Jaké vybrat první botičky?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
10248
17.8.15 10:08

Za mě něco měkkého, ohebného, rovnou podrážku bez ničeho.. dostatečně širokého vepředu, protože noha se sama nezužuje ve špičce přece

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
17.8.15 10:08

@ekira5 Ne. Malé děti (až do tří let) mají klenbu na noze vyplněnou tukovými polštářky, tvarované boty jsou pro ně nevhodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
17.8.15 10:11

@Pipet nemají mít klenbu? Jasné capáčky chápu, že nemají klenbu, ale myslím pak už pořádné botky až bude fakt sama běhat. Nechci ji ty nohy zmrvit, raděj se ptám.
Jinak ona mě má spíš jako oporu, chodí i jen za jednu ruku. Netahám ji, jen se o mě jistí.

@ekira5 mě právě přijde, že v některých tu nohu fakt nemá šanci zohnout :lol:

@Bejbyy děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
348
17.8.15 10:17

Taky doporučujem barefoot. Naše malá měla první capáčky od Little Blue Lamb, pak začala pořádně chodit tak Attipas, ty jsou skvělé na první chůzi, ale jen na doma nebo na ven, když je sucho. A na podzim má už normální botky taky od Little blue lamb. Hlavně žádné pevné co svazují nožičku, ať má nožička dostatek místa. Žádná tvarovaná klenba a pevná pata!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10248
17.8.15 10:20

@Nikolllet ony jsou prostě dva tábory, buď barefoot, nebo „žirafka“
Takže buď měkká bota která dovoluje noze kontakt s povrchem, a nebo pevná s pevným kotníkem.
Je jen na vás, kudy půjdete

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
17.8.15 10:20

@Nikolllet Malý začal chodit na jaře, jako první botičky jsme měli tyto capáčky http://botickaliberec.cz/…-pegres.html jsou super lehoučké, kožené takže nepropustí vodu, pevná pata, jsou ohebné. Pro nás byly ideální na první krůčky :) ale vždy to chce vyzkoušet :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
17.8.15 10:24

Za prvé, nevoď za ruce. Nech ji, ať si k chůzi dospěje sama. Voděním za ruce jí akorát zničíš záda a klouby.
A za druhé, jestli se ti úplně nezdají žirafkové boty s tvrdou podrážkou, tak zkus nakouknout sem: https://www.emimino.cz/…osti-170203/ Najdeš tam tipů víc než dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
17.8.15 10:43

POkud bys byla ochotná do botiček investovat, jednoznačně nejlepší mi přijdou Superfity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
17.8.15 11:29

Ahoj, já jsme první botičky kupovala letos a poradila bych asi toto. Ano, jsou dva přístupy, buď tvarovaná bota (tokový jous například protetiky), nebo co nejměkčí, ohebná, rovná. Mně jednoznačně přijde logické to druhé, noha se vyvíjí, má do toho tvaru dojít, ne dotlačit.
Tak pokud budeš za to druhé, tak to ověříš asi taklhe. Botičku skusíš přehnout „vejpůl“ a hlavně diagonálně, tak zjistíš, zda je dost ohebná. Malý má třetí boty a podle mé zkušenosti žádná značka nemá skutečně ohebné všechny modely. První boty jsme měli superfity, ohebné krásně, ale jsou relativně úzké - malý z nich vyrostl dřív na šířku na nadélku (a to mu asi kvůli šířce dala větší nadměrek, co jsme si při prvních botách ani neuvědomila). Výhoda je, že se obvykle dá vyndat stélka, takže to můžeš krásně skontrolovat. Délku a taky šířku je potřeba kontrolovat při koupi a pak pravidelně, aby si dítě netlačilo boty prsty v už malých botách (třeba právě na šířku, jako u nás), dá se to dělat právě tím, že vyndáš stélku a dítě na ni postavíš. Druhé jsme kupovali sandálky, máme zn. Richter, taky měkoučké, zatím dobré i na šířku (tam stélka vyndavací není, ale přes ty dírky to vidím a ohmatám). Suprefity stejně velké mu zase plandaly na patě a u prstů byly užší. Třetí celoročky máme Fare - když jsem hledala sandálky, koukala jsem i na Fare, byly hrozně tvrdé, tyto celoročky, co jsme koupila, naopak měkoučké a širší. Potřeba najít dobrý obchod, zkoušet aoveřovat konkrétní boty, nezaměřit se na jedinou zančku, ledažaby byly pro tvoje dítě opakovaně nejlepší. (Ale třeba ty protetiky jsou fakt extra tvarované a tvrdé).
Jinak sksz nevodit, nebo jenom za jednu ručičku a ty ručičky střídej, pokud to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
17.8.15 20:49

Byla jsem spokojená se superfity.Jako první boty jsme měli sandálky od Essi a ty byly hodně tvrdé. Pak jsem narazila na superfit a dlouho jsme u nich zůstali až do 6 let.
S klenbou boty dostal okolo 5 let..
Teď budu řešit i u dcery a půjdu zase do superfit až začne chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
27.8.15 08:25

Omlouvám se za vtírnutí, ale prosím, nemáte někdo zkušenosti s těmito botičkami od FARE? http://www.fare.cz/…buv-2151154/

zda nejsou moc široké a také zda jsou vhodné teď na podzim?

moc děkuji za názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková