Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahojky, malá mi začala asi tak před měsícem spát celou noc což je od 18:30 do cca 6-7 hodin. A narazila jsem na problém, že se mi pročůrává každý den. Ráno má pyžamko suché ale na prostěradle je flek a spací pytel je navlhlý, takže jsem vydedukovala, že se nepročůrá až ráno ale už během noci a to pyžamko jí uschne. Což mi přijde šílený, nerada bych aby vnoci nastydla.
Používám na noc Huggies. Teď máme velikost 3, malá má asi 6,5 kila. Takže mám dotázek - která značka se vám na noc osvědčila, popř. má smysl třeba na noc koupit tu větší velikost? ale nevím zda by jí to nebylo moc velké.
Tak já s huggískama dobrou zkušenost nemám přijde mi že mají málo pružné ty gumičky kolem nožek a pak protíkají,dobré jsou pampers ne sleep and play,ale klasika taky happy a teď mi nejvíc vyhovujou z penny baby time mají nějaké nové a jsou perfektní,ale asi každá budeme mít svůj názor
![]()
my máme na noc huggiesky normálně a v pohodě, Kuba taky spí celou noc. Teď sem koupila ty nové tesco a ty jsou taky v pohodě!!Jsou hodně podobné pamperskám a malý je nepročůrá…
Já tenhle problém řešila asi kolem 10. měsíce. Malý hodně pil a pije a z plen jsem vyzkoušela kde co a prostě celou noc nevydržela žádná. Takže jsem vždy v noci přebalovala. Malý se u toho většinou ani neprobudil. Jinak nejvíc se mně osvědčily právě Huggies, ale aby byl suchý až do rána bych mu musela dát nejmíň dvě
.
ja pouzivam Huggies a pohoda.Jinak ja nez jdu spat tak mrknu zda Emca nema plinku plnou a pokud je plnejsi tak ji ve spanku prebalim.
Ahoj na noc Tesco plíny poberou fakt hodně,na noc nedávám Pampers, ty se mi moc neosvědčily.
díky za odpovědi budu muset tedy vyzkoušet. Teď jsem u našich, ale doma mám jeden balík tesco plínek tak zkusím. Dnes jsem koupila i jedny pampersky tak snad něco zabere přinejhorším vyzkoušíme i ty větší. Díky. ![]()
Já mám odzkoušený ty pampers že jsou pro nás nejlepší na noc,ale stejně se sem tam stane,že se pročůrá i přes pampersky.Teda holky jak to děláte,že přebalujete i když dětičky spinkají,to mě by se prcek hned vzbudil ![]()
Vím, že to moná nechcete slyšet, ale my tenhle problém nikdy neřešili - noční látkovy pobraly fakt všechno - i u 2,5 letého učuránka
(popolini froté nebo baby idea) ![]()
Malý mi hodně dlouhou dobu spal celou noc bez probuzení a stačila mu jedna huggieska v pohodě. Teď se mi ale začal 1-2 budit na mléko a tudíž víc čůrá a budí se každé ráno mokrý.
Pampersky používat nemůžeme, protože mu nesedí to aloe nebo čím je to napuštěná, má od toho podrážděná stehnýnka. Tesco používáme přes den a mám vypozorované, že pokud nechám plenku déle než obvykle, tak se taky pročůrá.
Takže bych taky uvítala tipy na dobré plenky na noc.
Musim souhlasit s domi, v latkove plince se mi nikdy neprocural, ani kdyz se kojil 5× za noc ![]()
Pouzivame bumhugger s dvema vkladackama hemp hour, navrch natahovaci vlnaky od popoliny.
Jinak jeste tu nepadly Babylove z DM, kdyz jsem pouzivala papirovky, tak vedly. Ted jsem mela na noc Alany a prave kvuli nim ted latkuju i na noc, protoze ty nestihali a budil se mokry.
Já jsem zezačátku látkovky na noc používat nechtěla, ale v jednorázovkách se pročůrával čím dál častěji. Od té doby, co balíme do látky i na noc je to pohoda.
Konec látkařské agitky
![]()
Tak se taky musím přidat k holkám látkařkám, na noc používáme stejně jako čičinka bumhugger s jednou vkládačkou Hemp Hour Twofold, na to vlňáčky které jsou po ruce a zatím naprostá spokojenost, ani jednou se nám nepročůrala a to je v té plnece zhruba od 8mi do 7mi do rána. ![]()
Holky látkařky, díky - upřímně nejsem ten typ a navíc sem nějak líná to studovat, je to pro mě španělská vesnice, ale když bude nejhůř tak mi stejně nic jiného nezbyde.
Zkoušela jsem i pampersku a výsledek stejný. A to mi poslední tři dny bojkotuje přes den čajík. Dnes byla kolem jedenácté vzhůru a vrtěla se tak jsem jí přebalila - plína nacucaná a pak hned usnula. Ta plína ráno už tak nacuclá nebyla takže to fakt načůrá hned večer ![]()
No takže mi zbývá ještě ta větší velikost a pak jedině ty látkovky - že by se ze mě stala noční látkařka
Zase je pravda, že v noci jen čůrá nekadí tak by se to možná dalo ![]()