Jakého pořídit pejska?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12272
3.8.14 23:04
@Natálka26 píše:
@tiffany

Jenomže ony si to nemyslí jenom děti, ale bohužel i dospělí - speciálně matky, který berou jako samozřejmost, že tenhle pes nic neudělá. Právě to je hrozný, že to ignorují i rodiče.. Já mám psy velký, budí respekt, ale jsou s E a nikdy nic neudělaly, ale jsou i v parku rodiče (což mě neskutečně točí) kteří se ani nezeptají a rovnou řeknou tak si ho běž pohladit 8o jako jasně nemám bestie který žerou děti, naopak (!!!), ale ve chvíli kdy by se nedej bože něco stalo tak budou hysteričtí, že můj pes to či ono. a je to věčnej boj, mě nevadí děcka kteří si jdou pohladit psa, nebo mu dát piškot/klacek/míč, ale vadí mi sakra rodiče, kteří jsou líní otevřít ústa a pak se strašně diví. + Teda dost často ze zadu útočí malí yorci, čivavy, krysaříci - fakt bych proti nim nic neměla, ale kolikrát už se zakously jedný nebo druhý feně zničehonic do nohy.. :nevim: a vůbec netuším proč :nevim:

@Kirbisek
No tak gratuluju si cca tak 1% z majitelů malých psů co to tak mají. :potlesk:

No to je tedy přístup. Já myslela, že u velkých psů si rodiče dávají pozor. Já vždy říkám malé, aby se zeptala, jestli si pejska může pohladit, ale poslední dobou si říkám, že budu chodit s ní, protože ona se vrhne na pejska, majitel dovolí, ale co já vím, co to je za člověka. :oops: Hlavně jsem trnula, když si chtěla pohladit pitbula. Já mám z těhle psů docela strach. Toho našeho většinou děti chtějí tahat a to on se tedy rozhodně nenechá. V tom mají výhodu majitelé větších psů, ty snad pochovat nechtěj. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
3.8.14 23:11

Ja mela pred tim pekineze.byl driv nez deti. Kdyz prisly deti, tak se respektovali, ale nijak k sobe neprilnuly. Komunikoval jen se mnou. Ale nelinal. Pekineze ale nedoporucuju.
Pokud narazis na lhasa apso, take se nenech zmast krasnym zevnejskem.

Jinak ten pekinez obcas nafal, ale nikdy by nezautocil. Byl pohodovej. Napadali spis jeho, civavy a jorksiri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
3.8.14 23:12
@Natálka26 píše:
@tiffanyOno to tak bohužel je, mají Napoleonský komplex. Já nechci urazit nikoho s malým psem, ale většinou vídám malý zákeřný bestie v parku než, že by se rozběhl vlčák a kousnul tě do nohy jenom protože si kolem něj prošla. A další nevýhoda malých psů je, že jsou ve valný většině nevychovaný, majitelé po nich neuklízí, protože je to přeci maličký a především útočí na větší psy a teda k děcku bych si žádnýho takovýho nepustila.

Tak predevsim je potreba vycepovat i maleho psa, mam gaucaka a posloucha na slovo, lidi se me na ulici ptaji, jak je mozny, ze chodi bez voditka (ano, chodi i kdyz vyhlaska rika neco jineho) a jde u me, aniz by se nekde zabehl. Vi co muze a co nesmi. I kdyz cim je starsi (12let) tim me ma vic na haku :mrgreen: Takze souhlasim s tim, ze se musi vychovavat. Ale uprimne jsem jeste nikdy a to vencim psiska tak od deseti let sama, coz uz mame pres dve desetileti, nevidela malyho psa kousnout zezadu nekoho do nohy. Promin, ale pises jako neobjektivni zastance velkych plemen. Kdyz to vezmu z byvalyho sidliste ci verejnych parku s volnym pohybem psu, agresivne se chovali jak nekteri velci psi tak i nekteri mali. Mou malamutici napadl vlcak a kdyz jsem mela malyho knirace, tak se popral s pudlem :nevim: je to povahou psa a ani ustekana plemena malych psu neznamenaji automaticky trhace nohavic. Nezastavam se ani jednoho, protoze jsem chovala jak velke tak male psiska, ale tady to zakerne zakusovani zezadu jsem nikdy nevidela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
3.8.14 23:16

@Janha já tohle zakusování zezadu zažila a to když jsem měla Husku. Šla jsem s ní ven, měla jí na vodítku, na proti na chodníku šel vlčák, najednou k ní přiběhl a bez jediného zavrčení a zaštěkání se jí zakousl do zadního stehna. :? Byla jsem v šoku a pes taky, ale psa jsem vzala po čumáku a on utekl. Ženská z toho měla radost, takže možná ho to naučila záměrně. Kdybych to neviděla, tak bych nevěřila, že pes přiběhne a rovnou se zakousne bez jediného výhrůžného postoje, zaštěkání, zavrčení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
3.8.14 23:18

Jo to když jsem měla husku, tak jí mohly děti rajtovat po zádech a nic se nedělo, nebo přijít zloděj a ona by ho ještě pomazlila :mrgreen: Nesměla se ale dostat ke zvířatům, to se pak nestačily počítat mrtvolky. Třeba jednou 15 slepic. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
3.8.14 23:18

