Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Maminky, poraďte, jaké koupit první zimní botičky? Nemám představu, které by měly být vhodné? Stačí jedny nebo dvoje? Děkuji za příspěvky.
Pořád čekám co ti holky poradí, zrovna je to téma, které mě zajímá. Nakonec mi pomohla kamarádka, když mi věnovala sněhule po jednom dítěti ( budou dobré jako rezerva). A já si koupím jedny nové. A vyřešeno.
ahojky Lime
Ahoj.
Řekla bych, že záleží jak dobře a ráda chodí. Kupujeme jedny pořádné nové (a drahé
), jedny poděděné jsou do rezervy, kdyby náhodou. Tj. jako LIme
.
Beruška ![]()
Ahoj,
tak já jsem právě koupila sněhulky - takové ty klasické „Finky“ a k tomu koupím kožené kotníčkové uvnitř s kožíškem. Doufám a myslím, že s tímto si vystačíme… Sněhule budou na saně a když bude moc sněhu a ty kožené spíš „napěkno“. Taky jsem zvědavá co ostatní napíšou. Letošní zima je naše první co budem aktivní - teda spíš se obávám že aktivní až moc
.
Veronika
Ahojky.
Sněhule už máme a ještě budeme kupovat kotníkové s kožíškem. Snad to bude stačit ![]()
Já jsem teda ostuda, M. nemá ještě nic…
ale jak tu psaly holky - jedny kotníčkový kožený s kožíškem (už jsem se dívala - stojej kolem 700
() a druhý nějaký sněhule ale spíš preferuju aby se daly utáhnout na tkaničky a celkově aby to nebyly jen oteplený gumáky, protože v gumácích se Mku rozhodně dobře nechodí:o(… u nás jsem něco takovýho viděla - stály kolem 400…
Moje máti říkala že oba dva jsme s bráchou v sněhulích strašně neradi chodili - jako takovýhle prcci…
Ahojky,
loni jsme měli první opravdovou zimu , malýmu byl 1,5 roku. Celou zimu jsme vydržely s jedněma kvalitníma botama. Kupovala jsem celokožené z lakované kůže , ve vnitř s kožíškem (tuším ,že vel. 24) od „Žirafy“ . Sice byly drahé , tuším kolem 900 ,ale opravdu jsme s nimi přečkali celou zimu. Ani se nám nestalo ,že by prosákly.
Měla jsem do zásaby starší sněhuly, ale ty se neujaly. Jak neměly dostatečně pevnou patu a noha v nich "plavala " tak malej v nich nechtěl ani chodit. Takže sněhule u nás neuspěly.
Letos jsem opět koupila jedny pořádné celokožené a druhé levnější od Deichmanna na výměnu za 500, jsou vysoké ,ale noha je v nich pevná .
Přece jen počítám ,že letos už si sněhu víc užíjeme a budeme potřebovat rezervní boty.
Apolena
Ahojky,
nám zatím také vždy stačily jedny kvalitní kotníčkové boty a jedny sněhule. Snad tomu tak bude i tuto zimu. Také jsem asi ostuda
, ale zatím ještě žádné boty nemáme. Ale už po nich začínám koukat ![]()
Zuza
My máme na zimu jen jedny kvalitnější kotníkové boty (kupuji v lékárně atestované SANTÉ), ale obávám se, že letos budeme potřebovat dvoje kvůli školce… Doteď mi vždy bez problémů za spinkání u topení uschly…
Boty po Adlétce nevyhazuji, ale ani nedávám, Pepi má své vlastní nové botičky, ale ty staré mám do zásoby kdyby náhodou…
Lesina
Ahojky, mame zatim jedny kozene s koziskem, ale jak ted Marketka brazdi kaluze, uvazuju jeste o snehulich. Pokud jste z Moravy ,kouknete se na http://www.volny.cz/v.obuv/ , jsou to vyrobci ceske obuvi se zirafou, maji velky vyber vzoru, boty jsou kvalitni a cenove velmi slusne ( zimni kozene kotnickove s koziskem 490 Kc). Maji prodejny jen na Morave, v Ostrave na Velke ulici, v Brne a firemni kousek od Brna
( Adresy se daji najit pres Seznam - Firmy, zadejte v-obuv). WWW stranky jsou docela zastarale, i ty boticky maji trochu jine, ale jsem s jejich botickami velmi spokojena.
Teplym nozickam zdar!. Polly
My máme na zimu taky jedny kvalitní kožené s kožíškem a druhé rezervní se chystáme ještě koupit asi to vyřeším levnějšíma botama.
Loni to malá měla rok v prosinci ale už jsme museli pořídit botičky protože začala chodit před 11 měsícem, měli jsme jedny kvalitní kožené a druhé poděděné sice né kožené ale vysoké šněrovací s kožíškem a zvládli jsme to v pohodě i ve sněhu.
""http://b2.lilypie.com/W6yip2/.png:http://b2.lilypie.com/W6yip2/.png
Tak opět oživuju diskuzi. Už někdo kupujete zimní botky a jaké? Nás letos čekají botičky už číslo 28 a vůbec nevím jaké. Loni jsme měly KTR a byly perfektní. Nyní jsem koukala na leták ze Sportisima a nevím, jestli koupit botky tam.
Za mě superfit či ecco, goretexové, kvalitní, pro nožku vhodné, nepromoknou a není v nich zima ![]()
Od pondělí mají být zimní botky v Lidlu. Vím o pár známých, které je svým dětem koupily a byly spokojené - cena nízká, nepromokavné, nekloužou. Jen nevím, jak je to s dopadem na nožku dítka
.
Když měly děti menší nohu (2roky, vel.26
) koupila jsem jim zimní boty woolftex. Byla jsem s nimi moc spokojená, držely pevně nohu, nepromohly.
Cena 800Kč.
Už máme doma nové Superfity z loňské kolekce, třetí sezónu stejná značka a neměnila bych. Po zkušenostech s nima ani další náhradní boty pořizovat nebudu.