lépe přizpůsobí noze. Dětem se ta gumička vždy časem vytahala, nejstarší má zas širší nohu a gumička ho tlačila, zip je lepší.
@Móňa9520 píše: Více
Dceři třeba neseděly. Má úzkou patu a kotník.
Musíš to vyzkoušet podle nohy dítěte. Pokud si nejsi jistá, jdi do specializované prodejny. ![]()
Já jsem koukala na Jonap home. Sice dcerka barefoot boty normálně nenosí, ale přeci jen když v nich bude celý den a doma bačkory nenosíme vůbec tak ať má trochu pohodlí. Jen doufám že až je pojedeme zkusit tak jí sednou, líbily se mi nejvíc i proto že nejsou úplně uzavřené 🙂
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.