Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Hele klidně vyvýšenou. U nás jsme to vyřešili že od stropu na stranu postele máme síť. Tak víme že nespadne a může klidně spát.
my máme také vyvýšenou, synovi jsou necelý 3 roky a ještě z ní nespadl. Jsme s ní spokojení, pokud je tam to zabradlí, tak by se to stát nemělo
My jsme měli vyvýšenou, tu co máš v prvním odkazu a v noci malý volala a čekal, až pro něj přijdem. Tehda měl tři roky. A nakonec v ní spal tak třikrát. Prostě se v ní bál a bojí.
Mojí dceři jsme tuto postel dali nejprve sníženou, bez nožiček (dají se dokoupit), cca ve 2,5 letech. Teprve po zhruba půlroce, když si na ni zvykla, „osahala a ospinkala“ si ji, bezpečně trefila při nočním čurání „výstupní otvor“ mezi zábranami a když byla zase o ten půlrok rozumnější, teprve pak k ní dostala přidělány nožičky. Ke třetím narozeninám, jako velkou událost, to s tatínkem namontovali, měla z toho obrovský dojem a zážitek (v noci se probudila, slezla a nadšeně mi přišla říct, že „moje postýlka má požád nožičky a já jsem slezla a nespadla, jsem velká holka“) a bylo… ![]()
Tolik moje vlastní zkušenost - konkrétně poradit ANO nebo NE, to si netroufnu, svoje dítě musíš znát nejlíp sama a vědět, nakolik a v čem si u něj můžeš být jistá.
My máme pro dětičky nízké postele z Ikey, které vypadají úplně stejně jako v tom třetím odkazu, ale jsou levnější:)Kluk (4,5) žebrá o palandu, ale když vidím, jak se v noci motá v polospánku na záchod, jsem ráda, že v tom stavu nemusí slézat po žebříku…
Tak tu první jsme zrovna koupili my, akorát s jiným domečkem.
Malýmu bylo v květnu dva a půl, do postele si sám vleze, sám z ní sleze, spí v ní teprve pár dní a zatím nespadl.
Žádné další zábradlí jsme nepřidělávali, ani nevím, jak to myslíš.
Jinak já mám na vejšku 163 cm a tu postel mám pod prsa, takže opravdu není moc vysoká (v krámě se nám zdála vyšší, tak se mi doma ulevilo). Pro jistotu akorát dávám na zem pod žebřík deku (mám tam silější vlněnou, páč se mi stejně nevejde nikam do skříně
), kdyby mu to na tom žebříku ujelo, nebo kdyby nedejbože spadnul zrovna tou malou dírou na slejzání.
Děkuji ![]()
Myslela jsem to tak, že bychom na zeď přimontovali nějaké zábradlí, aby se měla aspoň čeho držet… ![]()