Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
@jannina1 To ano, ale nějak nemyslím, že dítě zakladatelky bude chodit u nábytku
je to ještě špuntě. Jinak když už kolem nábytku chodí, tak jasně proč ne…
Vždyť psala, že ho využije později.
Lékaři brojí také proti chodítkám z více důvodů:
Nebezpečí pádu ze schodů-pokud dítě není hlídáno, snaději se v chodítku dostane ke schodům.
Další-pokud se tam dá dítě, které fakt samo nestojí, je to o ničení zad.
Navíc, pokud by tam bylo dítě celodenně nemá si jak cvičit samostatnou chuzi, není to dobré.
Syn cvičil jako malý vojtovku a tohle jsem konzultovala s rehabkou.Ta mi řekla, že pokud je tam VĚTŠI dítě chvíli, než sleju polívku, nebo udělám jišku není absolutně námitek ![]()
Myslím, pokud je maminka rozumná, je tam dítě chodíci okolo nábytku kratší dobu a zbytek se snaží samo, nic se mu nestane. ![]()
@jannina1 píše:
Vždyť psala, že ho využije později.
Lékaři brojí také proti chodítkám z více důvodů:
Nebezpečí pádu ze schodů-pokud dítě není hlídáno, snaději se v chodítku dostane ke schodům.
Další-pokud se tam dá dítě, které fakt samo nestojí, je to o ničení zad.
Navíc, pokud by tam bylo dítě celodenně nemá si jak cvičit samostatnou chuzi, není to dobré.
Syn cvičil jako malý vojtovku a tohle jsem konzultovala s rehabkou.Ta mi řekla, že pokud je tam VĚTŠI dítě chvíli, než sleju polívku, nebo udělám jišku není absolutně námitek
Myslím, pokud je maminka rozumná, je tam dítě chodíci okolo nábytku kratší dobu a zbytek se snaží samo, nic se mu nestane.
Souhlasím, já s malou cvičila vojtovku taky a přesně tohle mi rehabilitační sestra také říkala. Ale skutečně dříve než sama stála (chodila) okolo nábytku to opravdu nedoporučovala.
Žádné, za ušetřený peníz jí kup prima dražší hračku a ne takovou capovinu, u které se dětská lékařská obec dávno shodla, že prasí děcku páteř, kyčle, chůzi apodobně.
@gissa nedávno na mě apelovala neuroložka..halvně nedávat do chodítka!!lépe ani ho nekupovat!
ale pokud prostě „musíš“ tak rozhodně to aktivní tlačíci ![]()
My jsme koupili když jí bylo devět měsíců tu Chicco activity. Nejdřív se jí s ní nechtělo chodit, protože jí to pořád ujíždělo, ale pak na to přišla a drandila s tím, jakmile se naučila, radši chodila sama a to bylo dost rychle. Využili jsme ho asi měsíc, pak už jen sama nebo za ruku. To sedací jsem měla objednané z aukra, ale pán ho poslal „přes kamaráda“ takže nedošlo a ani toho nelituju, naučila se chodit i bez něj.
Ja mela jako mimino choditko a chodim do dnes pres spicky, nedoslapuju na paty ![]()
Proboha zadne choditko ne
nas teda poucila i doktorka na kyclich, ze to neni vubec dobre. ![]()