Jakou intim. hygienu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1703
15.12.09 10:33

Jakou intim. hygienu

Tak si pomalu chystam tasku do porodnice a premyslim, jestli si mam zabalit laktacyd na intim. hygienu? S jakou kosmetikou jste mely dobrou zkusenost? rada bych zaroven neco, co napomaha hojeni stehu, kterym se asi nevyhnu… :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14015
15.12.09 10:44

Třeba vyhneš :wink: .
Já měla nějaký sprchový gel s výtažkem z dubové kůry. Odvary z ní jsou dobré právě na hojení porodních poranění - jako sedací koupele třeba. I když v tom gelu jí asi moc nebude. Ale vonělo to fajně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3358
15.12.09 10:46

Pro mě byla nejlepší vlažná voda (sprcha) a kuchyňské papírové utěrky na usušení. Ono spodku se moc po porodu a šití dotknout stejně nejde, takže já pořád sprchovala a sušila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
15.12.09 11:01

Taky havně voda, voda a voda. I když já měla jiný problém, po několikahodinovém normálním porodu jsem skončila na SC. Nicméně teď mám doma i Lactacyd při podráždění, a zdá se mi super při MS nebo zánětech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
15.12.09 11:10

Hehehe, já naivní pitomec jsem tahla s sebou do porodnice dubovou kůru, že si tam jako budu dělat odvar a sedací lázeň. :roll: :oops: Nejen, že tam nebyla ani vhodná nádoba, ale ani rychlovarná konvice :lol: takže to raději nech až nadoma :wink: Lactacyd jsem s sebou měla na mytí a nakonec jsem se tím myla celá, páč jsem byla líná tahat do sprchy ještě sprcháč. Ale ten dubový gel jsem neznala, to by možná bylo lepší než lactacyd. Raděj ale vyzkoušej doma, aby ti to třeba nesmrdělo nebo jinak nevadilo. Přeji příjemný porod!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
15.12.09 11:16

Ja mela s sebou neco s tea tree oilem na rychle hojeni. Rodila jsem tedy sekci a palilo to jako cert. Sestricka mi poradila klasicke detske mydlo na cisarovou jizvu a holkam s nastrihem jenom vodu a vetrat…

• Citovat
  • Upravit
115
15.12.09 11:25

Bubulino, mě doktorka nakazovala žádnou intimní hygienu, oplachovat se jen čistou vodou několikrát denně, tedy po každé návštěvě wc. I když spíš budeš využívat sprchový kout :oops:
Jinak jsem žádný další gel či mastičky na stehy nepoužívala a všechno bylo ok, jen doporučuji nechat si vytáhnout stehy, prý velmi rády zarůstají. To mi potvrdila i laktační sestřička, která mi stehy vytahovala asi týden po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
15.12.09 12:45

Diky za odpovedi. Citule, ty stehy by mi vyndali v te porodnici, nebo kde? na gynde? tohle me nak vubec nenapadlo.. jo, a kolik jste si braly porodnickych vlozek s sebou? mam dve baleni po 20 ks, nejsem si jista, jestli v porodce (v Bohunicich) davaji neomezene nebo jestli vubec. a pouzivaly jste porod. vlozky cele sestinedeli nebo staci pak nejake mene save? asi je to ale individualni, predpokladam…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
15.12.09 12:52

Mě tedy stehy nevytahovali, to slyším prvně 8-o
Já si do porodnice vložky nebrala, ty jsem si kupovala až při odchodu z porodky (Domažlice). Měla jsem jen síťované jednorázové kalhotky (v porodce jsme dostali jen jedny). Vložky byli k dispozici neomezeně, bylo třeba si říci vždy sestřičkám. Byly jiné než ty normální, hodně prodyšné. Sestřička mi doporučila dávat vložku jen jednu, max. dvě a často vyměňovat, aby mohla rána „dýchat“. JInak doma jsem je používala cca 3 týdny, pak jsem nosila obyčejné co při menstruaci.

