Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Žiju s nynějším parterem přes rok. Už před 10 měsíci začali problémy. Zajímal ho víc alkohol než já, tudíž byl často s kamarády a na mne si udělat čas byl nadlidský úkon. Hádáme se dosti často kvůli maličkostem ale kolikrát si velice rozumíme. Máme stejné plány do života, podobné koníčky. Jenže se vzdálil. Nezajímá se o mne jako dřív, chce to ukončit když je nality, je stále v nervech. Ale je mi s ním dobře. Jenže se začal o mne zajímat můj ex, který se ke mne choval hezky, tam jediná překážka které se bojím je 8lete dítě z minulého vztahu, kterému dával tenkrát trošku víc pozornosti než mě. Ale táhne mne to tam. Netuším jak si vybrat, jakou cestou se vydat abych byla šťastná. Mám to v obou vztazích 50 na 50 :/
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Dítě je na prvním místě a tak je to dobře. Najdi si třetího nebo ideálně nikoho.
Ani jednoho. Nejdriv si dej velkou pauzu, vnitrne dospej, najdi svoje hodnoty, teprve potom se vmesuj do zivota dalsich lidi…
@Anonym811 píše: Více
tak alkoholika pust do oběhu, to je snad jasný…chlap číslo 2 bude mít dítko stále na prvním místě a je to tak jedině dobře. Bud se s tím smiř, anebo si ideálně najdi jiného, který bude mít na prvním místě tebe a následně vaše vlastní dítě…
Alkoholika na 100% NE. Druhý, který má své dítě na 1. místě zní mnohem líp. Ale zauvažovala bych nad variantou být chvíli sama.
@Anonym811 píše: Více
Ukonči to s chlastačem, a s ex si už nic nezačínej. To dítě tam je pořád, copak to nevíš?
To nemůžeš být chvilku sama a musíš vybírat?
Souhlasím s tím že bys měla pustit pijana a s tím ex si jich nezačínat. Bud sama a ujasní si co vlastně chceš. Že ma ex své dítě na prvním místě je jedině dobře. Ty jako dítě bys chtěla aby tvůj rodič dával přednost svému partnerovi před tebou? Pokud se s tím nedokážeš smířit najdi si někoho bezdětného.
Začni tím, že ukončíš vztah s alkoholikem!!! S tím tě nic dobrého nečeká. Stran expřítele těžko říct jestli to bude fungovat. Ale jestli ti vadilo, že se věnuje svému dítěti asi to dobrotu dělat nebude.
Ale je tu ještě jedna možnost. Být chvíli bez partnera a uvidíš co bude dál. Určitě se najde i někdo třetí s kým budeš mnohem kompatibilnější.
Takže vám to nefungovalo už po dvou měsících a teď zvažuješ jestli se nevrátit k ex? Už to, že o tom přemýšlíš, tak tam láska nebude. Já si po 24 letech nepředstavuji, že bychom šli od sebe ani na vteřinu.
Musela jsem si to přečíst 2×, protože jsem nepochopila, v čem je problém. Problém je v zakladatelce, když nevidí red flag u alkoholika. ![]()
Z toho důvodu by si měla dát pauzu od chlapů všeobecně- dokud trpí na zastřené vidění reality.
Za mě toho s děckem. Být chvíli sama, to je taky možnost. Otázka je, jestli tazatelka chce/umí být sama a jestli se „vyplatí“ čekat na někoho bez kompromisů, kdo bude lepší než ti dva. A aby přišel. Pokud nevadí samota, ať je chvilku bez párkařů. Prostě volně dejchat a nemuset vycházet vstříc/přizpůsobovat se vůbec nikomu.
Ani jednoho. Pokud ses s nim rozesla, protoze mel dite na prvnim miste, to se prece nezmeni (a je to spravne, ze ma dite na prvnim miste). A alkoholika urcite nechces.
Alkoholika nikdy, může to pak přerůst v agresi a násilí..
U ex je dobré, že má dítě na prvním místě, to je tak v pořádku, buď se s tím smiř, nebo hledej úplně někde jinde.
Ty jsi typicka zoufalka Kdybys zohfalka nebyla, tak sama vus, ze se musis/je zahodno poohlednout po nekom tretim.
Ty dva nynejsi preludy to je teda fakt terno! To uz radsi psa!
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat