Jakou máte myčku?

10713
23.1.11 15:21

Jakou máte myčku

Dneska jsme se rozhodli, že si koupíme myčku na nádobí :mrgreen: tož mě zajímá, jakou máte a jak jste spokojení?
Která značka je dobrá?
Která funkce je užitečná a která k ničemu?
Díky za vaše postřehy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
23.1.11 15:30

Mám úplně obyčejnou whirlpoolku, úplně se to bojím napsat, ale fachá už přes 5let

Chtěla jsem program poloviční náplň, nikdy jsem ji nevyužila :wink: Takže většinou jedu program na 50 či 60 stupňů.

Za tu dobu, co ji máme, tak byla jednou prasklá odtoková hadice, ale to byla spíš naše chyba, hadice byla namáčklá zezadu na roh skříňky a mechanicky se tam odírala.
A nefunguje nám ten příklopný oddílek na tabletu, při mytí se otevře až ke konci :roll: Takže dáváme tabletu do košíčku s příbory.
Jinak neměnila bych, muž tenkrát strašil, že whirlpool je poruchová značka, ale očividně to není tak špatné

EDIT: ještě dodám, že žádný ukončovací signál nemáme, o to víc mě překvapili a znechutili zvukové signály na domácí pekárně :evil: Řve to tak, že mi to zřejmě bude budit dítě :roll:

Příspěvek upraven 23.01.11 v 18:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
23.1.11 15:46

My máme AEG-Electrolux, typ Favorit a jsme maximálně spokojení. Ten náš se už teď neprodává (nejpodobnější a úplně stejná vzhledově je tato:http://www.aeg-electrolux.cz/node146.asp?…) , teď už jsou zase novější Favoriti, ale v žádném případě si nestěžuju a neměnila bych. Šlape jak hodinky, nejčastěji myju na program Auto, pokud tam mám týden staré hrnce, tak myju na Intensive care na 70 stupňů. Mimo jiné tady mám program na 30 minut, ekologické mytí na 50 stupňů a oplach. Z toho jsem parkrát využila jen ten krátký program, jelikož myjeme až když je fakt myčka naštosovaná od vrchu až po spodek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
catie
23.1.11 15:46

My máme myčku pěkně debilní :cert:, je to vestavěná Whirlpool. Na první pohled je dobrá, má aquastop, uvnitř komplet nerez…ALE na konci má šílený signál, místo zapípání má 10tisekundový bzučák. Ono se to nezdá, ale 10 sekund je šílená doba, navíc je pěkně nahlas, vždycky u toho vyskakuju z kůže. Nefunguje u ní dávkovač soli, po pár dnech je nádobka prázdná. Ale používám tablety „strašněmoc v jednom“, takže extra sůl nedávám :mrgreen: . A nakonec - smrdí, tak nějak divně, zatuchle. Není to špinavé nádobí, ani filtr, ten čistím. Občas to projedu čističem a pak je to na chvilku lepší. Asi to bude někde v odtoku. Za svůj život jsem otestovala už asi 6 myček (stěhování, u rodičů, atd.) a smrdí až tahle. Třeba máme špatný kus, ale už se těším, až poletí :dance:

• Citovat
  • Upravit
826
23.1.11 15:49

Máme Siemens, tak už 5 let starou. Je dobrá, jen mi na ní celkem vadí doba mytí nádobí - je kolem 130min. V loni si moje mamka koupila myčku od francouzské firmy Brandt!!! A ta je super!!! Teď už se seženou levněji. A hlavně tu dobu mytí nádobí má 60 min!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
23.1.11 15:50

Taky máme whirpoolku - 4 roky, nemáme moc místa a hledali jsme tehdy myčku šíře 40cm a našli tuto. Zatím bez poruchy, vše funguje - dávkovače, displej. Myje dobře, nesmrdí. Využíváme nejčastěji program na 55 stupňů (96 minut), příležitostně (když se sejde rodina a nasbírá se plná myčka skleniček za odpoledne) ještě nějaký krátký program na opláchnutí skla na 40 stupňů. Poloviční náplň jsme nevyužili ani jednou.
Když jsme si ji pořídili, objevili jsme nějaký bio program a přiznávám, že jel jednou a nedopatřením - doba mytí trvala asi 170 minut. :roll: :mrgreen:
Jo a signál ukončení mytí má asi normální - třikrát zapípá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10480
23.1.11 16:08

My máme Bosch, chtěla jsem poloviční náplň a občas ji využiju,když jedeme pryč. Nejvíc používám program eko. Chtěla jsem tu bez signálu na konci mytí, myslím že není potřeba.
Pokud tě nějak nelimituje prostor, určitě si kup 60 cm, je to hodně znát.

