Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, moc prosím o radu a inspiraci. Opravujeme starší domeček a budeme samozřejmě dělat novou kuchyň, ale vůbec nevím pro jakou se rozhodnout. Líbí se mi jich spousta, ale jsem typ člověka, co se neumí rozhodnout, nemám hlavu na to abych přišla a řekla, tady bude to, tady to a sem dám to. Já to prostě neumím, potřebovala bych, aby mě něco pořádně nadchlo a já řekla, to chci. Jinak mám strach, že vyberu špatně, už jsem zoufalá, chtěla bych vás moc poprosit o nějaké fotečky vašich kuchyní a kde jste je pořizovali. Jsem z Vysočiny, uvažuji o Ikei Brno, jsou na ní zde dobrá doporučení. Tak se tam chci jet s manželem kouknout.
![]()
Taky mne driv nebo pozdeji bude cekat opet zarizovani kuchyne, tak jsem vcera narychlo koukla na net a nasla tuhle stranku, je tam asi 500 fotografii, tak mrkni…treba ti tam neco padne do oka
![]()
http://www.obydleni.cz/…yne/start-0/
Zajdi si do kuch. studia, okoukej a pak podle svých fin. možností zkus zvážit možnost využití služěb soukromýho truhláře. Já věděla, že chci dřez v rohu a od toho se odpíchla a rozvrhla zbytek. Co mě osobně nadchlo byla prac. deska, kterou jsem věděla že chci, korpus a dvířka jsme už jen doladili…
Máme taky kuchyň z Ikei skoro rok a jsem fakt spokojená, i truhlář ji chválil, že mají dost kvalitní kování. Myslím, že tam inspiraci najdeš
My máme lesklá žluto-bílá dvířka a ořechovou desku, zatím hnědé obklady. (U nich v galerii je to tam první kuchyň, o fotky jsem bohužel přišla a jsem líná fotit to znovu
)
Co se týče designu - oběhni co nejvíce studíí a obchodů s nábytkem až najdeš kombinaci, která se ti bude líbit.
Předpokládám, že už nějakou zkušenost s vařením a kuchyní máš, tak se zamysli, co by ti vyhovovalo lépe…např. dřez v rohu, nebo plotna v rohu…a tak.
Takové praktické rady tady taky hodně najdeš…
Např. jám mám 178 cm a přítel 184 cm, tak jsme věděli, že chceme vyšší linku, abych si neničila záda ![]()
Hodně o rozmístění můžou rozhodnout natažené sítě - elektrika, plyn, voda, odpad…Pokud to máš už dané, tak se tomu musíš přizpůsobit, nebo jdou malé úpravy. Pokud to reprve budete dělat, tak si to od základu naplánuj.
Příspěvek upraven 09.09.13 v 20:52
JInak kuchyň máme dělanou od truhláře a veškeré pojezd a kování jsou z IKEA - kvalita za rozumnou cenu a je to na jeho doporučení.
@Lenka512 píše:
Co se rýče designu - oběhni co nejvíce studíí a obchodů s nábytkem až najdeš kombinaci, která se ti bude líbit.Přefdpokládám, že už nějakou zkušenost s vařením a kuchyní máš, tak se zamysli, co by ti vyhovovlao lépe…např. dřes v rohu, nebo plotna v rohu…a tak.
Hodně o rozmístění můžou rozhodnout natažené sítě - elktrika, plyn, voda, odpad…Pokud to máš už dané, tak se tomu musíš přizpůsobit, nebo jdou malé úpravy. POkud to reprve budete dělat, tak si to od základu naplánuj.
Takové praktické rady tady taky hodně najdeš…
Např. jám mám 178 cm a přítel 184 cm, tak jsme věděli, že chceme vyšší linku, abych si neničila záda
Já chtěla varnou desku do rohu a byla jsem od toho hodně zrazovaná - skrz prostor, absolutně vyplácanej kus místa (pokud ho nemáš hodně, je to škoda), co digestoř (finance, design…)
Jednou se tu řešilo to, zda u dřezu dát odkládací plochu doleva nebo doprava.
Např. jsem pravák a odkládací plochu mám vlevo - levou rukou držím nádobí a pravou myji…někdo to má obráceně. řekneš si - taková blbost - ale pak si při práci nekřížíš ruce ![]()
Já mám kuchyň z Ikey už přes 2 roky a neměnila bych, vařím denně a zatím ani nic nepotřebovalo seřídit, všechny panty, výklopy i dojezdy fungují výborně, linka se dobře udržuje (umývá), nikde se nic neloupe ani neodírá, takže za mě spokojenost ![]()
jen třeba dřez do rohu u nich nejde, není tam na to skříňka, takže pokud bys ho do rohu chtěla, tak Ikeu asi ne ![]()
my si nechali udělat návrh v kuch. studiu i u soukromého truhláře, ale nakonec jsme zvolili Ikeu - zaprvé kvůli ceně, zadruhé i kvůli funkčnosti - ve studiu třeba byly příplatky za dojezdy, v Ikee to bylo v ceně atd. sestavila jsem si to pak sama, inspirovala jsem se návrhem z kuch. studia + radami z časopisů (rozložení zón, umístění odkládacích ploch, přizpůsobení mé levorukosti atd.)
a je fajn i ta možnost, že kdyby se mi to okoukalo, tak vyměním dvířka a korpusy si můžu nechat původní ![]()
určitě si obejdi nějaká studia, mrkni naživo do ikey a uvidíš ![]()
Taky mám Ikeu ve starém domečku a jsem spokojená neni nic na co bych si u ní mohla stěžovat a je za rozumnou cenu. Na jejich stránkách si i můžeš stáhnout program - plánovač - zadáš tam rozměry místnosti a vkládáš si tam skříňky, šoupeš s nima jak potřebuješ takže i vidíš jak by to vypadalo a nakonec si můžeš vytisknout i seznam a cenu to doporučuju.
http://favi.cz/…ne-inspirace
@gabkalezakova, zalezi, jaky mas vkus ![]()
My ted prave dodelavame kuchyn a jedina, co se mi libila je tato : http://www.vunedreva.cz/…rovence.html . Nazivo je nadherna, masiv, mozna trochu drazsi, ale nam to za to stoji ![]()
My si nechali udelat kuchyn u truhlare, ale ja mela presnou predstavu, co kde chci mit. Mam udelanou kuchyni pro pravaky, opravdu usporadani je nejdulezitejsi a hodne mi usnadnuje praci v kuchyni ![]()
Ahoj, tady máš jednu pro inspiraci. Je dělaná na zakázku jsem sní spokojená a už bych neměnila.
@gabkalezakova ja mam doma od ORESI a spokojenost, navic cenove dostupne