Jakou klokanku?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
barlaz
11.11.09 14:17

Jakou klokanku?

Holky, prosím o radu, jakou koupit klokanku. Samo, že se mi líbí manduca, ale představuju si cenu tak kolem 500,– klidně i starší po někom. Akutně ho potřebuju a vůbec se v tom neorientuju. Moc děkuji.Poradíte značku nebo typ?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16365
11.11.09 14:51

ahoj,
proc se ti libi manduca, ze by podvedome proto, ze je to ergonomicke nositko…do klokanky bych osobne nesla, protoze je to podle me nezdrave, a kdyz v tom vidam ty vysici deti je mi do breku za ne.
Nevim jak moc aktualne nositko potrebujes a jestli neni lepsi trosku prisporit…
treba tady je pekne nositko…
Liliputi …a kdyby se treba postestilo sehnat jeste z druhe ruky neco takoveho tak by ta cena mohla byt docela unosna…

Pokud by to opravdu musela byt klokanka tak ta nejlevnejsi z druhe ruky, protoze za niceni zdravi prcka jeste platit :zed:

A jeste poznamka, vetsina klokanek je do 9kg, coz notni jedlici muzou dosahnout klidne v pul roce, narozdil od Manducy ktera je do 20kg, nosime v ni skoro 1.5 roku a jeste nosit budeme :dance:

jen nazor, pekny den :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
11.11.09 14:54

Já se přimlouvám za zdravou páteř a kyčličky, co třeba toto , není to o tolik dražší než jsi udala cenu a rozdíl mezi klokankou a mei tai je, že v mei tai neničí dítěti páteř.

Jak je dítko staré? Pokud je to ještě pidimimi, byl by lepší vak (třeba haipa daipa)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
11.11.09 15:03

tohle
sije nejaka pani na MMB,
za vyzkouseni by to za tu cenu treba stalo ne :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
barlaz
11.11.09 16:32

Holky, díky za tipy. Já nevěděla, že je rozdíl mezi klokankou a nosítkem. To je mi fuk, jen se bojím, že si šátek nebudu umět uvázat. Malý má 4,5 měsíce, hlavu drží, moc se mi líbí to asijské nosítko, ale nějak tam není nafoceno s mimi.

• Citovat
  • Upravit
10482
11.11.09 16:48

taky se přimlouvám za to, že klokanku žádnou…

mei tai není tak drahé…

tu hodně fotek s mimčem: http://www.medley.cz/…eymeitai.htm
http://images.google.cz/images?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
11.11.09 16:49

barlaz to neni zadnej satek.
vsechny odkazy co jsme ti davali jsou vlastne totez nositko mai tai a slozite na uvaz to urcite neni, jeden pas asi na sponu si zapnes kolem pasu, prilozis si mimco na hrudnik, pres nej hezky pretahnes ten pruh latky a 2 popruhy vedes pres ramena zrejme skrizene a dopredu pod zadeckem miminka se to zavaze :wink: urcite k tomu budou i navody a je to za par penez

Klokanka vs. ergonomicke nositko
klokanka
nositka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
11.11.09 17:39

Nebo jestli šiješ, můžeš zkusit Mei Tai ušít Já se na to chystám každým okamžikem, jenom co dítko dovolí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
11.11.09 17:58

Jo a ani šátek není složité uvázat, onehdá jsem v jedné diskuzi psala, že si neumím zavázat tkaničku u boty „po dospělácku“, jen svázat dohromady dvě kličky :oops: , ale šátek uvázat umím :lol:

Ale toto opravdu není složité. Hlavně v klokance je dítě rovně a v podstatě si sedí na prdelce, takže je to jakoby jsi posadila nesedící dítě :-?
Když v nosítku hezky podsadíš zadeček tak že jsou kolínka výš než zadeček, tak je páteř kulatá a podepřená po celé délce jako v klubíčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6597
11.11.09 18:10

Ahoj, já mám ergo nosítko a je teda parádní, holky nejsou ani jedna šátkový, ale v tomhle i usnou 8-o nikde nevisí, jsou tam pěkně zaklesnutý, zádíčka si neničí, ale rozhodně nestojí 500Kč, já kupovala obě už z druhý ruky, jedno stálo 1900, ale využijeme je ještě dlouho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
11.11.09 18:26

Já vím že je částka za Manducu darda, ale věř mi, že jestli tě nošení z nějakého neznámého důvodu nepřestane bavit, tak se vložené peníze mnohonásobně vrátí.
Je pravda, že každému sedí jiné nosítko, bylo by dobré ho vyzkoušet.

PS: těch ubohých visatečků v klokankách je mi taky upřímně líto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1384
11.11.09 19:00

návod na MeiTai je i tu: http://exam.sweb.cz/…onamimco.htm
Lilliputi prodává taky "meitai ":http://www.nosenideti.cz/zbozi.php?…

Klokanku bych v žádném případě nedoporučila… a osobně bych nedoporučila ani žádné výrobky fy Medley

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
barlaz
11.11.09 21:02

Holky, tak šátky mě ohromily. Tak te´d nevím jestli teda ten meitai nebo manducu.ten rozdíl tam fakt už takový není.
A proč ne medley?

• Citovat
  • Upravit
8297
11.11.09 21:08

Medley pon2kud zaostava kvalitou. Je sice spousta holek, co mela jejich satky a v pohode, ale ja mam od nich doma elasticky satek a opravdu kus hadru k nicemu.
Vyplati se investovat do kvality.

Jeste rozdil mezi mei tai a treba manducou je, ze manduca je tvarovana, takze neni mozne v ni mit dite spatne, kdezto u mei tai si musis pohlidat kolinka alespon ve vysi zadecku (nebo vys nez zadecek), protoze je rovne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1384
11.11.09 22:18

Barlaz, jak těžký máš dítko? Do 1/2 roku a asi 6-7 kilo se dá používat elastický šátek, který je hodně doporučovaný pro začátečníky - nemusíš tam hlídat dotahování, prostě ho uvážeš na pevno na tělo a dítko do něj vložíš. Taky ta investice není tak vysoká. Třeba právě u šátků Lilliputi je ta cena poměrně nízká. Daj se koupit různý šátky i z 2. ruky, kvalita tím nijak neklesá a cena je nižší :)
Jo a ještě bych ti asi doporučila, pokud se rozhodneš pro nosítko, vyzkoušet víc typů. Není jen Ergo, Manduca a Lilliputi. A každému sedí líp něco jiného. Mám za to, že manduca sedí hlavně štíhlým maminkám, i když kamarádka, která je taky hubeňour měnila Manducu za ergo.
Zkus se kouknout na www.nosenideti.cz na diskuzi. jsou tam i jednotlivá nosítka rozebraná, holky dělají poměrně často srazy, tak třeba by ses mohla nějakýho zúčastnit a nosítka nebo i šátek vyzkoušet :)
Jinak šátky se daj pořídit i ty pevné kolem 1000. Třeba Girasoly jsou poměrně oblíbené a ač lvné, jsou kvalitní.
Oproti tomu Medley šátky kvalitní nejsou, když koupíš metráž v galantérce a uvážeš ji jako šátek, vyjde to kvalitou na stejno, ale ta metráž tě bude stát míň. V podstatě to platí o veškerém jejich zboží :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí