Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Mě by ta noha na fotce vadila taky. měli jsm to a přesně tohle nechci, neustále jsem se do toho kopala. nejde o to jestli je to potažené nebo ne, ale o to, že to vystupuje před obvod postee, tudíž vstaneš, vnímáš určitý prostor, kam můžeš s nohama a jak vyjdeš a s tém prostorem počítáš, vrazí ti do cesty ten kůl ![]()
zažila jsem něco poobného i u spodního čela postele, u nohou. postel byla kovová a nízké „čelo“ u nohou bylo zakončeno takovou kovovou spirálou, která vyčuhovala… přestože bylo všude kolem dost místa a byli jsme přesvědčení, že nejsme kopyta, dalo dost práce kolem té postele chodit a nenapíchnout se o tu ozdobnou spirálku ![]()
za odkazy díky, koukala jsem, že v ikey či asku stejně nic podle našich požadavků nemají..hlvně nic co by nemělo ostré hrany a vystupující obruby… tak koukneme po něčem jinde:) od kolika si myslíte, že se dá sehnat kvalitní dvojlůžko za příznivou cenu?
Já myslím, že pod dvacet se i s matracema nedostanete. Ikea a asko bych vynechala, šla bych do nějakého obchodu přímo na postele, nebo truhlář.
Co je kvalitni a co je prizniva cena?
Nekomu staci slovo „masiv“ k synonymu kvality, nekdo je narocnejsi.
Cena se sklada z ramu, rostu a matrace.
Ram - zalezi, zda je opravdu masiv, z jakeho materialu je (mekky smrk bude vyrazne levnejsi nez buk, buk zase levnejsi nez dub), kdo to dela (neco noname z Polska bude cenove jinde nez vyroba na zakazku od truhlare), jak silne profily jsou (ty levnejsi se delaji 3 a mene cm, pevnejsi a kvalitnejsi 4), zda to bude s montazi, zda to bude mit ulozny prostor nebo bude jenom ram, jake budou rozmery, typ/atyp, sirka 140-160-180-200, prodlouzena delka, celo u nohou… Tipla bych, ze na dvojluzko kvalitni ram tak od 8-10 000 vic, ale urcite se tu najdou lidi, co ti odprisahnou, co sehnali neco desne super za 4, coz je prave o tom, jake ma kdo predstavy a pozadavky.
Rost - daji se sehnat jen rovna prkna za par stovek, lamelove jsou drazsi a zalezi na poctu lamel, zda staci obyc lamely v pouzdrech nebo maji byt pryzne a kyvne, jestli ma byt roh polohovaci - jen hlava nebo hlava i nohy…
Matrace sezenes dle svych pozadavku od 1000 do 10 000 i vice, zalezi samozrejme na typu matrace - pruzina (kolik pruzin?), tastickove, x druhu ruznych pen, latex, kokosove vrstvy, zonovani, taky na vysce, potahu… a bacha, vsechny matrace nejdou na vsechny typy rostu.
Osobne bych teda, pokud uz bych kupovala postel s vidinou idealne na cely zivot (matrace takovou zivotnost mit nebudou) nebo aspon na hodne moc let, neporizovala stylem - nekam si zajedu a vezmu postel, jakou maji skladem. Ano, muzes mit ohromnou kliku, ze to bude presne to prae, co hledas, ale treba v tom Asku bych o tom velmi pochybovala.
Když budete vybírat, tak ty nohy ani nemusí přesahovat kraj postele. My to tak máme, jsou jakoby až za rámem vevnitř.
My jsme si koupili s manželem první postel - čalouněnou. Po čase se v ní slehl ten zašitý molitan a ležely jsme skoro na prkně
tak jsme ji vyhodili a pořídili masiv a na to matrace. Bohužel při každém otočení postel vrzala a praskala a to mě od toho kámoška co ji má odrazovala, že jí vrže
no jsem si musela vyzkoušet jsem čumákovala do noci když se manžel otočil
pak jsme jeli k sestře do Anglie a já se tam zamilovala do jejich postelí - vysoké, nevržou, pohodlné a sotva jsem dolehla, tak jsem byla mrtvá
po příjezdu domů jsem tu naší postel začala nenávidět a začala jsem šetřit na vysněnou anglickou postel 45 000,–. S manželem nejsme žádní drobečci, postel máme už rok a super
perfektně se do ní leze, nikde nic netlačí, vstávám odpočinutá. Takže pokud můžu poradit opravdu koukat na materiál a kvalitní matrace a rošty, pokud chceš dřevěnou - jak někdo psal od truhláře pořádnou bytelnou. Sice si připlatíš ale stojí to za to.
@Alčák1 a co máte za značku? Hastens to asi nebude, my co zkoumali na tenhle typ postele, tak to stalo jak auto ![]()
@pikola hned se mrknu, no já koukala nejprve na originál z Anglie a i s převozem přes 100 000,– sice nádherný ale ta cena ![]()
Je to celkem jedno. I do čalouněných nebo jinak potahovaných postelí se dá vybrat rošt i matrace, výrobců je habakuk, i v Asku nebo u jiných prodejců se dá objednat individuálně - potah, rošt, matrace. Takže záleží pouze na preferencích, co lépe vyhovuje, zdravé spaní se dá realizovat tak i tak ![]()
Tak jsem hledala v e-mailu - a je to matrace-unar.cz a koukám, že ta naše už v nabídce není je podobná tý Chiccago ale máme šedou.
@Niemeyer též řešíme koupi nové postele. Doted jsme měli čalouněné dvoulůžko-z kterého ale už právě trčí ta pera. Za nás padla volna na „nepérovou“ postel. Právě proto, že to čalouněné dvoulůžko s péry se za nějaký ten rok opět proleží, a může se opět celá vzít a vyhodit, kdežto u postele s rámem, roštem a matrací lze po čase pořídit jinou matraci. Též se dá vyměnit, pokud by nevyhovala měkostí aj. Za mne tedy nečalouněnou
Taky jsem si vybrala z masivu, i s úložným prostorem, krásná je na výšku-vysoká oproti jiným.
@Niemeyer máme rám, okopané nohy, ale neměnila bych, dobře to větrá ![]()
Já preferuji první variantu, jedak kvůlí zmíněným kladům a zápruům, ale tké bych přidala jeden, a to ten, že pokud ještě nejste v pokročilém stádiu manželtví, tak se vám druhá varianta postele pěkně rozvrže ![]()
To ale člověk nemůže být kopyto
Vždyť čalouněná je všude až na zem, tam se nekopeš?