Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahojte maminy…mám problém…už od příchodu domů z porodnice nechce spát v postýlce
nechápu proč mu to přes den vadí a večer po koupání si, tam klidně usne sám a ráno když se probudí, tak si tam povídá…ale když je protivnej a unavenej přes den..položím ho tam…a rači by se udusil, jak je modrej řevem, že tam nebude spát…v kočáře usne za 2 minuty…ale v postýlce přes den ani rana…co s ním? má cenu to vůbec zkoušet změnit ve 4 měsících? nemám srdce poslouchat, jak žre a kašle a je modrofialovej…a neuklidnitelnej, když to na něj zkusím
je ochotnej si tam jen hrát
Ahoj, můj prcek přestal postýlku přes den bojkotovat až nedávno. Jinak taky vřískal jak siréna. Hlavně musím odhadnout ten správný okamžik, kdy už je dostatečně unavený a ospinkaný.
Tak my měli a máme stejnej problém, jsem zvědavá jestli někdo poradí jak na to. Jenže malému je už 13 měsíců…
Přes den do postýlky vůbec nedávám, malá spí jinde. U nás v ložnici, v kočáře. Postýlka je na „noční“ spaní. Přes den si spinká jinde. Možná to má tvůj malý taky tak - postýlku jen v noci ![]()
no právě…ale já nemám čas ho furt vyvážet v kočáru a ve velké posteli se taky zbudí za půl hodiny a brečí..když to s ním nehoupe… ![]()
@eMMari píše:
Přes den do postýlky vůbec nedávám, malá spí jinde. U nás v ložnici, v kočáře. Postýlka je na „noční“ spaní. Přes den si spinká jinde. Možná to má tvůj malý taky tak - postýlku jen v noci
U nás je to taky tak ![]()
To je těžký, zvyknul si asi na kočárek a na houpání. Naše mrně taky usínalo v kočárku jako po másle, ale poslední dobou je to horší, chce koukat ven (jsou jí 3m), takže si vyřvává nosení na rukou, proto ji spíš už nechávám vyspat doma.
Jinak ji ale nedávám záměrně spát, spí, jak chce. Některé dny víc, v jiné skoro vůbec. Se řvaním bych ji do postýlky nedávala, ani jinam. Když prostě spinkat nechce, tak nechce.
@Romiša píše:
U nás je to taky tak
To se mi ulevilo, už jsem si říkala, jestli nejsem divná. ![]()
Já malou taky dávám odpoledne spát do kočárku na chodbu a nechávám někdy nastevřené dveře ven a někdy je zavřu, aby měla ticho. Výhoda je asi ta, že když už je trochu vzhůru, dá se ještě uvozit
Do postýlky jsem nezkoušela, to by mi asi neprošlo ![]()
Syn mi spal v kočárku na balkoně do 2 let a 2 měsíců, pak v klidu a bez řevu přešel na postel. mě to vyhovovalo, kočár je mobilní, dítě usne kdekoli bezz nutbosti se vracet domů, na dovolenách, v cizím prostředí. mladší jsem naučila na kočár cíleně.
Moje teď už skoro šestiletá nespala v postýlvě přes den nikdy. Jak jsem jí tam položila, uječela by se. V kočáru zrovna tak usnula a spinkala třeba 4 hodiny, ve dvou a půl se do kočáru nevešla, tím přestalo denní spaní.
Mně v postýlce spali. Jako malincí třeba jen krátce, půl hodiny a už se budili, nic extra. Ale oni ze začátku nikde nevydrželi spát dlouho. Postupně se to naučili a interval si prodlužovali. Dneska jsou schopní v postýlce spát třeba 3 hodiny, pokud mají potřebu
Střídala jsem od malinka různá spací místa: postýlku, kočárek stojící, kočárek jedoucí, takže umí všechno.
Hodně jim na spaní pomohl dudlík a hlavně mazlící plínka, do které se zavrtali.
Ty jo ty urcite pises o mym diteti
mame to uplne stejny… my teda hodne trajdame po obede venku takze v pohode spinka, ale kdyz prsi nebo jsme nemocny tak ho docela zabavim hrackama, ktery mame zaveseny po cely strane postylky a on vetsinou za chvilku usne, jenze jen tak na 10 minut a je vzhuru… asi to chce zkouset a zkouset, snad prijde den kdy se to nauci a vydrzi tam aspon hodinu, i za ni bych byla dost vdecna ![]()
Kdyz to jinak nejde a ja nutne potrebuju, aby spal tak jelikoz nemame balkon, oblecu ho a dam ho do hluboke korby na valendu a otevru na nej okno, chvilku houpam a spi stejne jako venku, ale nedelam to casto, protoze nevim az mi z toho vyroste jak bych to delala
jen tak na valende totiz neusne
no asi nejsme jediny kdo ma problem s nespavcem pres den, pritom vecer je uplne v klidku, nechapu ![]()
@Lucie46 píše:
Ty jo ty urcite pises o mym ditetimame to uplne stejny… my teda hodne trajdame po obede venku takze v pohode spinka, ale kdyz prsi nebo jsme nemocny tak ho docela zabavim hrackama, ktery mame zaveseny po cely strane postylky a on vetsinou za chvilku usne, jenze jen tak na 10 minut a je vzhuru… asi to chce zkouset a zkouset, snad prijde den kdy se to nauci a vydrzi tam aspon hodinu, i za ni bych byla dost vdecna
Kdyz to jinak nejde a ja nutne potrebuju, aby spal tak jelikoz nemame balkon, oblecu ho a dam ho do hluboke korby na valendu a otevru na nej okno, chvilku houpam a spi stejne jako venku, ale nedelam to casto, protoze nevim az mi z toho vyroste jak bych to delala
jen tak na valende totiz neusne
no asi nejsme jediny kdo ma problem s nespavcem pres den, pritom vecer je uplne v klidku, nechapu
Třeba chce bejt zababušenej, zakuklenej, úzká korbička mu vyhovuje, že je schovanej?
![]()