odsávačka mléka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1703
12.11.09 14:52

odsávačka mléka

Zdravím,
kupovaly jste si odsávačku mléka ještě před porodem, nebo je to zbytečný (přece jen není jisté,jak to všechno bude)? nechci zbytečně utrácet, postupně nakupuju výbavičku a napadlo mě pořídit odsávačku. Asi to bude stačit po porodu,ne? S jakou odsávačkou máte dobré zkušenosti? vyplatí se do ní investovat, nebo stačí nějaká levnější? Co třeba tahle - Canpol babies odsávačka mateřského mléka Premium? ale je docela dost drahá (1000 kc) Prodávají ji na sluneti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
616
12.11.09 15:27

Já jsem si odsávačku kupovala asi 2 měsíce po porodu, až když jsem ji potřebovala. Nemohla jsem kojit, tak jsem mléko odsávala a maximálně jsem ji využila dalších pár měsíců.
Pro ulehčení práce jsem si pořídila elektrickou od Medely. http://www.medela.cz/…electric.php
Byla jsem s ní velice spokojená, doporučuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6153
12.11.09 16:15

Já bych hlavně před porodem nekupovala nic, co nevím jestli budu potřebovat. Hodně maminek - hlavně prvodrodiček - koupí všechno co v objeví, prodejce si mne ruce… a maminka pak zjistí, že polovinu věcí vbůbec nepoužije.
Samozřejmě je to na tobě, já bych odsávačku mléka kupovala až by to bylo potřeba. :wink:
Jinak s nějakou konkrétní neporadím, nemám s žádnou zkušenost, naštěstí u mě nebyla třeba. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
12.11.09 16:53

jj, urcite ji ted kupovat nebudu, treba nebude potreba, ale rada bych uz ted mela trosku prehled, s cim maji maminky dobre zkusenosti, abych pak nemusela v sestinedeli premyslet nad tim, jakou poridit. Doporucite nekdo jeste nejakou, prosim? ta elektricka vypada dobre, ale je docela dost draha..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44174
12.11.09 17:07

Ahoj.Já jsem si odsávačku mléka koupila,když byl Adámkovi rok,byl hospitalizovaný na JIP s těžkou střevní infekcí a nemohla jsem kojit.

Když se narodila Emička lékařsky vyvolávaným porodem,bojkotovala kojení a nemohla se přisát.Do porodnice jsem si vzala svou odsávačku,odsávala jsem mléko a dokrmovala ji.V porodnici sice odsávačku mají,ale mohla jsem si odsávat podle potřeby.

Po propuštění z porodnice se ji po 3 dnech vrátila těžká novorozenecká žloutenka.Musely jsme do nemocnice.Týden jsem ji musela krmit odsátým a převařeným MM,nemohla jsem kojit.Při těžké žloutence se to tak dělá,protože vařením se v mléce zničí hormony.V nemocnici odsávačku neměli.

Já bych doporučovala koupit,nikdy nevíš,jaký problém Tě s miminkem potká.Jedině odsávačka může zachránit kojení.Já mám Medela manuální dvoufázovou odsávačku.Určitě nekupuj levné pístové odsávačky,dost to bolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
12.11.09 20:01

Tak my s kojením měli dooost velký problém už v porodnici,malej se né a né přisát , navíc měl novorozeneckou žloutenku takže jsem si začala mléko odsávat a sestřičky mu pak mlíčko dávali,tu odsávačku mi v porodnici půjčovali,ale bylo to dost na prd,protože nás bylo víc co odsávaly mlíko takže to bylo tak že honem rychle odstříkat , přelít , odnést na vyvaření a šup další mamince.Takže třetí den jsem poslala do lékárny přítele at mi koupí jakoukoli odsávačku,hlavně abych měla svojí no a koupil mi od medeli s takovou pumpičkou a byla fakt skvělá a stála něco kolem 1200 Kč a pro příště si jí vezmu radši už rovnou sebou do porodnice .Dle mého názoru poptala bych se kamarádek,jestli nemá některá na půjčení odsávačku , tu bych měla radši v záloze no a pak kdybys viděla že jí budeš potřebovat,tak bych si nějakou vlastní odsávačku pořídila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7042
12.11.09 20:15

tak já souhlasím s Janou - určitě ne pístovou - fakt to doost bolí a konkrétně mě to teda moc nešlo, ručně to bylo rychlejší :lol:

koupila jsem z druhý ruky medelu mini electric - je super ale slyšela jsem chválu i na tu manuální Medelu (myslím že je to Medela Harmony) - každopádně bych počkala a koupit může třeba partner když bys nemohla ty …

ale přeju abys ji nemusela vůbec použít ! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
12.11.09 22:03

Ahoj, ja bych ted odsavacku nekupovala, jen bych si treba zjistila, kde se da v pripade potreby rychle sehnat. Pokud ji potrebovat nebudes, byla by to zbytecna investice, pokud ji potrebovat budes, urcite bych sla do elektricke. Ja jsem do 7mi mesicu prcka odsavaku nepotrebovala, pak mel deset dni hroznou virozu a nekojil se, bala jsem se o mleko, jelikoz z lahve nepije. Koupila jsem mechanickou odsavacku od aventu (chtela jsem usetrit, haha) a byl to des. Takze jsme investovali jeste do elektricke, taky od aventu a s tou jsem teda spokojena maximalne. Mam ji ted uz davno uklizenou, ale vim, ze je to poklad, ktery neprodam :-) (teda az dorodim tak asi jo).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9096
12.11.09 22:18

Také se přikláním k ostatním a zatím bych nekupovala.Dnes se dá koupit téměř cokoliv a kdykoliv.
Přeji pohodový zbytek těhu a bezproblémové kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11966
14.11.09 23:13

Ahoj,

tak jsem taky dlouho dumala, zda koupit nebo nekoupit…nekoupila jsem a samozřejmě jsem jí potřebovala už v porodnici… 3.den se mi tak nalili prsa, že se malej nemohl přisát, celou noc jsme spolu bojovali a až pak pomocí odsávačky a kojo kloboučku se přisál… tak jsem hooooonem rychle sháněla, abych jí měla doma… mno a teď využiju občas v noci. Každopádně mě zachránila už kolikrát od šííííílené bolesti v prsou a případného zánětu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
17.11.09 19:24

teredes, tou mechanickou od aventu myslis tuhle - http://www.rajmaminek.cz/…skeho-mleka/ ? zrovna jsem o ni premyslela, ze bych ji v pripade potreby casem koupila… ale koukam, ze tu skoro vsechny dost chvali medelu, tak ze by radeji tu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7042
18.11.09 19:52

Bubulino uvidíš jestli ti ještě holky něco napíšou :wink:

já teda tady taky „rozhodila sítě“ abych zjistila která značka a vyšla mi ta MEDELA - ale Avent určo nebude špatný :wink: teda pokud funguje přímá úměra vysoká cena / vysoká kvalita :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
18.11.09 21:50

ibbu, diky.. no uz jsem skoro uplne rozhodnuta pro tu madelu. kdes ji kupovala, pres net nebo v nejakem kamennem obchode? maji je v lekarnach? zas aby to tam nemeli predrazene…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
19.11.09 08:30

Ahojky,

dopředu bych taky nekupovala je to dost drahá investice. Já jí potřebovala taky už v porodnici ale měli jich tam dost na půjčení. Tam jsem měla tu manuální avent co jsi na ní dávala odkaz. Nebyla špatná, ale když odsáváš po každém kojení 20 minut 2 měsíce tak by to byl asi mazec. Jinak na příležitostné odsávání nebo jen na úlevu příliš nalitých prsou je asi OK. Já měla ale mlíka málo takže tam už to byla fuška. Jak mě pouštěli domů tak mi manžel koupil tu od medeli minielectric a super. Byla jsem maximálně spokojená. U odsávání se dala aspoň něco dělat - jíst, být u PC apod. Sice už jsem od 3. měsíce nekojila ale byla to super investice. Teď půjčuju kamarádce a pak ještě schovám na druhé a pak prodám a myslím si že ještě za dobrou cenu Tak hodně zdaru do konce těhu a ať odsávačku nepotřebuješ. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
19.11.09 09:58

Taky jsem odsávačku nekupovala hned v těhotenství, ale asi 2měs. po porodu - kdy jsem měla pocit, že mám málo mléka a potřebovala jsem tvorbu navýšit.
Mám manuální od Aventu - abych pravdu řekla, nic moc - byla docela drahá (1800,–Kč) navíc je to s ní dost bolestivé a mě pokaždé otekl dvorec. Naštěstí jsem ji potom už nepotřebovala, malá se naučila dost pít a vydržely jsme s kojením až do 1 roku. V případě potřeby jsem odstříkávala mléko ručně.

Hodně štěstí a ať odsávačka není potřeba!! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport