Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj těhulky chtěla bych Vás poprosit o radu, jelikož mam malinkate prsa bojim se, ze nebudu mit dost mleka.. proto se už divam po nějaké odsávačce. nejlépe elektrickou a za rozumne penizky.
a co rikate koupit radeji novou? nebo pouzitou diky
na velikosti prsou nezalezi, ony se ti po porodu mohou pekne nalit…urcite bych pockala az po prijezdu z nemocnice nebo si nejakou vyhlidni a pritel/manzel muze po dobu hospitalizace koupit ne? ![]()
Kamarádka používá doteď Avent - ruční a je s ní strašně moc spokojená, mě to touhle nešlo, mám větší prsa. Tak jsem si zkusila půjčit od Medely a ta byla výborná. Byla to ta drahá varianta pro nemocniční použití,ale od Medely za dostupnou cenu je Swing a tu si i hodně chválí. Pokud budeš mít ještě jednoho prcka, tak bych šla klidně i do nové,to se Ti vyplatí, ale i použitá nemusí být špatná, když se majitelka o to dobře stará.
a jinak mám zkušenosti,že malá prsa jsou pro kojení mnohem lepší jak velká. Já měla problémy s těmi mými celkem velkými a kamarádka, co rodila pár dní později než já, má prsa menší a kojí doteď…malé je 8 měsíců.
Taky mam mala prsa jedničky. Po porodu jsem z nich měla trojky a mlíka fakt moc. Na velikosti nezáleží. A odsávačku můžeš koupit kdykoli po porodu, navíc toho mimčo moc nevypije a kdyby to bylo nutné, tak si myslím, že by se to dalo odstříkat i ručně(mně to tak šlo nejlíp)
Jinak pokud jsi rozhodnutá ji koupit, tak já bych radši novou..
ahoj, s koupí bych taky asi počkala. určitě ti ale můžu doporučit elektrickou medelu swing, byla jsem s ní opravdu moc spokojená. kupovala jsem ji novou, ale asi bych se nebála ani té použité
. záleží, kolik chceš investovat.
Mam maly prsa, ale jeste ted se v noci budim s totalne mokrym pyzamem i posteli, male jsou 4 mesice.
ahoj mě se výborně osvědčila normální mechanická pístová odsávačka za (tehdy je to 8 let)nějakých 200 Kč. Nebylo na ní co rozbít a tak mi vystačila na všechny mé děti
Je výborná i na cesty -nepotřebuješ elktriku,je malá a tedy i skladná…Manžel mi ji koupil hned druhý den po porodu, měla jsem prsa tak veliký,bolavý a tvrdý,že jsem nemohla dát ruce vůbec k tělu.Kdybych ji v porodnici neměla s sebou,nevím jestli by mi ty prsa nezatvrdly..Mamka co ale ležela se mnou na pokoji si ji taky koupila,ale nějak jí to tím nešlo, tak nevím. Jo a prsa nějak moc veliký nemám, košíky B. Stani
Já měla taky medelu swing a byla jsem max.spokojená.kupovala jsem novou.ručníma jsem nic heureka,to mi nešlo.s touhle jsem se krásně rozkojila
Helll píše:
Ahoj těhulky chtěla bych Vás poprosit o radu, jelikož mam malinkate prsa bojim se, ze nebudu mit dost mleka.. proto se už divam po nějaké odsávačce. nejlépe elektrickou a za rozumne penizky.a co rikate koupit radeji novou? nebo pouzitou diky
Mozna by Ti lip poradily uz zkusene maminy ![]()
tak mě výborně posloužila tahle:
http://shop.annaviktorie.cz/detail.asp?…
ale stojí dvaapůl tisíce, takže novou bych asi hned tak nekupovala, já jí mám půjčenou od kamarádky…
asi bych se nebála kouknout po bazárkách,případně se zkus poptat po kamarádkách co mají menší děti, třeba jí některá má.
Ale dopředu bych nekupovala nic, možná budeš mít mlíka habaděj, velikost prsou na to nemá vliv, a nebudeš jí potřebovat…
ja si koupila obyc Medelu a byla jsem s ni moc spokojena… http://www.lekarnadomu.cz/…avacka-23190?…
nebo elektrickou: http://www.lekarnadomu.cz/…avacka-23193?…
Ale me ta manualni stacila, byla jsem s ni moc spokojena, je fakt vykonna a jde to s ni perfektne…
A hlavne neni hlucna, coz byla vyhoda, kdyz jsem potrebovala odsat, kdyz maly spal…
![]()
atominnka píše:
Taky mam mala prsa jedničky. Po porodu jsem z nich měla trojky a mlíka fakt moc. Na velikosti nezáleží. A odsávačku můžeš koupit kdykoli po porodu, navíc toho mimčo moc nevypije a kdyby to bylo nutné, tak si myslím, že by se to dalo odstříkat i ručně(mně to tak šlo nejlíp)
Jinak pokud jsi rozhodnutá ji koupit, tak já bych radši novou..
ja bych rozhodne koupila predem, prodat se da vzdy… Me ji museli pujcit v nemocnici (bylo stesti, ze ji zrovna meli a nebyla pujcena), protoze jinak bych asi praskla… A maly se neprisal vubec (byl v inkubatoru), takze ja si koupila tu mechanickou potom a byla naprosto uzasna…
Ale kdyz neni hned v porodnici, tak je to potom problem, protoze ta prsa nevydrzi tak dlouho (nez se koupi nova)… me by tedy rozhodne asi praskla…
Ja, az budu rodit znova, tak si ji rozhodne do porodnice s sebou budu brat automaticky…
![]()
Ahoj, tak ze zkušenosti. Mám malé prsa. Košíčky někde mezi A až B. Po porodu malé jsem měla tolik mléka, že jsem nevěděla co s ním. Měla jsem levnou odsavačku a asi 3 ji reklamovala. Pak jsem si pořídila mechanickou Aventku a super.
A jak radily holky. Počkat až po porodu. Ségra měla vždycky větší prsa a nekojila. Koupená odsavačka jí byla k ničemu.
Taky mám malé prsa (75B) a kojení v pohodě. Malý má 7 měsíců a stále kojím. Prsa se mi ze začátku nalily, ale zhruba od dvou měsíců malého mám zpátky svoji velikost. Používám mechanickou odsávačku Avent a je super, měla jsem ji půjčenou i v porodnici, tak jsem si ji pak koupila i domů - mám starší od kamarádky.
Být tebou, zjistila bych si, jestli v porodnici, kde se chystáš rodit, mají odsávačky. Jestli ano, tak bych její nákup řešila až po porodu podle situace. Jinak si ji raději pořiď už do porodnice, je to často opravdu třeba…