Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Děkuji za rady. Nakonec asi investuji do nosítka od firmy Manduca. Přeci jen na to byly ty nekladnější reference všude na internetu. Sice cena je trošku divočejší, ale asi v tomto případě cena odpovídá kvalitě výjimečně.
Malému jsou 4 měsíce, takže stejně to využijeme pouze na jaro, léto a možná podzim, Akorát mě udivuje, že hodně maminek bere černou barvu
V létě si to nedokáži představit ![]()
Dobrý den, můžu poprosit o malou radu?
Chystám se v bazárku koupit klokanku a rozhoduji se mezi těmito:
Womar
Infantino
Tigex
Mrňousovi je 11 měsíců (korig. 8 měsíců), drobounký, hodně pohyblivý (stojí, začíná sedět a popocházet). Na dovolené máme naplánované asi 2 rozhledny, kam bych ho nerada nahoru nesla jenom v rukách. Proto na tu chvilku (cesta nahoru, pokoukání a dolů - max půl hodiny) sháním něco, čím ho k sobě pro „pocit bezpečnosti“ připoutám. Jinak ho v tom nosit nehodlám, jen ty dvě rozhledny (v rozsahu týdenní dovolené). Je spokojený v kočáru, kde si klečí, stojí, různě se přemísťuje, nemá rád „utěsnění“.
Jedná se jen teď o tuto dovolenou, nechci do toho moc investovat, protože na příští rok už budeme pořizovat krosnu (Corazon nebo Deuter).
@Aleenk a co koupit tadši nějaké mei tai nositko, dají se sehnat za dobrou cenu a pak se dá poslat dál. Nebo se dá pořádné ergonomické nosítko půjčit. Do klokanka bych nešla (ani kvůli 2 výletům). Bude to nepohodlné pro vás oba.
@Aleenk vsechny jsou stejne ve vsech bude viset za rozkrok. Koupila bych z druhe ruky jakekoliv ergonomicke nositko s tim ze ho zase pripadne za stejnou nebo velmi podobnou cenu prodas, pripadne uz koupila krosnu letos ![]()
@Aleenk
ani jedno z těch odkazů… ![]()
se divim, že se takovýhle věci vůbec ještě prodávaj…
@Tuco vis jaka je po tom poptavka
a urcite se to da pouzit i po smeru a to vsichni chteji aby melo ditko vyyyhled ![]()
Nositko bych si pujcila, treba manduca se u nas da pujcit tusim za 140 na tyden, pokud mas v okoli vetsi mesto, sezenes v pohode ![]()
@Aleenk klokanku ani jednu. Nemas v okoli nekoho kdo ti pujci poradne ergo nositko? A myslim ze pujvovny maneuc a nositek sou i online a bude te.to stat asi i min nez porizeni obycejne klokanky..
Krosnu letos ještě ne, začíná teprve sedět a je droboučký, má 6 kg, to by tam byl ztracený. A tahat se 20 km s prázdnou krosnou kvůli jednomu použití na rozhlednu, to se mi zatím nechce.
Na půjčovny už jsem koukala, ale v jižních Čechách jsem nenašla a nechat si to poslat bez vyzkoušení asi nebude nejlepší. A ceny bazarových ergonomických nosítek se pohybují nad cenou, kterou jsem ochotná na tuto akci investovat.
Ač nejsou klokanky zdravé, pořád mi to příjde bezpečnější, než tam jít s dítětem jenom v rukách, přece jen se občas potřebuju přidržet zábradlí ![]()
Ani jedno, ani na těch pár desítek minut. Zaprvé proč má dítě být v nepohodlí, když nemusí, zadruhé se té klokanky budeš díky osvětě (možná jsem naivní, ale doufám) hůř zbavovat. Půjčila bych si manducu nebo podobné ergonomické nosítko.
Ani jedno dobrovolne bych fakt ditku pater nenicila zkus pohledat v bazarech nejake ergo nositko a nebo na fleru je pani co sije noiga nositka a zapujcuje a posila na vyzkouseni
Ja zas bych z toho nedělala takovou vědu na krátkou chvíli. Většina tech našich prvků co ted kvůli jejich zdravé páteři uděláme všechno bude v pubertě sedět pul dne u počítače a cpat se chipsama a to bude to cojim zničí žádá ne 2× pul hodky v klokance.
Taky bych to kvuli hodince nehrotila, spis aby tam dite vubec chtelo byt, nervalo atd. Ale to pujcovne mi prislo jako nejlevnejsi varianta, spousta pujcoven i posila ![]()
@Aleenk píše:
Krosnu letos ještě ne, začíná teprve sedět a je droboučký, má 6 kg, to by tam byl ztracený. A tahat se 20 km s prázdnou krosnou kvůli jednomu použití na rozhlednu, to se mi zatím nechce.
Na půjčovny už jsem koukala, ale v jižních Čechách jsem nenašla a nechat si to poslat bez vyzkoušení asi nebude nejlepší. A ceny bazarových ergonomických nosítek se pohybují nad cenou, kterou jsem ochotná na tuto akci investovat.
Ač nejsou klokanky zdravé, pořád mi to příjde bezpečnější, než tam jít s dítětem jenom v rukách, přece jen se občas potřebuju přidržet zábradlí
nechat si to poslat bez vyzkoušení nebude nejlepší…hm..a klokanku takhle z bazaru si nejdřív vyzkoušíš? Tomu teda nerozumim…
Tě to vyjde i levněji to půjčovný i poštovný než to kupovat tu klokanku zvlášť pokud to pak už nikdy nechceš využívat…
Ono to neni o tom, že mu zničíš záda, když ho do toho vezmeš na hodinu…spíš o tom, že výstup na rozhlednu takhle se zátěží, zvlášť jestli bude vedro je záhul…bych se pak chtěla v klidu kochat výhledem a né řešit, že mě z toho bolí záda, popruh se mi do nich zařezává a bolí mě za krkem páč mi to na něm celý visí…mít to trochu variabilní…navíc malýho můžeš v případě potřeby za asistence manžela i frknout na záda…na ten výstup, což bude asi vůbec nejpohodlnější…
@Tuco Je to kamenný bazar, takže to tam můžu na sebe naštelovat i s dítětem. A pak až to nebudu potřebovat, tak jí zase do toho bazaru prodám. Cena je 200,–
No výstup se zátěží - jsem zvyklá tahat na zádech krosnu o váze 16-20 kg, a i s ní lézt po rozhlednách, takže 6 kg dítě není pro mě až taková zátěž. Ale to je do jiné diskuze.
Děkuji všem za názory.