Přidává vám partner na domácnost?

2873
9.9.13 12:22

Přidává vám partner na domácnost?

Přidává vám manžel/partner na domácnost?

U nás je to tak a je to docela neúnosné.
Předem říkám, že manžela miluji a vím, že je to dobrý člověk.

2 dospělí, 1 dítě-batole.
Můj příjem 7600,–
Jeho příjem- každý měsíc jiný, ani nevím kolik, neříká mi to, truhlář. Myslím, že má tak 20 000,– ale platí si soc. a zdravot.+auto+nájem+jídlo.

Nájem 6000,– +- )se vším)
Já musím dávat na nájem polovinu, většinou dávám ale 2500-2600,–

zbyde mi 5000,– z toho platím mobil, jídlo, a věci pro synka(přesnídávky, kosmetiku)

Jednou za týden jedeme na velký nákup, který platíme na střídačku, většinou vždy tak 1200,–

A mě nezbyde nic. Když něco chci, musím říct jemu, ale vadí mi, že žebrám a on mi tvrdí, že nemá, někdy dá někdy nedá.
Je hrozně na peníze, jakmile něco koupí půl dne i to říká.
Když chci něco koupit, řekne mi, že je to zbytečný, že to třeba máme doma( 20 let starý)

Nevím jak na něj.
Jinak byt i auto je jeho. Benzín naštěstí neplatím. ani nejezdím.

Asi jsem neprůbojná, ale nechci se hádat, vždycky mě zlomí.
Poraďte prosím.
Jak je to u vás?

děkuji
K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29350
9.9.13 12:24

@BabyBella ne…
My máme peníze společné a hradíme všechno ze všech peněz…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
9.9.13 12:26

Viz nize

Příspěvek upraven 09.09.13 v 12:57

• Citovat
  • Upravit
14335
9.9.13 12:27

Mě to taky čeká, budu mít mateřskou a my teda osobně jsme domluvení, že z této částky budu platit domácnost-jídlo, a děti co se mateřské týká, drogerie, takže pleny, mléka, ubrousky, oblečení atd..
Ostatní platit manžel s tím, že když mi peníze dojdou vybere mi z učtu!! ale myslím, že mi to stačit bude
Asi bych mu řekla, že z mateřské budeš platit věci pro díte, domácnost, jídlo sebe a nájem nech platí on :nevim: Nechápu celkem, proč platíš polovinu, stejně jako domácnost! jedete z jedné kasy, ale s tím, že mu zbyde víc a tobě nic..

Příspěvek upraven 09.09.13 v 12:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4692
9.9.13 12:28

Mámespolečný peníze a vše se platí z toho, co je „moje“ a „tvoje“ neřešíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649

Jezis to jsem se zase vytocila… napisu za chvili, az se uklidnim!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5164

Ano přispívá, dává mi celou výplatu, protože finance mám pod palcem já. Ale jako rodina to jsou společné peníze, nedělíme to na moje a tvoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5166
8o 8o 8o

Já mám rodíčák, máme 3 děti, manžel pracuje. Vím kolik vydělává, a máme společný účet. Dvě karty a společné peníze. Když se něco potřebuje koupit, domluvíme se. Jinak mě ani nekontroluje, kolik utratím, ví, že za kraviny neutrácím. A když už si něco koupím pro sebe, je mu to jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1

Byt je jeho a on je vydelecne cinny, ty jsi na socialnich davkach.
Na najem bych mu ze sve materske nedala ani korunu a pokud chce zaplatit z tveho i nakup, tak bych koupila jen housky a maslo.

V tomhle pripade bych si i hodne rozmejslela, zda mu vyvaret, prat a uklizet po nem, delala bych to jen pro sebe a dite…

Musim rict, ze tvuj manzel je kolenovrt a ze doma mit takoveho vycuraneho setrilka bych teda nesnesla… :zed:

• Citovat
  • Upravit
1663
9.9.13 12:31

Tak my máme peníze společné. Přítel je živnostník a kdyz mu proplatí fakturu tak mi rekne částku. Z jeho úctu odchází všechny patby ( hypotéka, alimenty, poplatky za bydlení, půjčka, telefony ). Z mého příjmu ( momentálně materská ) platím domácnost. Kdyz mi peníze dojdou., tak přítel bez řečí vytáhne šrajtofli :mrgreen:… Jinak kdyz kupujeme něco drahého ( jako ted nové krbovky ) tak s tím, že to rozhodneme spolu… Ale věci jako oblečení a výbavu pro mimčo si kupuju sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
9.9.13 12:31

Já z rodičáku (7600) platím jídlo pro všechny - co kupuji v čr, svoji naftu (1500/m), věci pro sebe i malou(3r)… A 1000-1500 šetřím na dovču.
Muž platí sobě naftu, nákupy jídla v německu(pracuje tam), můj mobil, jeho mobil, poplatky, nájem, stavebko a prostě vše ostatní.
pokud potřebuji nakoupit oblečení na zimu např, platí to on - kupujeme v zahraničí. Pokud potřebuji peníze, nevystačím(což se moc nestává), tak jdu, řeknu si a on mi něco dá… Někdy brblá, ale nikdy neřekl, že mi nic nedá..
Vyhovuje nám to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
9.9.13 12:32
@Regina Hero píše:
@BabyBella ne…
My máme peníze společné a hradíme všechno ze všech peněz…

Podepisuji. Halt SJM má své kouzlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
9.9.13 12:32

Jakmile jsme s partnerem zacali bydlet, prestali se penize delit na moje a tvoje a ani jsme nebyli manzele!!!
Pro me je absolutne nepochopitelne, kdyz se v domacnosti deli na moje a tvoje, kor kdyz jsou tam deti!!! A platit vse na pul kdyz zenska je na rodicaku a chlap pracuje mi prijde az k zbliti - sorry, ale ja si fakt nemuzu pomoct, a to uz jsem ukidnena!!!

Jak jako ze nevis, kolik vydela tvuj manzel??? Jak jako, ze ti nekdy neda enize, kdyz neco potrebujes??? To nehapu!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2873
9.9.13 12:33

No ale jeden účet, to bychom ho museli založit. A tam bych teda posílala můj rodičák a on by tam musel vkládat peníze. Dostává je na ruku většinou.
Ach jo.
No vidím, že je to jinak, holky to mají taky tak, že manžel hodně přidává.
Jenomže on je takový skrblík. Někdy nemá moc velkou výplatu, když není práce, ale snaží se. Nejsme bohatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35758
9.9.13 12:33

Jeho penize jsou i moje penize. O vetsich utratach se radime, jinak si muzu kupovat co chci.
V tve situaci bych byt nechtela, co by delal, kdyby jsi byla uplne bez prijmu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný