Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, potřebujeme novou postel a já váhám jaký typ - buď klasický rám z masivu a na něj matraci a nebo uvažujeme o klasickém čalouněném dvojlůžku s úložným prostorem… probírám výhody a nevýhody každého typu a nevím… pomůžete?
ILUSTRAČNÍ FOTO
http://www.inzeraty-inzerce.cz/image.php?…
plusy
mínusy
NEBO
ILUSTRAČNÍ FOTO
http://nabytek.megainzerce.cz/…28095935.jpg
plusy
mínusy
je to 50 na 50 a fakt nevím… připojíte nějaké zkušenosti s dlouhodobým užíváním obou typů postelí?
Mám masiv, bez okraje a matrace že studené pěny a byla to nejlepší investice v našem životě. Na čtení si dej za zádá polštář. Nebo si můžeš koupit polohovací rošty. Já bych tu čalounění hrůzu nechtěla ani za nic.
Já jsem péráky měla tak do 15 let, vyvohovaly mi do te doby, ale pak jsme nově koupili kvalitní postel s kvalitní matrací(žádná ikeovka) a je to teda mnoohem lepší…my ted mame manželskou postel teda s rošty a dvěma matracema,,ta postel má boky až na zem že jako nevidíš pod postel a to místo pod postelí využíváme stejně, jen musíme nadzvednout matraci a rošt a šup tam se zimním oblečením, bruslema a dalšíma věcma.:) taky ta postel má 1 čelo, je takové kožené(koženkové no) měkké takže je fajn se o něj opřít - je to pohodlné a nešpiní se zeď
PS: až budete kupovat skuste si na ni „zaskákat zaskotačit pohupsat“ no takové ty pohyby co se dělaj při sexu
obyčejné postele s malýma hubenýma nožičkama děsně chodí a přišlo mi že i vržou- ta co ma ty boky jetaková pevnější…a nezapoměn že i péra mohou vrzat..:D
No, zalezi, jak moc ty ulozne prostory potrebujete, ono se to ze zdravotniho hlediska moc nedoporucuje, idealne by pod posteli mel byt volny prostor. Pripadne se da poridit vyssi a dat pod ni boxy.
Matraci si muzes ve 2. pripade vybrat, takze vyhoda 1 u prvni mi prijde irelevantni. A jak pises, lze vymenit, tu calounenou budete muset menit celou.
Pri cteni si za sebe davam polstar, takze celo mi je ukradene
Navic i ramy jsou s ruznym celem…tech 45 stupnu nejak nechapu
Pravy uhel je 90
A to nadzvednuti je podle me na cteni malo…to je spis tak na cumeni na bednu, knizku na tom pohodlne neudrzis. Nicmene polohovaci rosty se daji koupit taky.
Za me jednoznacne ram + matrace, i kdyz se taky obcas nakopnu ![]()
Ano, taky jsem myslela na to, aby byla použitená „na sex“ ![]()
a dáte tipy na kvalitní postele? ne ikea, ne asko…
Naposteli a matracích nešetřit, tak bych to viděla já..už t hledám tu stranku s těma postelama, nevím jak sejmenovala..
Příspěvek upraven 13.03.16 v 10:30
Šla bych do rámu s matrací a mínusy vyřešila takto:
žádné nebo ne tak velké úložné prostory - nechejte si udělat postel vyšší a po postel si buď nechejte dodělat velký šuplík nebo existuje spousta úložných boxů (ty jsou možná lepší, matrace bude lépe větrat).
99% těchto postelí má kolem obvodu postele „rámeček, okraj, obrubu“, do něhož se pokaždé kopnu, odřu, u kovových postelí studí, atd. to se u čalouněných nestane.Tady to technologicky být musí, ta matrace se musí do něčeho „vložit“. Vadí mi to hodně. - je možné si nechat očalounit hrany postele
ráda si v posteli čtu a polo- sedím. a tvrdé čelo bez většího sklonu, v podstatě v pravém úhlu od matrace, je pro opření v posteli velice nepohodlné… - vyřeší rošt s polohováním
Ale to říkám za sebe, protože pro mě je u postele přední hygiena a vzdušnost (větrání matrace), možnost vyměnit matraci, vyprat na ni potah. Navíc netuším, jaká je kvalita matrací u těch čalouněných, asi nebude moc na výběr ![]()
My máme rám s matracemi. Tchyně má uzavřený rám s matracemi a rošty se dají zvednout a použít úložný prostor. Nebo řešit zásuvkami pod postelí. Čalouněnou bych ale nechtěla.
Jinak dělají se i masiv postele s prostorem, výklopné, supliky.. Vadilo by mi nemožnost si zvolit matrace jaké chci. A nejde to vyprat ani vyčistit. Máme tuhle, ale v Čechách nevím kde sehnat. Máme teda mega postel na míru ![]()
Příspěvek upraven 13.03.16 v 10:33
http://produkty.blanar.cz/…op/eshop.asp?… tutomám, má úložný prostor, matrace na roštu, super je, že matrace se dají vyměnit, měnili jsme už třikrát.
My měly čalouněnou a po pár měsících letěla! Už nikdy více. Pak jsme si koupily z masivu dřevěnou-český výrobce s aukra, byla i s matracemi a jsme moc spokojeni. Cena byla necelých 10tisíc. A spí se na ni i dělají jiné věci moc dobře
Je stabilní, matrace akorád tvrdá, prostě taková jak má být. A co na ni spíme, tak příteli zmizely bolesti zad.
@pikola jko je hezká, taková odehčená..ale ty nohy,, já bych asi přišla o prsty..
Mame masivni konstrukci od truhlare, ale nechali jsme si pod to vyrobit ulozne prostory. Matraci si na to das, jakou chces, cili mas-li rada pruziny, klidne pruziny. A celo bude takove, jake si zvolis.
Osobne u calounene postele vydim vyhodu jedinou - cena.
Jenom bacha na to, kolikrat to, co se na prvni pohled tvari jako masivni ram, je v realu jenom drevotriska potazena dyhou nebo lamino. Taky bych asi nesla do tech mekkych levnych drev typu smrk nebo borovice, ale kdyz uz masiv tak neco pevneho.
Mame odtud:
http://www.p-masiv.cz/
Celocalounenou jsme meli kdysi a teda krome ceny jsem opravdu vyhody nenasla - matrace uz je sice u tech kvalitnich volitelna, ale jak ji tam das, nezmenis, ani pri poskozeni, neda se otocit. Na desce hur vetra (ale delaji se uz i s volbou rostu), tyhle postle byvaji jen z potazene drevotrisky, takze to proste nikdy nebude tak pevne jako poradne zhotoveny masiv, nam ta nase zacala po case vrzat a nenadelali jsme nic. Taky byva casto, kdyz jsou tam pruziny, jenom slaba roznaseci vrstva, takze casem ty pruziny muzou zacit tlacit. Ty potahy se hur cisti, kdyz mam samoztatnou matraci, tak potah proste sundam a vyperu. Ano, u hodne kvalitnich se da navolit a priplatit za vsecko od rostu po matrace, ale pak uz zas pada vyhoda te nizke ceny.
@Pennya píše:
@pikola jko je hezká, taková odehčená..ale ty nohy,, já bych asi přišla o prsty..
Měli i kulaté nohy. Já se zatím a nekopla. Je to 200×220 tak to nějake nohy mít musí a nejsme zrovna drobecci. Cena byla vyšší, ale šla bych do toho klidně znova.
Jinak ja nevim, ja si kolikrat ukopla prst i o calounenou
Proste je to drevotriska potazena hadrem.