Dotklo se mě, jak se dnes zachovala učitelka

Anonymní
26.6.26 08:07

Dotklo se mě jak se dnes zachovala učitelka

Zdravím všechny
Ráda bych si přečetla Vaše názory na následující situaci.
Pracuji jako AP nyní jsem byla dva roky v jedné třídě má prvním stupni. Jsou to nyní patáci a odchází na druhý stupeň do města. S ucitelkou jsme po celou dobu vycházely normálně vždy jsme se na všem bez problémů domluvily neměly jsme spolu za celou dobu žádný otevřeny konflikt občas jsem teda měla dojem že tam cítím z její strany jisté pnutí ale to bych spočítala na prstech možná i jenom jedné ruky. Učitelka je to výborná a u dětí i rodičů velmi oblíbená.
Dnes ráno za mnou přišla a řekla mi ať do třídy nechodím že se s nimi chce rozloučit sama. Dodam ještě že Ofiko rozlučku s dary a Oslavou měli včera celé dopoledne a byli sami já jsem byla na akci mimo školu s jinou třídou.
Jsem přecitlivělá když se mě to celkem dotklo nebo si myslíte že je to v pořádku?
Rozhodně se z toho nehroutim zítra už o tom asi nebudu vědět ale zamrzelo to…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1443
26.6.26 08:14

Taky pracuju jako asistentka a v pořádku to určitě není. Je mi to líto i za tebe. To máš jako stát za dveřmi? Asi bych to řekla někde dál, jak se k tobě zachovala. Ty děti to musí taky mrzet ne, jestli tě měly trochu rádi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
633
26.6.26 08:16

Tak jestli ti na těch dětech opravdu záleželo a chtěla ses s nimi rozloučit, tak ses měla normálně ozvat, viz já bych přišla jen na pět minut, popřála jim hodně štěstí a zase odešla. Hotovo. Dospělí lidé spolu přece komunikují. Jsi asistentka dětí, takže bych očekávala, že bys měla tu komunikací ukázkově zvládat. :roll:

Místo toho ses nechala jednou větou odstavit a teď přemýšlíš, co tím asi myslela. Třeba nic. Třeba prostě chtěla mít úplně poslední chvíli se svou třídou sama. Byla jejich třídní pět let, ty jsi tam byla dva roky. To opravdu není nic šokujícího. :roll:

Nemusíme z každého rozhodnutí druhého člověka dělat osobní útok. Pokud ti na tom opravdu tolik záleželo, měla ses ozvat (ale asi to tak horké u tebe nebylo, když bys fakt chtěla, cestu by sis našla)
Ne jen říct, ok a pak tu drbat na veřejném fóru a potvrzovat si svoji pravdu. To mi přijde daleko horší :nevim:

Příspěvek upraven 26.06.26 v 08:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
589
26.6.26 08:19
@Anonymní píše: Více

Hlavně bych se zeptala na důvod paní učitelky, myslím, že když jsi byla součástí pedagogického sboru, máš stejné právo rozloučit se jako učitelka. My třeba nesli dárek i pro paní asistentku.
Jinak podle mě bys musela být divná, abys o tom zítra nevěděla, ale já jsem prý citlivka a vztahovačná :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.6.26 08:20

@Maminanamatersky
Jsem ráda že to někdo vidí podobně že snad nejsem nějaká labilní hysterka 8)
No co už…pouštím to jsou horší věci

• Citovat
  • Upravit
3691
26.6.26 08:23

Patrně Tě nebere jako rovnocennou, což tedy nejsi. Asi to zní tvrdě, ale bere Tě jen jako pomocnou sílu. Jak jinak to interpretovat. Ovšem zamrzí to, ne že ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10960
26.6.26 08:33

A ty jsi AP pro celou třídu, nebo jsi AP nejakeho ditete. Ja bych se hlavne rozloucila s tim svym ditetem a pak kratce s celou tridou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
26.6.26 08:35

Taky mi to nepřijde fér, dcera když takhle přecházela na druhý stupeň na jinou školu, tak se všem nechali dělat trička se jmény a měli rozlučku společnou, s třídním i asistentkou a bylo to super,.přeci jen s nima strávila mraky času a byla jim vždy oporou a takovým parťákem. Já bych teda do třídy šla stejně, mě by nezastavila, ale čas nevrátíš bohužel.. ale tvoje pocity chápu a naprosto ti rozumím :srdce: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27754
26.6.26 08:36

Došla bych se rozloučit těsně před vyučováním

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12983
26.6.26 08:40

Z mého pohledu, kdyby se tam něco stalo, tak je to i dost velký problém.
Pokud jsi asistentka dítěte, tak neexistuje.
Jinak mi to tedy přijde dost nevhodné, učitelka má empatie asi tolik jako obecní šutr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
467
26.6.26 08:44

@884135 a i kdyby nebyla rovnocenna, proc by ji ucitelka nemela brat jako sefka svyho teamu? Tohle je hrozny, jako ze i kucharky jsou menecenny, protoze nemaji vysokou skolu a "jenom umi varit'? Me by to teda moc mrzelo. A sla bych ucitelce rict, ze me to mrzi a se jdu s nima rozloucit pred vyucovani. Ze chces s nima taky byt teda sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.6.26 09:33

Děkuji všem za reakce před vyučováním jsem tam zajít nemohla jsem zároveň vychovatelka byla jsem v ranní družině. A jestli mi něco vážně nejde tak cpat se někam kde mě nechtějí tím spíše když je to situace kdy ta protistrana má právo o tom rozhodovat což učitelka směrem k AP určitě má. Šla jsem za ní rozloučit se když děti odešly byla na mě jako milius. Většina dětí se přišla rozloučit za mnou do družiny. p.ucitelka konci jde do důchodu nejspíš už se nikdy neuvidíme.
Všem přeji krásné léto :kytka:

• Citovat
  • Upravit
149646
26.6.26 09:33

Zamrzelo tě to a je to pochopitelné. Aspon já to chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10960
26.6.26 09:39

Jo takhle, tak jestli jde do duchodu, tak to pro ni bylo asi hodne osobni, mozna i slzicky byly a proto chtela soukromí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
26.6.26 09:45

Pokračuješ se třídou příští rok? To bych potom možná pochopila, obzvlášť pokud jde učitelka do důchodu. Ale chápu, že to mrzí.
U nás děti nesly paní asistence dárečky, mají ji moc rády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin