Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Počkala bych do porodu. Koupíš vše přes internet a donesou ti to až ke dveřím. Mně třeba odsávání moc nešlo. Spíš se nalaď na to, že kojení půjde dobře.
@retrivrice Počkej, jestli ji vůbec budeš potřebovat. Já jí použila jen v nemocnici. Měli tam Medelu na obě prsa. A taky ji tam půjčovali i domů.
Já jsem odsávačku využila dvakrát, jednou v šestinedělí a pak, když jsem před 3mi týdny malého odstavovala. Měla jsem jen manuální, bohatě mi stačila. Informuj se, jestli není, v případě potreby, možnost si ji v porodnici zapůjčit.
@retrivrice v porodnici ti určitě půjčí po dobu pobytu, pokud bude potřeba. A já si jí potom půjčovala v půjčovně (praha), jelikož nová stojí přes 5 tisíc a pujcovne bylo dve stovky na tu dobu, co jsem ji potřebovala… Jinak je spíš pravděpodobné, že ji vůbec potřebovat nebudeš
my byly speciální případ, jinak ostatní maminky, co tam se mnou byly, neměly s kojením problém.
Prosím o radu,narodilo se nám nedonošené miminko.nejakou dobu nebude možné ani přikládat.jakou odsavacku mám pořídit?byla mi doporučena elektrická.ty jsou všechny dvoufázové?je jedno jakou značku?děkuju.
@Flash a nevyslo by lépe půjčit třeba z nemocnice a nebo mateřského centra? Jinak v porodnici měli medelu na obě prsa…a ty dvě fáze jsou fajn
@P4ja no půjčit by šla,ale říkala sestra ať kouknu na cenu půjcovneho,aby to v mém případě nevyšlo ještě dráž.min 6 týdnů ji budu potrebovat,pak se uvidí jestli vůbec zvládne pít jen z prsa.kazdopadne to chci zkusit a netrapit se s nějakou spatnou odsávačkou.takze byste doporučili t
řeba tu medelu swing? @AAAjirina ještě jsem si říkala že by šel na to možná uplatnit příspěvek od VZP
@Flash Příspěvek by učitě šel. Teda já mám 211 a tam to bylo. Jinak třeba v mateřských centrech ji mívají lacinější. MEdela swing je super…Neboj pít z prsa se naučí.
@P4ja děkuju.zkusim zjistit to půjčovné ale zjistila jsem že 1500 je možný příspěvek a to už pak nevyjde tak hrozně.i kdyby,co by člověk nezkusil že ![]()
@Flash Tak ty peníze se dají využít i líp než na odsávačku, kterou třeba nebudeš za pár týdnů potřebovat. Ale je to věc názoru.
@Flash měla jsem letos medelu swing půjčenou za 200/týden a myslím, že tam měli i lepší cenu při dlouhodobějším zapůjčení
bylo to v Praze.
Ahoj holky, chci se poradit, jakou elektrickou odsávačku doporučujete a jestli je lepší počkat s nákupem až po porodu, nebo ji mít raději hned k dispozici až se mimčo narodí. Děkuji