• Citovat
  • Upravit
1315
15.12.09 13:04

Ahoj,tak já u prvního porodu Lactacyd neměla a doporučovali mýt se právě nějakým tímto intimním mýdlem.Manžel mi ho dovezl dodatečně a můžu říct, že se mi po něm vážně dost ulevilo.Byla jsem nesmírně po nástřihu oteklá a bolelo to jako čert.Musela jsem mít i nějaké prášky na zmizení otoků a taky jsem díky tomu byla déle v porodnici.Sprchovat jsem se musela skoro každou hodinu,jelikož si to kontrolovali.(podezření na alergii šicích materiálů).Ale to odbočuji.Při druhém porodu , to tak drastické nebylo,ale Lactacyd byl jako první co jsem si balila do porodnice.Ono časté sprchování v intimních partii taky nedělá dobře,smývají se přirozené Ph.A něčím (i když se tam stejně nedostaneš jako před porodem,díky otoku a bolesti), to něco chce na posílení Ph.Vložky jsem dostala v porodnici na 2 dny a zbytek jsem užívala moje.Měla jsem 2 balíky a dávala si je po dvou.U prvního porodu byly vložky grátis.Jinak já stehy měla u obou porodů vstřebatelné,tak že zarůst nic nemůže.Hezký a rychlý porod přeju a ať jste ty i miminko zdravý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
15.12.09 13:08

Stehy mi vyndala laktační sestra u mě doma. Prý rády zarůstají, záleží na tom jakou nit použijí. Nicméně jsem se ptala v porodnici a tam mi všichni říkaly, že samy vypadají. Mě vypadl jen jeden steh a laktační sestřička zbytek vytáhla. Kamarádce zarostly a zjistila to až když ji šily po druhým porodu.
Co se týče vložek, kupovala jsem je v lékarně, jmenovaly se myslím Samu. Ale já rodila v Hradci Kr. a tam jsme jich měly taky neomezeně. Doma jsem pak používala ty prodyšné ještě asi tři týdny, pak jsem přešla na slipovky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
15.12.09 13:20

Tady jsem našla stránky, kde se o těch stehách zmiňuje: http://www.porodniasistentka.cz/navstevy.htm, měly by být odstraněny do deseti dnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
15.12.09 16:21
bubulina píše:
Diky za odpovedi. Citule, ty stehy by mi vyndali v te porodnici, nebo kde? na gynde? tohle me nak vubec nenapadlo.. jo, a kolik jste si braly porodnickych vlozek s sebou? mam dve baleni po 20 ks, nejsem si jista, jestli v porodce (v Bohunicich) davaji neomezene nebo jestli vubec. a pouzivaly jste porod. vlozky cele sestinedeli nebo staci pak nejake mene save? asi je to ale individualni, predpokladam…?

Stehy se vstřebají samy.
Vložek co nejvíc, protože když seženeš ty správné, které nezadržují, ale protékají, dáváš si třeba tři na sebe. Nám prodali tyto vložky v předporodních kurzech.Šly na dračku. Jsou to takové ty buničinové potažené síťkou. Jo, a tam jsem taky koupila síťované kalhotky, které jsem nosila fakt celé šestinedělí, co jsem krvácela.
V Bohunicích ti dají 6 vložek, což ti vydrží na prvních pár hodin. Pak musíš brát z vlastních zásob.
Jo, a na hojení jizev je super gel z dobové kůry. Měla jsem jak sprcháč, tak i obyč gel, kterým jsem jizvu mazala. Ne teda hned v porodnici, ale až doma, když už to bylo z toho nejhoršího zhojené.
Hodně štěstí při porodu a ať šití nebolí!!! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
15.12.09 16:21
bubulina píše:

Stehy se vstřebají samy.
Vložek co nejvíc, protože když seženeš ty správné, které nezadržují, ale protékají, dáváš si třeba tři na sebe. Nám prodali tyto vložky v předporodních kurzech.Šly na dračku. Jsou to takové ty buničinové potažené síťkou. Jo, a tam jsem taky koupila síťované kalhotky, které jsem nosila fakt celé šestinedělí, co jsem krvácela.
V Bohunicích ti dají 6 vložek, což ti vydrží na prvních pár hodin. Pak musíš brát z vlastních zásob.
Jo, a na hojení jizev je super gel z dobové kůry. Měla jsem jak sprcháč, tak i obyč gel, kterým jsem jizvu mazala. Ne teda hned v porodnici, ale až doma, když už to bylo z toho nejhoršího zhojené.
Hodně štěstí při porodu a ať šití nebolí!!! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
15.12.09 17:00

Jeste jednou diky vsem za reakce. jste zlate :-)
Lulje, tys rodila v Bohunicich nekdy v posledni dobe? jak je to tam s plenkama pro maleho? ty si mam asi taky zabalit, ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí