Jakou autosedačku 15 - 36kg

17368
20.2.13 11:14

Jakou autosedačku 15 - 36kg

Vím, že je tu těch témat více, ale po pročtení pořád váhám.
Naše skoro tříletá za chvíli bude muset dát autosedačku, kterou má teď - 0 - 18kg mladší, která vyroste z vajíčka. Takže musíme pořídit novou, už větší. Pokud dobře chápu, tato sedačka se používá nejdelší dobu, cca do 12ti let nebo jak.. Proto bych chtěla opravdu kvalitní, bezpečnou. Je nějaká, jakou by jste mi doporučily, cenově přijatelnou pokud možno, je mi jasné, že nebude stát pár korun, ale zase nechci za 10tisíc :D. Případně pokud máte zkušenost, výhody a nevýhody daného tipu by mě taky zajímaly. Sice máme ještě tak dva měsíce čas, ale chci se dívat dopředu a pořádně vybrat. Snad nepřeberu :D. Děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7159
20.2.13 11:18

@Farllin sedačky se používají povinně do 150cm, nebo 36kg- to je cca 10-12 leté dítě, každé roste jinak, ale sedačky jako takové mají životnost cca 5 let, takže není to tak, že nyní pro 3 leté dítě koupíte jednu sedačku a tu bude mít do 12 let, to nevydrží.
Nyní pokud má dcera alespoň 15kg kupte sedačku 15-36 a podle toho, zda máte v autě isofix nebo ne tak se rozhodnout jakou, mezi nejlepší 15-36 patří isofixové Römer Kidfix( Kidfix SICT), nebo Cybex Solution X-FIX, Concord Transformer XT a T, Besafe IZI Up Isofix, Maxi-cosi Rodifix, STM Solar Seatfix a bez isofixu pak Römer Kid ( Kid plus a varianty SICT), Cybex Solution X, Besafe IZI UP, Maxi-cosi Rodi XR, STM My-Seat …..- všechny mají 4 hvězdičky z bezpečnosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15811
20.2.13 11:33

@steeve Autosedačka má nějakou životnost?? dokonce jen 5let?? 8o a to je někde jako dané? já to slyším prvně, tak proto koukám jako puk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2622
20.2.13 11:37

Taky jsem netušila, že sedačka má životnost. Sorry, že se ptám jako trotl, ale to jako, že za pět let přestane být bezpečná čatým používáním? Nebo jak je to s tou životností?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15811
20.2.13 11:39

@theresicka já to teda taky nechápu :think: to jako po pěti letech mám autosedačku hodit k popelnici? mě to příjde nějaké ujeté :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17368
20.2.13 11:40

Aha, no já právě myslela, že ji koupíme a pak ji budeme mít pořád už. Napřed třehbas se zádama, potom jen ten bobek :think:. Jak poznám, že životnost skončila? ZE už bude používáním rozbitá? To mi přijde logické, to bych poznám, ale jinak asi ne.
Je mi jasné, že každý dítko roste jinak, proto píšu cca do 12 let. Podle stavu. Já jsem ráda, že mám trošku málo nad 150cm, takže uvidím, jak dětičky. Díky za přehled názvů, prostuduju je :palec: :palec:.
Isofix nemáme právě, takže to nemůžeme mít sedačku s isofixem? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
20.2.13 11:41

Životnost není daná žádným zákonem, ale je to doporučení výrobcem, že po dobu těch 5 let sedačka splňuje svoje normy a dokáže bezpečně ochránit dítě, po 5ti letech ztrácí už své vlastnosti, především, plastové části začnou křehnout a při nárazu místo aby vypružili náraz můžou prasknout a ještě více dítě zranit, proto ta lhůta 5ti let.
je to stejné jako s pneumatikami, taky mají životnost 4 roky, a poté by se měly vyměnit i když nejsou ojeté, protože zase ta guma tvrdne a nemá takovou přilnavost, a taky to není v zákoně, ale každému je jasné, že stará pneumatika pak klouže a při brždění je každý metr znát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2622
20.2.13 11:42

Že se na sedačce za pět let zničí potah to chápu, ale jak se změní bezpečnost sedačky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
20.2.13 11:42

@Farllin když nemáte v autě isofix, můžete mít sice sedačku s isofixem, ale zbytečně za ni platíte víc a ten isofix nevyužijete, takže do auta bez isofixu, sedačku bez isofixu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
20.2.13 11:43
@theresicka
@theresicka píše: Že se na sedačce za pět let zničí potah to chápu, ale jak se změní bezpečnost sedačky?
čtěte výše, plasty křehnout a místo vypružení nárazu prasknou
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15811
20.2.13 11:44

@steeve týýjo tak to by mě teda nenapadlo :oops: já o tomhle nikde ani nikdy neslyšela že by se o tom někdo bavil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
20.2.13 11:48

@pvmr stačí si přečíst návod k sedačce, většina jich to má uvedeno, eventuelně znát platné zákony, a vědět, které sedačky již nesplňují platnou normu( norma jakou má sedačka je na každé sedačce na oranžovém štítku)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15811
20.2.13 11:51

@steeve no už jdu kouknout na návod, snad ho ještě najdu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15811
20.2.13 11:52

Já tohle nikdy nestudovala, opravdu mě tohle vůbec nenapadlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
20.2.13 11:53

Taky se tomu rika unava materialu fyzika zakladni skoly.Ted doufam ze nekecam s tou zakladkou. :lol:
@steeve : mam dotaz vybrala jsem autosedacku romer kidfix a premyslim ze bych poridila s tim sict jenomze jsem cetla ze se nesmi dotykat ten system dveri. Mame Opel Vectra 2007 myslis ze se to nebude dotykat??Bohuzel nemamme kde vyzkouset :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí