Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
My máme tuhle - přítel chtěl makasar dřevo…Doporučuji ty podsvícené poličky - vlastně police svítí a je použitá jako dno skříňky ![]()
Na ty židle nekoukej - to bylo provizorium. ![]()
@gabkalezakova jak už tu psaly holky, zajdi si do kuch. studia, tam ti navrhnou kuchyň a potom můžeš poprosit šikovnýho stolaře a ten ti ji vyrobí. Jsem taky z Vysočiny a můžu ti dát kontakt na šikovnýho a ne drahýho stolaře
.
Mám taky Ikea kuchyň, spokojenost až na dřevěnou pracovní desku. Tu už bych nechtěla ani za zlatý prase…
Fotku zatím nemám - možná během 3týdnů, až se vyrobí, ale pár postřehů.
Jé, to budu moc ráda za kontakt na šikovnýho stolaře z Vysočiny, moc děkuji. ![]()
Jo a ještě mě napadlo, nemohu doporučit bílou kuchyň. U nás to byla trochu z nouze ctnost, protože v kuchyni není okno a je spojena s obývákem, takže aby to nebyla temnice. Ale její údržba je strašná. Každá kapka je vidět na pět metrů
![]()
Ikea mi přijde drahá a nevyužiješ prostor, který máš. Máme na míru od truhláře. Jestli nevíš, co chceš, obejdi kuchyňská studia, ať ti udělají navrh. Občas narazíš na nápad, který tě nadchne. A pak si nech kuchyň dodat. I kuch. studia je dělají na míru.
Hlavně doporučuju si aspoň trochu nastudovat pravidla rozložení kuchyně, v klidu si projít, co všechno v kuchyni děláš, v jakém pořadí, co k tomu potřebuješ atd.
protože mě se třeba slečna v kuchyňském studiu na nic nezeptala a udělala mi leváckou kuchyň (a poznat to nemohla, píšu pravou, ač většinu věcí jinak dělám levou) - a to nebyla ani limitovaná rozvody, bylo to do nového baráku… truhlář se mě zase sice zeptal, ale jak jsem mu řekla, že chci leváckou, tak mi hned odkapku dal nalevo od dřezu - ale já levou rukou myju, pravou nádobí držím a proto mi odkapka vyhovuje napravo… a to jsou věci, které je fakt dobré si pohlídat, já jsem si to všechno v klidu prošla a podle toho naplánovala a hrozně to zjednoduší a zrychlí práci, když člověk nemusí pořád pobíhat tam a zpátky přes celou kuchyň ![]()
kámoška má kuchyň velikou a mám pocit, že se tam musí naběhat úplně neskutečně, lednice daleko od dřezu, spíž a spižní skříň daleko od varné desky, větší pracovní plocha daleko jak od varné desky, tak od spíže a spižní skříně, tak od trouby, žádná odkládací plocha poblíž trouby atd. a má to z kuchyňského studia a zřejmě jí to nikdo neřekl, nikdo jí s tím v tomto směru neporadil
a taky to bylo do nového baráku, tudíž nebyli limitováni rozvody…
@MartinaIrena píše:
Mám taky Ikea kuchyň, spokojenost až na dřevěnou pracovní desku. Tu už bych nechtěla ani za zlatý prase…
Souhlasim. 3 roky mame Ikeu a jsem spokojena. Az na pracovni desku z masivu. Vypadala krasne ale je to hrozne neprakticke, flekati to a kolem drezu to plesnivi. Takze za me priste lamimat… Tady plati ze vyssi cena neni zarukou kvality a vetsi prakticnosti..
@Capelucita píše:
Ikea mi přijde drahá a nevyužiješ prostor, který máš. Máme na míru od truhláře. Jestli nevíš, co chceš, obejdi kuchyňská studia, ať ti udělají navrh. Občas narazíš na nápad, který tě nadchne. A pak si nech kuchyň dodat. I kuch. studia je dělají na míru.
zajímavé
my máme opačnou zkušenost, Ikea vycházela oproti kuchyňským studiím i oproti truhlářům levněji
a vzhledem k rozměrům kuchyně máme prostor využitý perfektně, jediné „hluché“ místo je asi 10 cm u zdi, jinak nám to vyšlo krásně ![]()
hodně záleží na konkrétních rozměrech kuchyně, no…
Mame delanou na mitu od truhlare a naprosta spokojenost. Je to tedy strikany vysoky lesk bila a bordo. Fotka mozna zkresluje barvy. Nahore jsou vsude ledky-ztlumovane takze svetla kolik potrebuji. Prostredni dvere vedle trouby jsou pruchozi do spize. Bar je podsviceny. Bok taky a vrch podel garnizi. Vari se v ni bajecne ![]()
Nasvicenou ji mam jeste bez uchytu a s drzadly pod barem. To uz je samozrejme hotove ![]()
@maky. C píše:
Souhlasim. 3 roky mame Ikeu a jsem spokojena. Az na pracovni desku z masivu. Vypadala krasne ale je to hrozne neprakticke, flekati to a kolem drezu to plesnivi. Takze za me priste lamimat… Tady plati ze vyssi cena neni zarukou kvality a vetsi prakticnosti..
taky mám masiv nám teda neplesnivý a stačí, když si občas dáš na hadřík normální stolní olej a vetřeš do dřeva ono se krásně nasákne a zase chytne hezkou barvu a vůbec to neni mastný. Nebo si musíš zase koupit to natíradlo a desku, kterym si to natírala po koupi a trošku přebrousit a natřít.
@parketka píše:
taky mám masiv nám teda neplesnivý a stačí, když si občas dáš na hadřík normální stolní olej a vetřeš do dřeva ono se krásně nasákne a zase chytne hezkou barvu a vůbec to neni mastný. Nebo si musíš zase koupit to natíradlo a desku, kterym si to natírala po koupi a trošku přebrousit a natřít.
My to natíráme, ale bohužel to nepomohlo. U nás ale je hlavní problém, že nemáme myčku a tak je to kolem dřezu prostě furt mokrý…
Ahojky, moc vám všem děkuji za inspirace a rady, pojedu něco zkouknout na živo a uvidím, třeba mi padne nějaká hned do oka, mějte se fajn. ![]()