Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mate tip na dobrou lahev do skoly pro skolacka? Koupila jsem uz par a prijde mi, ze se tam drzi spina, i pri vynyvani nahore u tech gumicek hrozi plisen, z mycky se to zas deformuje…
Stejnej problém mám taky, už ty lahve nekupuju, dostává petku od šťávy a tu jednou za čas vyhodím.
Zdravá láhev - můžeš dokupovat víčka zvlášť. Podle mě je to dobrá investice. Máme jí už rok, víčka už máme tuším třetí.
Zdravou lahev máme taky, všecko těsnění, špuntíky se dají dokupovat za pár kaček nové. Všecko jde rozebrat.
Taky bych chěla vědět, já mu zatím kupuju normálně vody v 0,7 l Rajec s tím odklapávacím víčkem a po týdnu flašku vyhodím. Zdravou lahev bych koupila taky, ale vadí mi, že náústek není krytý. Když ty flašky pak válí všude v družině a venku na zemi, tak aby se na to nechytalo kdovíco.
Sice ještě nemám školní děti ale dávala bych petku já jsem taky nosila petky a příjde mi to docela praktické po čase vyhodím a je děcka už to mají i tet tak každý má láhev od jupíku nebo kubíku a pijou
@79Simona koupili jsme zdravou láhev, sice je dražší, ale na údržbu super… ![]()
Ja mam green bottle
Jinak na ty „petky“ mam asi takovej nazor, ze nikdo nevi, co se z nich muze uvolnovat. Kdyz se do toho da nejaka stava tedy vlastne kysely. Nekde jsem dokonce cetla, ze to co se do napoje vyluhuje pak muze zpusobovat neplodnost atd…
Ale odbornou studii ti tady ted vyhledavat nebudu ![]()
Vleze se ta zdravá láhev do těch bočních kapes na batohu? Dávala jsem Ondrovi menší láhev od Tupperware a on si věčně stěžoval, že mu to nevleze do kapes… A válel ji mezi sešitama.
Dávám mu od sirupů 0,7l tuším Hello se šroubovacím uzávěrem, je pevnější a vydrží mu déle než klasické měkké od minerálek.
Taky by mne zajimalo, jak sirka je ta zdrava lahev?
A v tom cucaku se nedrzi „sliziky“?
@ivik21 Asi záleží i na batohu ne? My máme batohy dva, jeden malý pro dceru do školky a tam se mi vejde do boční kapsy. A druhý mám svůj, nějaký Husky a tam se nevejde.
@74paja On ten cucák jde vytáhnout a umýt a zase zastrčit, takže se tam nedrží nic, a to moje dítě (2,5let) je „prase“ a pije klidně s plnou pusou, takže umývám dost často i zbytky jídla z toho a v pohodě.
Tak jsem to změřila - ta 0,5l má průměr 7cm. Ještě je větší 0,7l, tu nemám, ale viděla jsem jí a asi bude stejná.
Batoh - měla jsem na mysli školní batoh pro 1. a 2.tř. ZŠ
Spíš mě zajímá ta šířka láhve, než batoh… Jinak Tvou odpověď nechápu…
@ivik21 Tak odpověď na otázku jestli se vleze do batohu, byla že záleží na batohu, nevím co na tom není k pochopení. A dodala jsem že máme doma pidi batoh pro dvouletou holku a tam se mi vejde a do mého batohu se nevejde.