Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, chci koupit synovi k vanocum tiskarnu. Mel by ji ke skole. Nebude casto v provozu, jen obcas. Jakou tiskarnu tedy spise dtuh byste doporucili? Vim ze je inkoustova, laserova atd…. Moc dekuji
Máme Canon Pixma a jsme spokojení, zvládne i občasné intenzivní barevné tisknutí a má slušný scanner, cena příznivá.
Určitě laser. A asi bych vzala se scenerem. Černobílá je dneska okolo 2000
Já teda nevím, jak ty inkoustové dělají dnes, ale nám pořád vysychal inkoust, jak jsme málo tiskli.
Černobílá laserová tiskárna stojí něco málo přes 2000 Kč a i pokud se často nepoužívá, nezasychá v ní inkoust.
Moc dekuji, inloustovou urcite ne, prave kvuli zasychani inkoustu. Asi poridime laserovou
@Lamátko píše:
Moc dekuji, inloustovou urcite ne, prave kvuli zasychani inkoustu. Asi poridime laserovou
Inkoustová není vhodná na občasný tisk. Pokud to bude mít na školní věci, je lepší barevná a občas se hodí i scanner.
Barevná laserová tiskárna je samozřejmě nejlepší, ovšem je podstatně dražší než černobílá. Je otázka, zda to není pro domácí použití zbytečný luxus, pokud nepotřebujete tisknout barevné fotografie.
Pokud to rozpočet a místo dovolí, šla bych do laserové barevné multifunkční tiskárny - tiskárna, skener, kopírka. On ten barevný tisk se občas hodí. Jen jsou i ty nejmenší o dost větší než černobílé. Pokud to místo/rozpočet nedovolí, tak černá multifunkce.
A je důležité si naplánovat i odkud s bude tisknout (počítač nebo i z telefonu) a jak teda bude tiskárna připojená (kabel, wifi).
Určitě bych volila tankovou, naprosto bezúdržbová, co se náplní týče. Máme cca rok epson L3250, tisknou na ní děti školní věci plus já několikrát do týdně něco do práce a zatím pořád jedem v náplních, co byly přiložené při koupi. Už bych nikdy nešla do inkoustové, to jsem pořád jen dokupovala náplně, peněz nepočítaně
@iiiif píše:
Určitě bych volila tankovou, naprosto bezúdržbová, co se náplní týče. Máme cca rok epson L3250, tisknou na ní děti školní věci plus já několikrát do týdně něco do práce a zatím pořád jedem v náplních, co byly přiložené při koupi. Už bych nikdy nešla do inkoustové, to jsem pořád jen dokupovala náplně, peněz nepočítaně
souhlasim, tez mame epson, vychytali jsme cashback a prodlouzenou zaruku. Vysla kolem 4t, naplne nadlouho kolem stovky
Pripajam sa k laserovemu odporucaniu.
V praci sme uz vsetky laserovky vymenili za tankove atramenty (tlaciaren stoji skoro nic a farba je za par EUR), ale musi sa na nich tlacit, z tohoto dovodu by som si to domov nedaval. Doma mame laser, je pravda ze je vacsi a naplne su drahsie, ale je kedykolvek pripraveny tlacit a je jedno ci naposledy tlacil pred hodinou alebo pred mesiacom.
Teoreticky by mohlo vychadzat lacnejsie (celkovo) kupit ten tankovy atrament (posledne sme kupovali Brother 720 - vie uz aj duplex co mi inak velmi chybalo na atramentoch) a kazdy den ‚povinne‘ nieco vytlacit. Ale nepocital som to… kazdy si moze spocitat sam, podklady k tomu su volne dostupne na internete.