Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Porad se s doktorem, zkusila bych pesar nebo spermicidni gel v kombinaci s prerusovanou soulozi. Kondom mi prijde fajn, pokud ma clovek malo sexu, a hlavne jako ochrana pred nemocema. Pri pravidelnym sexu to leze celkem hodne do penez. A jak jsi psala, neni to nejprijemnejsi. Zeptej se doktora, treba ti navrhne jeste nejakou jinou moznost.
nevidím důvod, proč to stále nechat na ženě, aby se cpala hormonama
s tím jsem si také užila dost a nikdy více.. holt ať se zatím stará muž, ten kondom se dá přežít…a po dětech je podvaz - pro mne třeba - ideální řešení
jasně, že to není pro každého, ale po 3×IVF už jsem silně alergická i na SLOVO hormon… takže pokud Vám HA fakt i přes opakované pokusy a snahy nesedí , tak tělo zřejmě mluví jasnou řečí, že tudy cesta nevede ![]()
Tělísko se prý dá vyndat kdykoli. Jinak my to taky řešíme kondomem. Větší a lacinější balení se dají koupit na kondomshopu třeba.
Já hormony brala a dál už nechci a zároveň mně nestraší, kdyby se stala nehoda.
Za mě rozhodně kondom. Naštěstí mám chlapa, co by po mně nikdy nechtěl, abych do sebe cpala tolik hormonů. Nakoupili jsme přes internet nějaké super tenké a fakt to nebylo nějak rozdílné. Koupili jsme nějakou mega sadu, tuším že 70ks okolo pětistovky
Pak stejně přišlo snažení, takže ještě dobrých 50 na nás čeká po šestinedělí, takže za chvilku
Nemusí to lézt do peněz tolik ![]()
Měla jsem nehormonalni telisko a žádné problémy jsem z něj neměla, navíc ho nemusíš mít celých 5 let. Po roce jsem si ho nechala vyndat, a za 2 měsíce byla těhotná dle plánu ![]()
Jo a nepříjemné bylo jen zavedení, o vydání jsem vůbec nevěděla ještě jsem se divila, že už je hotovo
za mě dobrá investice za 700,–
Jinak jsme provozovali jen přerušovany sex, antikoncepci v tabletkach taky nesnesu.
No já měla podobné problémy plus teda ještě na mě ta antikoncepce nějak nefunguje. Možná je to tím, jak je mi blbě.
A používáme kondomy + počítání dnů. Moc do peněz to neleze, protože se k tomu sexu nedostaneme zase tak často.
Mám blbou práci a často sotva dolezu domů, natož abych se ještě věnovala sexu.
Mám nehormonální tělísko , jsou tělíska I na tři roky.. A určitě kondom no , používám už 15let a žádná nehoda se nekonala
Ahoj holky, jdu si k vám pro radu
. Za poslední rok jsem vyzkoušela už třetí HA, po první jsem měla neskutečné migrény, při druhé jsem zase krvácela už od půlky platíčka a ze třetí je mi neustále špatně od žaludku. Takže momentálně lituju, že jsem i přes svůj odpor s nějakou HA vůbec začala. Dnes si beru poslední prášek a s dalším platíčkem už začínat nechci. Za prvé mě děsí, co teď po tom vysazení přijde, než se z toho tělo trochu vzpamatuje a za druhé přemýšlím, jakou ochranu zvolit dál. Vpodstatě nechci zkušet žádné náplasti a injekce, protože si myslím, že by to bylo to samé co s HA, hormony jako hormony…přemýšlela jsem o nehormonlním tělísku, ale mám kamarádku, která přes něj otěhotněla a druhou, co z něj měla zánět vaječníku
, což mě dost odrazuje a taky máme zatím v plánu pokoušet se o miminko za 2-3 roky, tak mi příjde hlopé nechat si dát tělísko, když vím, že to na celých těch cca 5 let nebude…no, zatím to vypadá, že nám nezbyde, než dlouhodobě používat kondom, ale co si budem…není to nejpříjemnější, proto se Vás chci zeptat na vaše zkušenosti či rady, mockrát děkuju
.