A taky z trosku jineho soudku - turisticke boty

9867
16.8.05 15:50

A taky z trosku jineho soudku - turisticke boty

Ahoj holky,
probira se tu kde co, doufam, ze najdu radu i na to, jake turisticke boty zvolit.
Chci si koupit boty vhodne na mnohahodinove couracky s kocarkem a s ditetem, jak do snehu tak do mokra, ale soucasne takove, ve kterych se muzu pustit i na turu v Krkonosich nebo v Tatrach - jezdime kazdy rok na letni horskou dovoenou. No a dulezitejsi jsou ty tury nez to litani s kocarem… Vloni jsem si koupila lepsi botasky, za kocar jsou bezva, ale na horach to to prave orechove nebylo :( Letos sice jedeme jen do Jeseniku, ale na pristi rok mame naplanovane Tatry - takze botek bude potreba, ale penez uz nebude, rada bych je koupila letos, navic je konec sezony, tak se daji koupit se slevou.
Vrazit chci do bot tak dva tisice, mozna o malinko vic, ale to uz se mi krouti penezenka a upi :D
V Makru ted maji turisticke boty Trezeta Quota - tak jsem uvazovala o nich - je to kombinace goretexu a nepromokaveho semise, jenze Makru moc neverim a tak nevim, co od tehle bot cekat…
Poradite i kdyz to neni zrovna miminkovske tema?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12600
16.8.05 16:10

Lesino, ja myslim, ze zrovna u bot plati dvojnasob to zname uslovi „laciny je dvakrat placeny“…Ja bych zrovna turisticky boty v Makru urcite nekupovala. Ja jsem koupila goretexovy boty ve specializovanem sportu, pravda nebyly nejlevnejsi, ale!!! vydrzely uz 11let a jsou porad jako novy, a to je, ver mi, vubec nesetrim, byla jsem s nima opakovane v zime na horach, v lete bahnem, potokem, dokonce jsem s nima uz dvakrat vlezla i do more :)
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.8.05 16:14

Lesino,
já bych ti doporučovala (tedy pokud máš tu možnost) navštívit obchody, kde prodávají turistické potřeby a oblečení. Určitě ti tam i poradí. Vím, že teď v Hudy sportu mají slevy, ale nevím jestli zrovna na boty. Jinak mě pak napadá Alpinus sport. Tam jsem asi před třemi lety kupoval kotníčkové trekové boty - dobře mi tam poradili, boty nebyli až tak drahé a mám je doteď a jsem s nima zpokojená (nosím je na túry a pak v zimě když napadne moc sněhu).

Ryšavka

• Citovat
  • Upravit
2114
16.8.05 16:25

Ahoj, ja osobne bych si ty boty z Makra nekoupila (kvuli tomu ze tu znacku bot co pises vubec neznam a nikdy sem o ni neslysela). Ja sem zastancem klidne drahych bot ale dobrych. Uz kolikrat sem si koupila botky v klasicke obuvi a vydrzeli mi max. 2roky. A boty od vietnamcu-kolem par dni. :evil: Momentalne mam „trekingove“ boty (nosim je v zime, sou vhodny i na horsky tury) Parabos, stali 2000,–, uz je mam 3roky a vypadaji jak nove. Pak jeste takove „botasky“ Head (taky se hodi na hory atd. ale ne do hlubokeho snehu), stoji 2500,– (ja je koupila ve sleve za 1500,–), ty mam 4roky a krom toho ze se mi zevnitr uz trochu trha pata sou naprosto v poho. Jeste musim dodat ze se o vsechny svoje boty nalezite staram (impregnuju atd.). Jeste mam dobre zkusenosti z botama Garmont. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
16.8.05 16:36

No, ja bych o goretexovych botech z Makra taky normalne neuvazovala - ale tyhle jsem nasla i na Netu na specializovanych outdoor serverech - jako slusne - jen za dvojnasobnou cenu - takze me to laka - usetrila bych skoro dva tisice. No kazdopadne jdeme za chvili do Hudy sportu koupit manzovi bundu - prave ve vyrazne sleve - tak se tam poptam. Kazdopadne dam vedet.
Adulka uz letos bude uzivat snehovych radovanek do syta, takze pocitam, ze nove botky pres zimu fajne rozsplapnu a pristi rok hura do hor, joj, moc se tesim. Letos mame tak trosku pust, ale s uplnym mrnetem si na tury moc netroufam. :(:(:(Loni jsme chodili se skoro rocni Adou v satku a byla to pohodicka. Ale nozky bolely, potvory.
TAk jsem si rekla, ze za poradne obeceni a obuti utratime porodne.
 Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1790
16.8.05 18:43

Ahoj Lesino,

taky bych doporučovala Hudy sport. Dají se tam koupit i celokožené trekkingové boty. Kvalitní jsou i boty Jack Wolfsking nebo italská obuv Olang a určitě i další. Tyto firmy hodně dbají na kvalitu. My máme skušenost právě s Jack…, nošeny celoročně už 5 let a jsou pořád jako nové.