K tem cizim detem- vcera mi dite popadlo kokra za hlavu a chtelo mu dat pusu. Asi dvoulety. Mama tam ani nebyla, prisla si az potom pro dite. Nastesti je hodnej. Kavalirku mi taky chtela holcicka chovat, capla ji za bricho. Nastesti jsou hodni, ale nechci prave, aby meli vubec takovyhle zazitky s detmi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
3.8.14 23:20
@g.sandova píše:
K tem cizim detem- vcera mi dite popadlo kokra za hlavu a chtelo mu dat pusu. Asi dvoulety. Mama tam ani nebyla, prisla si az potom pro dite. Nastesti je hodnej. Kavalirku mi taky chtela holcicka chovat, capla ji za bricho. Nastesti jsou hodni, ale nechci prave, aby meli vubec takovyhle zazitky s detmi

No nazdar. Ty matky jsou fakt nezodpovědné. Opravdu jsem žila v dojmu, že si tohle dovolují děti k našemu, protože je tak malý. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
3.8.14 23:33

@tiffany no,tak ten kokr neni velky, ale je fakt, ze byl kluk jen o malo vetsi. Takze pro dite velkej pes. To byla situace. Ja je uvazovala pred vecerkou. Pribehla jeste asi ctyrleta holka s tim malym klucikem. Ta mi rvala kavalirku-voditko-z ruky a ze mi pejsky pohlida :). Ja rekla jses hodna, umej cekat, nemusis je hlidat. Toho kkuka jsem neuhlidala. Psa jsem pochvalila, vypadal ani ne zaskocene. Tohle teda nedovoluju svym detem, cpat obliceje k cumaku atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
4.8.14 00:39

@tiffany

Dávali si pozor do chvíle než jsem měla E, od doby co mám E a vidí, že je krmí z ruky, chodí s nima, hraje si s nima tak od týdoby si myslí, že jejich děcka mohou taky. Samozřejmě můžou, ale musí se zeptat a rodiče je musí hlídat, já sice poznám kdy už toho maj dost a chtěj mít klid, ale můžu se taky zrovna otočit a nevšimnout si - fakt ručím za ně za obě, ale neručím za cizí děti. Bohužel si spousta rodičů neuvědomuje, že to že E si s nimi hraje a nechám jí s nimi a kousek poodejdu bez toho aniž bych se bála, že si něco udělají navzájem je dané tím, že E s nimi vyrůstá od mala a ví jak se k nim chovat + ony jí berou jako svojí. Já taky nemusím pitbuly, ale kamarádka má bulíka bílýho a to je taky takovej mazlík. Ale já celkově nemám ráda cizí psy, protože jim nevěřím, ale zcela upřímně nejvíc se bojím a nejvíc nemám ráda právě malí psi.

@Janha

Tak pokud si to neviděla, tak buď jedině ráda, ale já to zažila hned několikrát, stačí jít do parku. Ty mi tady obhajuješ malý plemena, ale to že jsou daleko zákeřnější než ostatní psi to nepřiznáš :nevim: Mě je upřímně jedno co kdo chová, hlavně ať je to vychovaný, což bohužel drtivá většina malých psů není, ale samozřejmě jsou i velcí psi nevychovaní. Jen je jaksi víc zažité právě to, že malý pes se vychovávat nemusí protože ten přece nikomu nic neudělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
4.8.14 01:11

@werousek a co nahatou kočku? my máme dvě kočky - chlupů spousta ale májí škrabadla nic nám nezničili..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
4.8.14 07:48

nepořizuj si žádného psa

Nepořizuj si žádného psa. Obzvláště plánujete-li druhé dítě. Při takhle malém dítěti (i kdybyste zůstali u jedináčka) budeš mít zbytečně mnoho starostí. Příklady: Budeš řešit kam dáš psa, až budeš chtít s dítětem na pískoviště, nebo jestli ho necháš doma samotného. Není u každého pískoviště stíněný prostor, kde psa můžeš nechat. S každým psem se musí ven, bez ohledu na počasí a občas bez ohledu na denní režim dítěte - občas pes něco nestráví úplně dobře a začne chtít ven, když Ti ditě spí po obědě - co teď? Dovolené a výlety a koupání - všechno budeš řešit tak, aby tam mohlo dítě i pes. Malé dítě má psa jako prima parťáka, ale nebude nešťastné, když pes nebude. Za mě - teď si užij dítě a psa si pořiď později…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
4.8.14 09:15

Bostonského teriéra mám doma a je to hrozný éro, a do dvou let ničil. Ale jiného už bych nechtěla spíš je u nich těžké skončit u jednoho. A chlupy z něj taky trochu jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
4.8.14 09:50

No ale tohle se da vyresit. Na koupani psy neberu, ale je fakt, ze nemam psy od stenete. Ale piskoviste se da najit i se stinem. Ja si myslim, ze treba s tim shitzakem by to dali. Bostona teda nedoporucuju zacatecnikum. Ja treba chodim na hriste i se psy, ano, musime se jim prizpusobit. Ale pze chcí, se vsim jsem pocitala. Hlavne uz mam psa nd 12ti. A pes dospeje, pak je to pohoda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
4.8.14 10:01

všechno se dá vyřešit,

Já jenom můžu srovnat mateřskou s dítětem bez psa a se psy. Prostě je to jednodušší bez psa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
4.8.14 10:05

@gebča to mas pravdu, jasne, je to jednodussi. Ja mela deti s dospelym psem, takze pohoda. Na druhou stranu na metersky je cas se psovi venovat, kdyz se chodi do prace, je to tezsi. Stene pul dne samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný