Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Na začátku bývají mimi v zavinovačce, peřinka většinou stačí lehčí, záleží jak máte doma teplo. Polštář bude mimi „potřebovat“ nejdřív v roce, takže tím.se.vůbec nemusíš trápit. Většinou se kupuje.v sadě i s peřinkou, duté vlákno je fajn. Hlavně ať se to dá oboje vyprat aspoň na 60 stupňů, to je nejdůležitější.
Ať dělá mimi jenom radost ![]()
Teda a to mi vykládali, jak tu přípravu na dítě pitvám.
Gramáž jsem teda fakt neřešila, hypoalergenní to ano, nikdy nevíš. Ale hlavně, aby to bylo měkký, aby se pod tim mimčo pěkně zavrtalo. Já jsem nechala koupit peřinky stejnou značku a typ, jako má manžel. Jenže jeho deka je krásně měkká, kdežto ta pro prcka je dost jako pevná, takže je pod ní jak v tunelu a nezahřeje ho.
Na druhou stranu on pod ní stejně nechce být a strašně vyvádí. Spí buď v pytli, pod dekou nebo jen tak.
Zpětně bych to brala, že je na peřinky spousta času. ![]()
Ahoj,
přesně jak píše Romy
Naše nejmladší holky /1 a 2 roky/ spí ještě teď ve spacím pytli. Polštář a peřinku jsme ještě nepoužili
A polštář min. do roka stejně ne.
Jinak bych vybrala cokoli pracího na 60 st.
@Anibas55 píše:
Zkušenější poraďte prosím. Čekáme první mimi. Teď jsem se dostala k výběru peřinky a polštáře do postýlky. Chtěla bych poradit jestli pro mimi je vhodnější peřinka s nižší gramáží např. gram. 200g nebo 400g asi určitě je vhodná výplň z dutého vlákna, ale co jsem si vybrala polštářek píší tam že je z dutého vlákna kuliček a že se chová jako peří neumím si to představit. Pak jsem se chtěla zeptat jestli je nutné kupovat antibakterické. Děkuji za radu
používám peřinku a polštářek až od roka věku, a mám klasické z Ikei, antibakteriální určitě nejsou. důležitá je pro mě možnost prát v pračce a sušit v sušičce.
zpočátku byli kluci v zavinovačce, později ve spacím pytli (bezpečné, nemožnost se odkopat, mají dvě velikosti), pak měli prošívanou dečku z ikei, takovou rozumnou velikost na daný věk, lehoučkou,
já se bála, že si deku hodí přes obličej, .. ![]()
Ahoj, měla jsem z dutého vlákna maličkou peřinku a asi od půl roka maličký barevný plyšový polštářek s medvíkem Pooh a teď nedávno (syn bude mít rok a půl) dostal od babičky krásnou soupravu polštářek a větší peřinka z Ikei, taky duté vlákno a je to fakt super, ale to bych dala až většímu miminku, spíš už batoleti. ![]()
Polštář jsme ještě nepoužili, malá má 15m, peřinu jen občas, protože se stejně odkopává anebo spí na peřině, nej je spací pytel, málokteré mimi spí klidně pod peřinou,takže bych to kupovala až později.papa
Ahoj tak polštářek nebude třeba já ho mám schovaný, koupila jsem si sadu gramáž jsem teda taky neřešila
mám duté vlákno dá se vyprat na 60 a je pěkně měkká a nadýchaná malá spinká stejně v pytli s tím jsem naprosto spokojená zavinovačku jsem skoro nevyužila když se narodila byla do ní malá a nešlo to pořádně zavinou a pak rychle vyrostla takže vykopávala spodek tak jsem přešla na pytel a jsem maximálně spokojená ale když je v noci chladněji tak ji stejně trochu přikryje dekou ![]()
Jaký máte polštářek z Ikey? Já tam byla a našla jen hrozně naducanej, tak jsem ho nebrala
Peřinku mám, ale polštářek jsem začla řešit až teď po roce.
Bětuška dostala dětskou sadu, ale zatím (8 měsíců) spí nejradši pod rychlozavinovačkou
Mám ji rozdělanou, takovou prošívanou lehoučkou - u nás v domě sousedi hodně topí, takže nám to bohatě stačí. Spací pytel nechtěla, a navíc tu máme na ni moc teplo (a otvírat na mimino v mrazech okno mi nepřišlo jako dobrej nápad). Ale kdyby ji snesla, přijde mi spací pytel jako lepší řešení než peřinka…
Jako malinkej spal v zavinovačkách nebo pod těžkou velkou peřinou. Polštář neměl. Pak ve spacím pytli. V létě spal pod flísovou dekou. Polštářek a peřinku jsem tedy řešila až v roce. Koupila jsem obyčejný set deky a polštáře v Ikee… Na léto stejně plánuju ušít nějakou flísovou deku do povlečení, protože se pod tou normální hrozně potí.
Dobrý den, oživuji diskuzi.Přemýšlím jakou soupravu koupit. Budu dávat miminko na noc do zavinovačky nebo spacího pytle tak nechci už žádnou teplou deku, momentálně se mi líbí jak se vyrábí z jedné strany z minky ale nevím zda jsou vhodné do postýlky.
Jaké deky máte vy?Budu ráda za každý tip.
Bára
Ty minky jsou nesaci a je v nich fakt teplo. Dite se mi v tom potilo. Ma normalni perinu pidi z ikey a pohoda. Pytel a zavinovacku nesnasi, takze je jen prikryta
Malý má běžnou peřinku a polštář, koupila jsem někdy na internetu. Jinak má ještě další 3 deky, dětské rozměry, takový tenký materiál. Když ho uložím a prikryju, do 10min si deku zmuchla pod sebe a leží na ní odkrýtý
tak ho pak zase prikryju dalsi a to klidně i 4× za noc. Stejně je ráno odkopany a na druhé straně postýlky (takže i polštář je vlastně k ničemu). Máme i spací pytel, ale ten nechce, vzteka když ho do něj zapnu.
Zkušenější poraďte prosím. Čekáme první mimi. Teď jsem se dostala k výběru peřinky a polštáře do postýlky. Chtěla bych poradit jestli pro mimi je vhodnější peřinka s nižší gramáží např. gram. 200g nebo 400g asi určitě je vhodná výplň z dutého vlákna, ale co jsem si vybrala polštářek píší tam že je z dutého vlákna kuliček a že se chová jako peří neumím si to představit. Pak jsem se chtěla zeptat jestli je nutné kupovat antibakterické. Děkuji za radu