Plíseň v botičkách

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
41
1.11.06 19:56

Plíseň v botičkách

Ahoj všem.
Prosím o radu,holky. Vyprala jsme malému kožené botičky :oops: (což jsem zřejmě neměla dělat,ale byli uvnitř děsně špinané z napadaného písku a pod.). A protože jsem je nechtěla sušit na radiátoru,aby třeba nepopraskaly,nesrazili se,tak jsme je nechala sušit volně. Což samozřejmě trvalo delší dobu a v botičkách se vytvořila plíseň a smrděj. Vytřela jsem to octovou vodou,trochu se to vylepšilo,ale nic moc.
Prosím,je nějaká šance na záchranu nebo je může zrovna vyhodit??? :(
Poraďte. Díky moc a hezký večer všem.
 Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
596
1.11.06 22:01

Maty,
já bych je raději vyhodila. Vím že to asi nechceš slyšet, ale Vítek se potýká s plísní mezi prsty a trvá to už opravdu dlouho. Čisté botičky jsou základem.
Já bych si mu je netroufla obout. :( Je mi to líto.
 Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
1.11.06 22:17

A co je zkusit vyprat znovu na vyšší teplotu třeba s vanišem (nebo i s tím octem) a pak je dobře vysušit u radiátoru? to by tu plíseň snad mělo zahubit… asi už nebudou vypadat jak nový, ale na občasné obutí… nevím, já bych zkusila všechno možné. na vyhazov je času dost 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
2.11.06 07:58

:D :D ahojky :D :D

předpokládám, že plíseň je uvnitř boty??? Tohle se nám stalo ve sklepě, ale vystříkavala jsem je uvnitř stoppanginem do krku či něčím podobným a vystlala novinami a usušila. Několikrát podle potřeby bych to zopákla a normálně používala.
Nám se to přihodilo v dětských zimních botičkách, jsou vevnitř vystlané něčím jako fleece a na povrchu to není kůže ale kombinace textilu s obrázkem a nějaké koženky či co to je. Jsou použivatelné, nedávno jsem kontrolovala vel. pro malého.

Dcerka měla taky plíseň na nehtech u palců na nožkách, vyléčila ji to Dr. kožní.

Hodně štěstí Ti přeji AHojky I.

• Citovat
  • Upravit
1754
2.11.06 08:19

Maty, prosim te, jaka to byla znacka bot? Nam taky podzimni boty zacali plesnivet.

Zrejme provlhly, jinak nevim, ale najednou jsem si vsimla, ze dcera ma neustale cerne spicky puncoch a ponozek, tak jsem se podivala dovnitr a byly trosku plesnive. Ptala jsem se v prodejne bot a tam se na me divali dost divne, ze se s nicim takovym jeste nesetkali. Tak jsem sla do lekarny a nakoupila pripravky proti plisni na nohou.
Prvni jsem boty vevnitr vydrhla (v ruce) kartackem na zuby a antibakterialnim mydlem, ktere jsem mela doma na desinfekci koupelny. Vysusila a potom vytrela octem. Boty jsem vycpala novinama a dala poradne uschnout na topeni. Lezely tam vlastne celou noc. Rano jsem je vystrikala sprejem z lekarny, ktery tvrdi, ze je proti plisnim, nechala opet uschnout a nakonec vysypala pudrem na nohy a rozetrela ho vevnitr.
Plisen jsem objevila asi pred tydnem, zda se mi, ze uz je pryc, i kdyz vevnitr jdou porad cerne fleky a tech uz ty boty asi nezbavim. Zatim pro jistotu, aby se ta plisen nevratila boty kazdy vecer strikam sprejem, pres noc jsou na topeni a rano pred odchodem ven je vysypu pudrem. Jak dlouho to budu delat nevim, asi az budu mit 10000000% jistotu, ze seplisen nevrati. Prece jenom bych byla nerada, kdyby se to dostalo na nohy. A kupovat nove podzimni boty, ted, kdyz zacina snezet se mi nechce.
Pokud budes chtit muzu se ti podivat na jmena tech vyrobku, ktere jsem dostala v lekarne.

Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
2.11.06 13:05

Ahoj holky,děkuju za odpovědi. Octovou vodou jsem to vytřela už včera,dneska to zopakuju a koupím něco na tu plíseň na nohy a zkusím to tím vystříkávat. Teď si zpětně uvědomuju,že malý měl často zpocené nožičky a špinavé punčošky z těch bot. A ono se tam už asi něco dělalo. Jenže to nebylo ve špičce vidět a mě to nenapadlo :oops: Až teď po vyprání to vylezlo v celé botě.

to lenka: Jsou to botičky Buble gummers,kupované u Bati. Jsou moc pěkné,krásně sedí na nožce,malému se v nich dobře chodí,je mi jich líto. V lékárně se poptám,oni mi určitě něco nabídnou. Děkuju.

Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
2.11.06 13:38

Já bych se sušení na radiátoru nebála, mnohokrát jsem klukům prala boty i kožený a suším je zá:,–(ně na radiátoru :) .

Botám zdar a plísni zmar :lol: !!
Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1754
2.11.06 18:05

Maty - tak to nase deti maji stejne boty.

Jestli mas jeste ucet, tak bych to sla reklamovat. Ja uz jej bohuzel vyhodila.

Jinak boty jsem vytrela octem, nicim jsem jej neredila. A od doby, co jsem plisen objevila, tak uz je nedavam do botniku, ale na topeni. Tam do dalsiho pouziti vzdycky proschnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
12.11.12 21:14

Tak oživuji tuto diskuzi. Máme botičky DPK a před 3 dny jsem zjistila, že v botičkách - hlavně v té levé jsou takové neidentifikovatelné tečky - dle mého názoru je to plíseň. U této značky mě to překvapilo. Myslíte si, že se na toto vztahuje reklamace? Nejsem si vědoma, že bych udělala nějakou chybu a je zjevné, že takovouto obuv dcerce dávat je ohrožující zdraví nohou. Vzhledem k cenám těchto bot se divím, že se něco takového může stát. Reklamovaly byste botky a nebo vzaly a vyhodily? Nebou koupily nové vložky do bot? U DPK je nevýhodou, že vložka, která je super měkkoučká a hezky udělaná klenba, tak jsou tam na pevno, takže bych je musela vytrhnout a tím pádem se bojím, že bych stejně botku poškodila a navíc jsem se dnes dozvěděla, že 12,5cm vložku s klenbou stejně neseženu. Musela bych koupit větší a podle původní si ji ustříhnout.

Tak sem s radami :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
8.1.16 18:55

Dnes jsem vytáhla stélku ze synovych zimních botu (boty jsem kupovala před 2 a půl mesici) a stélka je zespodu plesniva :(
Takže boty můžu asi vyhodit, co

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43020
8.1.16 19:01

@pajule022 doprala bych tomu lazen v savu a vyhodila pripadne az pak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
982
8.1.16 19:04

A co vyhodit (vyměnit) jen tu stélku, boty pak vydesinfikovat a vysušit? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
8.1.16 19:05

Stélku lze koupit novou, boty vystříkat desinfekcí.. např. v DM prodávají dezinfekci jejich značky na různé použití, od kuchyně po boty, na plísně, viry, bakterie atp a nezničí boty jako by mohlo Savo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
8.1.16 19:28

@Pudloslava jenže jsou plesnivy i boty pod stélkou :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43020
8.1.16 19:30

@pajule022 vsak jo, nalejt savo dovnitr. kdyz uz to chfes stejne jinak vyhodit, proc to nezkusit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková