Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Prosím o radu, jakou vybrat kosmetiku pro děti od 2 let a nejlépe i pro miminko, protože čekáme mrňouska v prosinci. Je toho hodně na trhu a neumím vybrat, chtěla bych nejraději nějakou bio, ale cenově dostupnou, aby třeba nestála 100ml za 200,–. Jedná se mi hlavně o sprchový gel a šampon, nic jiného nepoužíváme. Prosím o zkušenosti nevím si rady. Děkuji
@Isia Ahoj, já jsem byla spokojená s kosmetikou SebaMed, když byl syn starší, používali jsme i NiveaBaby. Ted mám dceru s ekzémem a používáme jen Linolu do vody a minimum šamponu SebaMed. ![]()
@Isia pokud chceš,,hodně muziky za málo peněz" zkus nejprve Alverde- mají v DM jako jejich privátku, ta není vůbec špatná. Dále pak Urtekram, Saloos, Weleda.. ale to už je finančně trochu náročnější..
@Saffiraa SebaMed, Nivea ani Linola v žádném případě bio není. O dobré ceně se dá taky polemizovat. Složení špatný, cena vysoká, nebrat.
Netvrdím že vám ale nemůže vyhovovat. Pokud ji používáte rádi, používejte ji dál…
Sampon Weleda má tříletý syn od roka jedno balení. Umyvam mu vlasy jednou týdně, takže ta cena nas nezruinuje. A mýdlo máme oriflame pro děti. Ale mýdlem mu většinou umyvam jen zadek a předek
a nohy. Na miminko jsem měla jen nějaký mycí olejicek.
Jo a ještě jsem zkoušela mýdlo i sampon pro děti Naturinka a bylo to strašný, úplně mu to vysusilo kůži a než se to srovnalo, trvalo to snad tyden.
@Isia Ahoj, nevím jestli ti poradím, ale za mě: já natírala děti modrou indulonou, párkrát a jen zlehka na vysušených místech po koupeli. Jinak kosmetiku do vody žádnou. Jen čistou vodu.
Děti mají stejně na sobě ochrannou vrstvu, kterou není dobré každý den smívat, drhnout.
Používáme Mixu, Sebamed a Weledu. Ale bio to asi není - nikdy jsem to nezkoumala
Jinak miminko jsem nekoupala denně a když, tak jsem dala pár kapek oleje Bübchen (lékárna) a nenatírala…
@Isia Já jsem miminko mýdlem neumývala a šampon jsem taky moc nepoužívala. Vždy jsem jenom okoupala v čisté vodě, tak jednou týdně vlásky a mýdlem jsem umývala opravdu jenom výjimečně. Já jsem používala Hipp, hlavně tělové mléko, to bylo super, ale pak jsem přešla na bio kokosový olej, za mě úplně nejlepší a nemazala jsem každý den. Hrozně se mi osvědčil i na opruzeniny, přes den jsem mazala Niveo SOS (ta je na opruzeniny taky úplně super) na noc kokosový olej a většinou to do rána zmizelo ![]()