Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Je mi to líto za tebe. Nezachovala se hezky. Takové ponižujícíí, sobecké. Ale lidi mají různé povahy. S tím nic neuděláš.
U nás mají normálně třídní při předávání vysvědčení/ rozloučení asistentku ve třídě nebo pro deváťáky bylo rozloučení v obřadní síni na obci. Taky tam jejich asistentka šla.
@elinka90 píše: Více
Aby ses nepo… Jsi trapná, není tady v práci. To že jí uteče nějaká čárka zrovna tady, je úplně jedno a na obsahu nemění vůbec nic. Ne, a asistent pedagoga vůbec nemusí mít perfektní gramatiku, není kantor. Evidentně roli AP vůbec nechápeš. Náš matikář mi taky do zprávy napsal hrubku a vzhledem k tomu, co vyučuje je mi to dost jedno, na matiku je skvělej. Ukazuješ jenom svojí omezenost
Me takhle vyšachovala z oficiálního rozloučení deváťáků jejich třídní. Byla jsem tam sice jen rok, ale denně celých 6 hodin. A kdyz hledali hlídání jine třídy, aby tam mohla jít jejich učitelka, tak sama navrhla mě. Dívala jsem se na ně z okna (míváme to na nádvoří skoly) a chvilku jsem držela slzy.
Ted už jsem učitelka a jsme tedy kolegyně. Je jedna z mála, se kterou si vykam. Ona to nenavrhla (je malinko starsi), ja se do toho nepohrnu.
Vtipné je, ze si dodělávala psychologii, ale jakousi pochybnou soukromou skolu. Ale jako psycholog se rozhodne nechová. Ani k dětem. Nedávno jsem se dozvěděla, ze deti učí, ze jediná správná rodina je ta, kde je taťka a mamka (jakoze muž a žena), atd…
Nejsi přecitlivělá. Měla ti dát nějaký prostor se s dětmi rozloučit. Pro mě je asistentka velmi důležitá. A pro třídní klima důležitější, jak já. Na druhém stupni, kde je vidím hodinu, někdy dvě denně.
@Tarena píše: Více
Mohla ji dát 5 - 10 minut na začátku a pak být s dětmi sama.
Tohle se nedělá. Obzvlášť učitelka by v tomto ohledu mela být empatická.
Mě by to dost sebralo. Osobně takové chování nechápu. Pracuji jako AP a třídní bere jako samozřejmost, že jsem všude s nimi. Dnes jsme si navzájem popřály hezké léto a jelikož se příští rok neuvidíme, tak jsme se i objaly.
No, snad budeš mít příští rok větší štěstí na třídní. Když to funguje, je to fajn.
@Jazmine píše: Více
Naprosto výstižné. Lépe by to nikdo nenapsal.
Děkuji
![]()
@Anonymní píše: Více
To urcite, par minut by ji nic neudelalo. Ale ze se chtela rozloucit sama s tridou, kdyz jde uz do duchodu, tak to chapu.
Myslím si, že tato situace není v pořádku ani v rámci budování dobrých vztahů, pracovních i kolektivních a ve třídě. Řešila bych to s vedením. K čemu jsou různé akce na podporu dobrých vztahů, když potom nějaká osoba udělá toto.
AP by měla být součástí třídy..
Toto je manipulace.
Jsem DPP na druhém stupni a s dětmi mám daleko bližší vztah než třídní učitel nebo leckterý učitel vůbec. Máme jiné postavení, pozice a role. Kdyby mě někdo chtěl z takových akcí vyloučit, jako manipulaci bych to brala..
@Tarena píše: Více
Ne, to si nemyslím. Co provedla, naprosto poškozuje veškeré vztahy. Tyto akce by měly být pro všechny, kdo jsou součástí kolektivu.
Navíc pro rodiče ani děti není podstatné, že jde třídní páté třídy do důchodu. Na druhém stupni by měli tak u tak někoho jiného…
No holky jsem dnes sama doma, tak je prostor a čas o tom přemýšlet.
Vzhledem k tomu, že jsme ty dva roky měly alespoň z mého pohledu naprosto bezkonfliktní vztah chci věřit tomu, že to nebylo nic proti mně
Na druhou stranu když jsem teď o tom víc přemýšlela přiznala jsem si, že chvílemi sem takový neurčitý pocit, že se přetvařuje měla plus to, že tak tak nějak jede v nastavení „hlavně mít klid a nic neřešit“
Nevím no…
Jako mrzí mě to pořád to jo…na druhou stranu děti, které se chtěly rozloučit za mnou přišly do družiny a rozloučily jsme se.
Beru to tak, že pořád je to jenom práce, chodím tam především pro peníze ne pro pěstování kamarádství, nějaký důvod proč to udělala mít musela, že mi ho nechtěla/ nebyla schopná říct to není můj boj, nemá smysl se v tom dál rýpat a lámat si s tím hlavu.
Přeju všem hezké léto ![]()
V životě by mě nenapadlo říct své skvělé asistence, aby zůstala na chodbě. Vše děláme společně. Vy asi ten vztah nebudete mít nic moc. Není paní učitelka jedna z těch, co asistenty moc neuznává? ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.