Myčku máme od srpna a jsem z ní nadšená :-D .

Příspěvek upraven 23.01.11 v 16:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
23.1.11 16:09

Tak my máme Candy - úzkou z důvodu místa. Už je s námi 3 roky a neměnila bych. Mám tam rychloprogram 50 stupňů, cca 30 min. Používám jen na hrnečky a skleničky (výborné při mejdanu), pak hodinové mytí a pak eco. Tyhle 3 používám úplně nejčastěji. Nepoužívám tablety, ale prášek, sůl a leštidlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
23.1.11 16:21

mam brandt a jsem spokojena, nad hornim kosem ma specialni material, aby se tam nekondenzovala voda a nebylo nadobi pokapane…zalezi kolik mas na ni penez, pokud ti nezalezi na penezich, tak bych sla do miele, ta ma super kosik na pribory, je to takovy vysouvaci suplik v horni casti,takze se ti pak nestava, ze ti pri umyvani na priborech neco zbyde, aspon kamoska si to moc chvali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
23.1.11 16:36
Jitka L. píše:
My máme Bosch, chtěla jsem poloviční náplň a občas ji využiju,když jedeme pryč. Nejvíc používám program eko. Chtěla jsem tu bez signálu na konci mytí, myslím že není potřeba.
Pokud tě nějak nelimituje prostor, určitě si kup 60 cm, je to hodně znát.

Myčku máme od srpna a jsem z ní nadšená :-D .

Příspěvek upraven 23.01.11 v 16:10

Tak jako tak budem muset „překopat“ kuchyň, myslím, že 60 se vejde. Navíc chceme hodně dětí, tak se určitě využije. Signál na konci taky nepotřebuju (ještě aby mi to probudilo spící mimino, ne :zed: ) ale jinak se v tom vůbec nevyznám :mrgreen:
Díky všem :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.11 17:22

Jakou myčku?No přece svoje ruky :lol: :lol: :lol: !

• Citovat
  • Upravit
17310
23.1.11 17:49

Máme Indesit,jsem spokojená.Máme jí skoro 3 roky.Jednou vytekla voda 8-o Porucha nezjištěna.Máme 6 prochramů.Používám jen 2 a to normál a poloviční náplň.Občas zapnu oplach a někdy tak 2× ročně rychlý program :wink:
je to šíře 60cm ,menší bych nebrala .Asi by se mi tam nic nevešlo :-P Máme odložený start a kontrolky na leštidlo a sůl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.1.11 17:52

Fagor

my máme fagor vestavěnou 60 cm a jsem s ní spokojená… mamka má candy a když přišla k nám, tak se strašně divila, jak ta naše je proti té její tichá…

má možmost 1/2 náplně, ale já jsem to ještě nevyužila… na zápach používám vůně do myčky :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
23.1.11 19:46

Máme whirpool, ale přesný typ nevím, je to vestavná 60cm a máme ji rok a šlape jako hodinky :-) klepu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
23.1.11 20:18

My máme Bosch..typ přesně nevím, ale je podobná téhle http://www.obchodni-dum.cz/…bila/z26679/
Ukončovací signál nemáme a podle mě je zbytečný.
Máme odložený start, což oceňuji, protože máme slabé jističe a nemůžu pouštět víc „tepelných“ spotřebičů zaráz. Takže si v klidu nachystám prádlo do pračky, nádobí do myčky a to co potřebuji dřív pustím hned a to druhé si nastavím,aby začalo hned potom.

Program používám jen jeden a to na 50 stupňů.
Je fakt,že ne vše se umyje dokonale, někdy by to možná chtělo víc stupňů, jenže myju tam i některé plastové věci a ty by víc stupňů mohli hůř snášet.
Jednou či dvakrát jsem použila oplachovací program na zaprášené sklo.

Až budeš koukat na myčku, koukej na to jak blízko se budou skládat talíře k sobě, nesmí být moc u sebe, jinak se špatně umyjí. Některé myčky to mají udělané moc natěsno.
Určitě 60 cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1