Miroušek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
16.8.05 19:41

Tak je vymalovano :)
Koupili jsme manzovi stejnou bundu jakou mam od vcerejska ja (Mania od Schwarzkopf) - a zda se, ze je lepsi, nez jsme puvodne chteli - huraaa! No a okoukla jsem botky a koupila goretexove pohory Raichle - jen nestaly 2000 ale 3000 :( Ale co, asi jsou dobre, podle rad prodavacu lepsi, nez jsem planovala - puvodni cena 3990 taky napovida, ze snad nekupuju blbe… Ale tech penez… :evil: Vcera jsem si nechala poradit s bundou a podle toho, co jsem si o ni zjistila, je o tridu lepsi nez potrebuju a za cenu, kterou jsem si stanovila jako limit.
A porodne je v cudu :D:D:D:D Dame si bundy a boty pod stromek a nebudem si davat blbiny, kdyz tohle uzijeme. A proc to nekoupit ted ve sleve, zejo? Ale namlsala jsem se, planuju nam pod stromek koupit poradne ponozky a tilka pod trika - prave na hory. At je aspon nejake prekvapko.
 Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1790
16.8.05 20:06

Ahoj Lesino,

Reichle je taky dobrá značka, viděla jsem trekkingové boty, co se obchodníkům prodávaly za 6000,–, takže si myslím, že ty 3000,– se ještě dají. Ať dobře slouží.

Miroušek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ili
1486
17.8.05 08:44

Botky

Ahoj Lesino,
můžu ti doporučit trekový boty Lowa, vydrží ti roky a roky. V Makru bych nic nekupovala. Takže jestli jsi ještě nekoupila, tak se podívej na www.prosport.cz to je snad dovozce a některý vzorky mají za úžasný poloviční a menší ceny :! Mají i boty za 6000,– ale ve slevě je u nich koupíš za 2000,– a koupíš dobře, já je mám už 7 let a jsou neporušený!!! Jinak mají tyhle boty třeba taky v Hervisu.
Měj se :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1177
17.8.05 09:21

Re: Botky

Vidím, že jdu už s křížkempo funuse, ale třeba to pomůže i někomu jinému. Já mám taky trekingové boty od firmy Prabos jako Sany, stály něco malinko přes 2000. Jsou celokožené, lze je snadno impregnovat sprejem proti vlhkosti. Mám je už 5 let a jsem s nimi maximálně spokojená. A dá se v nich vydržet nejen v zimě (za přispění vhodně teplé ponožky), ale i v teplejším období.

Květina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
17.8.05 13:10

ahoj,

ja osobne by som ti odporucila garmont alebo salamon. ked kupis starsi model tak sa zmestis do 3-4 tis (slovenske koruny). no neviem ci chces po kotniky alebo vyssie. ja mam garmonty po kotniky a su super, nosim ich furt. do vysokohorskeho terenu vsak su lepsie nad kotniky. vy v cechach mate urcite dobry vyber - hudy, treksport,… dolezita je vibramova podrazka, goratexova membrana a do hor spevnena spicka (aby si si nenakopla palec). dobre si vybeer
 danka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
17.8.05 18:24

Ahoj holky, moc vam vsem dekuju za rady, je videt, ze se tu clovek dopatra nejen informaci o miminkach :))
Dancul, ty moje nove botky maji vsechno, co jsi vyjmenovala, tj. jsou kotnikove, maji vibramovou podrazku, zpevnenou spicku a jeste k tomu gorexovou membranu, az mi je skoro hamba, ze se dostanou na hory jen jednou nebo dvakrat rocne. Pocitam, ze je trosku ozkousim letos v Jesenikach, pres zimu pri snehovych hratkach poradne vyslapnu a pristi rok poradne otestuju v Tatrach.
Manzel ma stejne cislo nohy jako ja a kdyz je videl a vyzkousel, tak spekuloval, ze si je taky poridi, ale nakonec usoudil, ze jeste vydrzi se svyma pohorama… Jsem zvedava, jestli nezmeni nazor.
 Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
4.4.07 01:24

Přesunuji diskusi do Botek - a hlásím, co u mojich bot nového…

Mají za sebou dvě zimy, jedny hory a jedny doly (Moravský kras). A ani se nehly - jsou pohodlné, v létě se v nicj nijak zvlášť nepotím, v zimě nemrznu - a to v nich mám stejnou ponožku… Jsou pohodlné a pevně drží kotník. A vypadají jako nové. Prostě ty peníze nepřišly vniveč…
Jo a mažel šupajdil pro stejné po prvním výletu do Beskyd… Jen mě teda jímá úzkost, když spočítám, kolik jsme utratili za bundy a boty :o Ale nelitujeme, koupili jsme kvalitu…

Jen ty Tatry teda odkládáme :(:(:(:( Loni jsme je nestihli, letos jedeme tak do porodnice a za rok bude snad Dráče ještě kojeňátko… A docela bych jela i bez dětí… Tak snad Šumava a Tatry až za dva roky…

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
17.4.07 12:23

Lesina už má dávno vybráno a je spokojená a já přidám zkušenost pro ostatní. Já jsem měla salomony, vydrželi snad šest roků, ale to nebyly kotníčkové, takže jsem je nosila běžně i v zimě i na jaro…prostě celoročně. A teď v zimě jsem dostala od manžela Adidasy. Ty už jsou kotníčkové. Mám je odzkoušené na horách a maximální spokojenost. A že jsem je pořádně otestovala, protože chytit našeho malého na sněhu, to chtělo opravdu slušný běžecký výkon… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková