Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
ahoj,
proc se ti libi manduca, ze by podvedome proto, ze je to ergonomicke nositko…do klokanky bych osobne nesla, protoze je to podle me nezdrave, a kdyz v tom vidam ty vysici deti je mi do breku za ne.
Nevim jak moc aktualne nositko potrebujes a jestli neni lepsi trosku prisporit…
treba tady je pekne nositko…
Liliputi …a kdyby se treba postestilo sehnat jeste z druhe ruky neco takoveho tak by ta cena mohla byt docela unosna…
Pokud by to opravdu musela byt klokanka tak ta nejlevnejsi z druhe ruky, protoze za niceni zdravi prcka jeste platit ![]()
A jeste poznamka, vetsina klokanek je do 9kg, coz notni jedlici muzou dosahnout klidne v pul roce, narozdil od Manducy ktera je do 20kg, nosime v ni skoro 1.5 roku a jeste nosit budeme ![]()
jen nazor, pekny den ![]()
Já se přimlouvám za zdravou páteř a kyčličky, co třeba toto , není to o tolik dražší než jsi udala cenu a rozdíl mezi klokankou a mei tai je, že v mei tai neničí dítěti páteř.
Jak je dítko staré? Pokud je to ještě pidimimi, byl by lepší vak (třeba haipa daipa)
tohle
sije nejaka pani na MMB,
za vyzkouseni by to za tu cenu treba stalo ne ![]()
Holky, díky za tipy. Já nevěděla, že je rozdíl mezi klokankou a nosítkem. To je mi fuk, jen se bojím, že si šátek nebudu umět uvázat. Malý má 4,5 měsíce, hlavu drží, moc se mi líbí to asijské nosítko, ale nějak tam není nafoceno s mimi.
taky se přimlouvám za to, že klokanku žádnou…
mei tai není tak drahé…
tu hodně fotek s mimčem: http://www.medley.cz/…eymeitai.htm
http://images.google.cz/images?…
barlaz to neni zadnej satek.
vsechny odkazy co jsme ti davali jsou vlastne totez nositko mai tai a slozite na uvaz to urcite neni, jeden pas asi na sponu si zapnes kolem pasu, prilozis si mimco na hrudnik, pres nej hezky pretahnes ten pruh latky a 2 popruhy vedes pres ramena zrejme skrizene a dopredu pod zadeckem miminka se to zavaze
urcite k tomu budou i navody a je to za par penez
Nebo jestli šiješ, můžeš zkusit Mei Tai ušít Já se na to chystám každým okamžikem, jenom co dítko dovolí ![]()
Jo a ani šátek není složité uvázat, onehdá jsem v jedné diskuzi psala, že si neumím zavázat tkaničku u boty „po dospělácku“, jen svázat dohromady dvě kličky
, ale šátek uvázat umím ![]()
Ale toto opravdu není složité. Hlavně v klokance je dítě rovně a v podstatě si sedí na prdelce, takže je to jakoby jsi posadila nesedící dítě ![]()
Když v nosítku hezky podsadíš zadeček tak že jsou kolínka výš než zadeček, tak je páteř kulatá a podepřená po celé délce jako v klubíčku.
Ahoj, já mám ergo nosítko a je teda parádní, holky nejsou ani jedna šátkový, ale v tomhle i usnou
nikde nevisí, jsou tam pěkně zaklesnutý, zádíčka si neničí, ale rozhodně nestojí 500Kč, já kupovala obě už z druhý ruky, jedno stálo 1900, ale využijeme je ještě dlouho
Já vím že je částka za Manducu darda, ale věř mi, že jestli tě nošení z nějakého neznámého důvodu nepřestane bavit, tak se vložené peníze mnohonásobně vrátí.
Je pravda, že každému sedí jiné nosítko, bylo by dobré ho vyzkoušet.
PS: těch ubohých visatečků v klokankách je mi taky upřímně líto
návod na MeiTai je i tu: http://exam.sweb.cz/…onamimco.htm
Lilliputi prodává taky "meitai ":http://www.nosenideti.cz/zbozi.php?…
Klokanku bych v žádném případě nedoporučila… a osobně bych nedoporučila ani žádné výrobky fy Medley
Holky, tak šátky mě ohromily. Tak te´d nevím jestli teda ten meitai nebo manducu.ten rozdíl tam fakt už takový není.
A proč ne medley?
Medley pon2kud zaostava kvalitou. Je sice spousta holek, co mela jejich satky a v pohode, ale ja mam od nich doma elasticky satek a opravdu kus hadru k nicemu.
Vyplati se investovat do kvality.
Jeste rozdil mezi mei tai a treba manducou je, ze manduca je tvarovana, takze neni mozne v ni mit dite spatne, kdezto u mei tai si musis pohlidat kolinka alespon ve vysi zadecku (nebo vys nez zadecek), protoze je rovne.
Barlaz, jak těžký máš dítko? Do 1/2 roku a asi 6-7 kilo se dá používat elastický šátek, který je hodně doporučovaný pro začátečníky - nemusíš tam hlídat dotahování, prostě ho uvážeš na pevno na tělo a dítko do něj vložíš. Taky ta investice není tak vysoká. Třeba právě u šátků Lilliputi je ta cena poměrně nízká. Daj se koupit různý šátky i z 2. ruky, kvalita tím nijak neklesá a cena je nižší ![]()
Jo a ještě bych ti asi doporučila, pokud se rozhodneš pro nosítko, vyzkoušet víc typů. Není jen Ergo, Manduca a Lilliputi. A každému sedí líp něco jiného. Mám za to, že manduca sedí hlavně štíhlým maminkám, i když kamarádka, která je taky hubeňour měnila Manducu za ergo.
Zkus se kouknout na www.nosenideti.cz na diskuzi. jsou tam i jednotlivá nosítka rozebraná, holky dělají poměrně často srazy, tak třeba by ses mohla nějakýho zúčastnit a nosítka nebo i šátek vyzkoušet ![]()
Jinak šátky se daj pořídit i ty pevné kolem 1000. Třeba Girasoly jsou poměrně oblíbené a ač lvné, jsou kvalitní.
Oproti tomu Medley šátky kvalitní nejsou, když koupíš metráž v galantérce a uvážeš ji jako šátek, vyjde to kvalitou na stejno, ale ta metráž tě bude stát míň. V podstatě to platí o veškerém jejich zboží ![]()
Holky, prosím o radu, jakou koupit klokanku. Samo, že se mi líbí manduca, ale představuju si cenu tak kolem 500,– klidně i starší po někom. Akutně ho potřebuju a vůbec se v tom neorientuju. Moc děkuji.Poradíte značku nebo typ?