Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ječí všude, kde je pěkná akustika a kd je hodně lidí. Nejraději na chodbě v bytovce a v obchodních domech. Ne že by se jí tam nelíbilo nebo že by brečela, prostě si ječí jako na „fotbale“ a baví jí jak se rozčiluju, nebo jak se na ní všichni otáčí. Vůbec nevím jak jí to odnaučit. Už víc jak 4 měsíce jí to drží, i když jsem doufala, že hí to brzy přejde. Dřív pomohl dudlík nebo nějaké jídlo. Ted dudlík hazí všude, tak nemá smyls jí ho dávat a jídlo to samé. Když jí vyndám z kočárku tak už sice neječí, ale za ručičku jít nechce a okamžitě zdrhá tam akm chce ona a já si opravdu nenakoupím snad ani rohlík. Jak vidí příležitost na „úspešné ječení“ vše jde stranou. Nevím co dělat, už mě moc netěší být všude středem pozornosti ![]()
Rok a půl a ječí? A nechápe pokyny rodičů? Divné…
Zatni zuby a zhluboka dýchej, přejde to. Ale přijde něco nového, možná lepšího, možná horšího, je to dítě.
Mam 20 mesicniho a dela to stejne, hned objevi prostor, kde se mu to ozyva a spusti…
Myslim, ze to neprestane ![]()
Náš roční lump to dělá taky, začal někdy kolem 10.měsíce a stále ho to drží. Jsou dny kdy si ani nevzpomene a naopak dny, kdy papulu nezavře a ječí jako tarzan. Opravdu nepomůže nic, nebo jsme alespoň na nic nepřišli
Nezbývá než zatnou zuby a počkat až to přejde. Ani u nás už nepomáhá jídlo… Někde jsem četla, že se to některým dětem líbí a zkouší, co jejich hlásek umí
pevné nervy ![]()
Jindra má přes tři roky a už neječí - přešel na zpívání ![]()
Stoupne si doprostřed daného prostoru a spustí
Na plné kule a ideálně nějakou šílenou smyšlenou písničku.
Náš syn s tím začal taky někdy kolem roku a půl. Už to trvá 4 roky a pořád mi to občas rve uši:) děti jsou radost:)
Syn tohle začal delaval cca od 14 měsíců, ted jsou mu dva roky a 3 měsíce a dela to stále, ale už to není tak hrozne ![]()
Dcera 28m ještě pořád ječí. Nejlepší jsou chodby a průchody
Čím víc se člověk snaží zarazit, tím víc ji to samozřejmě baví. Neřeším, už občas i zapomene ![]()
Taky to máme, starší začal spíš až teď kolem třetího roku, mladší se k němu vždy s radostí přidá, nejlepší je nějaký průchod, kde je ozvěna
ale i doma umí „hulákat“, až mi trnou uši… snažím se okřiknout, někdy zabere někdy ne, prostě je to baví, asi zkouší, co dokáží dělat s hlasem (a co vydrží naše uši
)
Starsimu je 5 už jen tak nerve ale zpívá blbostí. Většinou o tom ze se někdo pocural. Pokud se mladší nechytne a nezačne řvát taky, mile rád mu ukáže jak ječí menší děti. Když jsme na místě kde to může někomu vadit okriknu je a zmlknou, jinak nechávám vyrvat.
Náš drahoušek (taky rok a půl) vříská nadšeně v koupelně, když vyjdem z bytu na chodbu, a teď se naučil, že vřeští, když vidí další batole. Tuhle málem rozbrečel nějakou holčičku v autobuse ![]()
@Pipet píše:
Jindra má přes tři roky a už neječí - přešel na zpívání
Stoupne si doprostřed daného prostoru a spustíNa plné kule a ideálně nějakou šílenou smyšlenou písničku.
Nemáme to samé dítě? I jméno by souhlasilo
Akorát teda nemusí mít obecenstvo, na pódium při vystoupení nevleze
@Pipet píše:
Jindra má přes tři roky a už neječí - přešel na zpívání
Stoupne si doprostřed daného prostoru a spustíNa plné kule a ideálně nějakou šílenou smyšlenou písničku.
malej přechází na zpěv už ve dvou letech, ale požaduje, abych zpívala taky, jinak se vrátí k ječení ![]()