Bojkot kojení 8 měsíčního miminka

36556
27.10.18 15:45

Tak trend je kojit tak do první třídy, ale některé děti se prostě odstaví dřív :nevim: Nechala bych mu to, co vypije a normálně ho krmila. Pokud máš pocit, že je to fakt málo mlíka, můžeš odstříkat a dělat mu třeba kašičky z MM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
390
27.10.18 15:57

Nějak ho musím vysledovat co si vlastně žádá. Staršího syna jsem kojila přes 2 roky a mladšího jsem chtěla alespoň rok, tak uvidíme. Je jinej co se týče jídla co jsem zažila se starším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.10.18 15:58

Takhle prirozene se mi sam odstavil starsi syn. Hezky jedl a kojeni ho prestalo samo zajimat. Na jednu stranu je tahle cesta lepsi… druhemu synovi jsou dva roky a mesic a prsa miluje stale..vali se po me celou noc, jsem rozlamana a nevyspala. Pokud mu nevyhovim, place. Takze tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
27.10.18 16:06

Syn se ti sám odstavuje. Ochutnal příkrmy a mléko uz tolik nechce, raději maso :D
Já vždy věřila dítěti a nenutila jsem. Když nechtěly mléko, dostaly láhev s čajem, večer kaši.
Kojila jsi 8 měsíců, není to hrůza, ze přestáváš.
Já aspoň neřešila nasilné odstavení jako kamarádka, která ve 3 letech odstavila syna a byla to hrůza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
27.10.18 16:16

@Ajamateridouska , mame to obráceně :) je to pro mě nezvyk. Starší syn MM miloval a odstavil se sám po 2.5 roce když jsem nastoupila do práce a nebyla mu k dispozici. U mladšího mám podezření , že tak dlouho nevydrží a chystá se skutečně odstavit :,( Ja vím, není to tragédie,ale mrzí mě to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
27.10.18 16:44

Mně se takto odstavila dcera. Kojila jsem do devíti měsíců, poslední měsíc mléko odmítala i v noci. Nabídla jsem, nenutila a brala to jako přirozené odstavení. Dodám, že pak odmítala jakékoli mléko, takže mléčnou dávku měla z kaše, jogurtů, sýrů a později kefiru či nesl. jogurtového nápoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
27.10.18 17:05

Obě děti se mi takhle odstavili. Syn nechtěl ani umělé mléko, dcera má lahvičku. Násilím je k sobe tahat nebudu, když už nechtějí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2067
27.10.18 17:16

@Veverko me to prijde naprosto prirozene. Lepsi, nez rvat 3 lete batole od prsa :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
27.10.18 17:43

Nechápu, proč ho nutíš nejíst. Když vyžaduje normální jídlo, dopřej mu ho, víš co by za to daly některé mámy? Náš malý jí od 8. měsíce 5*denně, kojil se jen k ránu. V 11 měsících jsem ho odstavila úplně a od té doby krásně spí a jsme spokojení oba. Naslouchej svému dítěti!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
27.10.18 18:16

@Aduš8 Syn až takový jedlík nebyl. Hlady ho netrápím, to mám svědomí čisté. Obědu snědl nejvíc 125 g a to asi poslední 3 dny. Ovoce taky nejvíc 100g odpoledne za poslední týden. Začátkem 6 měsíce první příkrm, druhý začátkem 7, 8 měsíců ještě neměl a to jsem chtěla dát buď jogurt nebo kaši. ( A to už dostal jak jsem psala) Nejevil doteď extra zájem o jídlo, byla jsem ráda, že se rozjedl, tak do něj hned při prvních známkách bojkotu z jakékoli příčiny, nezačnu do něj tlačit všechny příkrmy najednou horem spodem a dávat UM. Tlačí se mu i zuby, má již 5 a dva se akorát prořezávají, a dásně má hodně nateklé, tak může být, že ho to při sání bolí.
Spinká krásně jak v noci tak přes den.

Jinak děkuji holky za příspěvky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.10.18 21:54

@Veverko ja Ti rozumim, mlicko mas a je to na Tebe nejak moc rychle, rada bys mu jeste MM doprala…asi jsi to necekala tak brzo, vid…kdyz u starsiho to trvalo tak dlouho..ja popravde zase necekala, ze budu kojit pres dva roky, kdyz me starsi vymenil velice rychle za mixovanou bramboru.. treba se jeste Tvuj chlapecek k MM vrati a je to jen tyto dny. Nebo se opravdu sam prirozene odstavuje a je tak spokojeny.. a co prsa, nedela Ti to problemy ? Neboli ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
27.10.18 22:12

@Ajamateridouska díky moc za pochopení. No právě , bylo by to nečekané, ale určitě bych mu vyšla vstříc kdyby to tak mělo být. Uvidím v nejbližších dnech. Ještě to nemusí nic znamenat. Prsa v pořádku, zvládají to. Je zajímavé jak to může mít každé dítě jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
11.11.18 13:37

Pro ty, kdo se bude do budoucna zajímat o tohle téma: Synka kojím bez problémů dál a normálně jí i příkrmy. Byl to pouze bojkot , který je častý po zavedení příkrmů a taky mi přišla první menstruace, tak mlíčko mu chutnalo trochu jinak. Trvalo to cca 1 týden. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová