Jakého pořídit pejska?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
381
3.8.14 21:21

Jakého pořídit pejska?

Dobrý večer přeju :mavam:
s přítelem uvažujeme už delší dobu nad koupi pejska. Bydlíme v bytě 3+1 a máme téměř dvouletého syna. Má zvířátka moc rád, hlavně pejsky. Naši mají labradora a s tím je největší kamarád. Je to opravdu hodný pes a má s malým trpělivost :) labradora ale do bytu nechceme.
Rádi bychom nějakého maličkého, co nepelíchá. Máme nový byt a nechtěla bych ho mít plný chlupů :roll: S procházkama samozřejmě počítáme, ale bylo by lepší, kdyby nebyl moc sportovně založený :lol:,abych s ním nemusela běhat denně 15 kiláků, takže spíš pohodlného tvora. Předevší ale vhodného k dítěti. Je mi jasné, že nebude dělat synovi hračku, to bych nedovolila. Ke zvířatům se chová pěkně a neubližuje, ale přece jen je to dítě, takže ne nějakého pitubulla :oops:
Dívali jsme se na maltézáčka a boloňského psíka, ale mě moc neuchvátili. Jorkšíra zase moc nechce můj drahý.
Existuje ještě nějaký pejsek, který by odpovídal našim požadavkům? Pejska z útulku nechceme. Jednou jsme měli a ačkoliv jsme se o něj pěkně starali a byli na něho hodní, on byl velice agresivní- asi neměl moc dobrou zkušenost s původními páníčky. Nevěřím psům, které neznám od štěněte a nevím co od nich čekat, obzvlášt´, když bude ve styku s mým dítětem.
Moc děkuji za případné typy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17565
3.8.14 21:27

Jestli se bojíš chlupů v novém bytě, tak si koupi ještě dobře rozmyslete. Osud vám může nadělit psa sice nepelichavého, ale zato rozverného, který v pubertě rozkouše všechno, co rozkousat jde. Od botníku přes pohovku až po futra. Nebo se bude soustavně počurávat do postele a na koberec. Takže jestli si na novém bytě zakládáš, tak zkuste na rozcvičení třeba želvičku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
3.8.14 21:29

Zamilovala jsem se do STB stafordsky bulterier. Ne AST ten je divocejsi nebo jak to rict. Pohledej je to vylozene chuva k dětem. Klame vzhledem. A je teda vetsi, ale fakt bozi pes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247

Shit-tzu, ale libí se mi jen ti s krátkým sestřihem. Je to pejsek vhodný do bytu, klidný, má rád děti a není uštěkaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563

My máme toho boloňáka(bílého) a je úžasný :) a pak se mi líbí ještě Shih-tzu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6860
3.8.14 21:33

Máme boloňáčka velká výhoda, že mu nepadají chlupy. Stříháme ho tak ani velké česání není potřeba. Našemu ani netečou oči jako některým. Měli jsme ho dřív než děti a na zvykl si na ně hned. Všechny děti ho vodili na vodítko jak se naučili líp chodit cca od 14m nebyl problém věděl, že ho vede dítě a musí jít ukázkově. Koukala jsi jen na fotky nebo i v reálu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235

Toy pudl ne, to jsou fakt přešlechtěný zmenšeniny. I papíráci trpí na epilepsie a podobné chuťovky. Máme jednoho doma. Ale trpasličí je fajn, pudl je neskutečný pes, hodný, chytrý, čistotný… ne jorkšíra, toho máme jako změnu k pudlům a je to prostě poděs, prostě teriér.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jaina69

@Etcetera78
Souhlasím, náš nám rozkousal skříň, gauč a křesla. Okousal i rohy u stolu a dnes mi dokonce překousal kabely v autě, který vedou k zadnímu světlu (vozím ho v kufru a nějak jsem to nezajistila, nebo jsem asi myslela, že si toho nevšimne :roll: a to už mu je přes rok…)
Jinak až se rozhodnete pro určitou rasu, nevolte prosím psa z množírny, nebo od množitele. Vyberte pečlivě psa s průkazem původu. Mrkněte na bostonského teriéra, ale nevím, jak je to s chlupy…

• Citovat
  • Upravit
381
@Etcetera78 píše:
Jestli se bojíš chlupů v novém bytě, tak si koupi ještě dobře rozmyslete. Osud vám může nadělit psa sice nepelichavého, ale zato rozverného, který v pubertě rozkouše všechno, co rozkousat jde. Od botníku přes pohovku až po futra. Nebo se bude soustavně počurávat do postele a na koberec. Takže jestli si na novém bytě zakládáš, tak zkuste na rozcvičení třeba želvičku :-)

s tím počítám, že havák může škodit :lol: ale chlupy fakt nesnesu… Měli jsme kocourka… Perskou činčilu a i přes to, že už ho nemám tak 3 roky stále někde a v něčem nacházím chlupy :zed: česala jsem ho snad 5× denně a nepomohlo to. Ty chlupy se vznášely po celém bytě, ŕano jsem jich měla plnou pusu… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
3.8.14 21:34

K malými decku bych si malyho psa nepořídila, Jedine velkého.

Ad. Chlupy - ty proste budou já mam ridgebacka a dogu oba krátkosrsté ale i tak z nich ty chlupy padaj a musíš denne vysávat nebo zametat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19746
3.8.14 21:35

Klidní a velmi společenští a nenároční jsou také mopsíci ;). Pokud bys pořizovala výše zmíněné - shitzu, boloňáček, maltézák apod., tak doporučuju rozhodně papírového, protože to kdekdo hojně kříží a pejsi ztrácejí svoje původní charakterové (i jiné) vlastnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2053
3.8.14 21:41

Stafik i ridgeback jsou docela aktivni plemena. Psa do bytu k malemu diteti bych volila buldocka nebo zmineneho mopsika. Vesele povahy, „odolni“ k detem a na pohyb nejsou vetsinou nejnarocnejsi. Jedine co je, jestli se vam „placatky“ libi. No a chlupy budou, ale neni to tak strasny ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
3.8.14 21:41

@LuckaPt viděla jsem ho jen na fotkách. Štěňátka jsou užasné, ale dospělý mi přijde, jako by měl takový zlý výraz. Slyšela jsem na ně ale spíš chválu. Zatím nad ním doma uvažujeme nejvíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tartaletka
3.8.14 21:42

Co pudl nebo biewer terier?

• Citovat
  • Upravit
2418
3.8.14 21:42

Ja mam slabost pro francouzske buldocky, mne se zdani strasne roztomily vzhledove a povahou pohodari a kamaradi, ale kazdy pes je individualita…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný