Jakou tiskárnu domů?

3409
11.11.23 10:00

Jakou tiskarnu domu?

Ahoj, chci koupit synovi k vanocum tiskarnu. Mel by ji ke skole. Nebude casto v provozu, jen obcas. Jakou tiskarnu tedy spise dtuh byste doporucili? Vim ze je inkoustova, laserova atd…. Moc dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6180
11.11.23 10:11

Máme Canon Pixma a jsme spokojení, zvládne i občasné intenzivní barevné tisknutí a má slušný scanner, cena příznivá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
11.11.23 13:11

Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
11.11.23 13:12

To je inkoustova ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25145
11.11.23 14:17

Určitě laser. A asi bych vzala se scenerem. Černobílá je dneska okolo 2000

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25145
11.11.23 14:19

Já teda nevím, jak ty inkoustové dělají dnes, ale nám pořád vysychal inkoust, jak jsme málo tiskli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1093
11.11.23 14:23

Černobílá laserová tiskárna stojí něco málo přes 2000 Kč a i pokud se často nepoužívá, nezasychá v ní inkoust.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
11.11.23 17:47

Moc dekuji, inloustovou urcite ne, prave kvuli zasychani inkoustu. Asi poridime laserovou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2517
11.11.23 18:17
@Lamátko píše:
Moc dekuji, inloustovou urcite ne, prave kvuli zasychani inkoustu. Asi poridime laserovou

Inkoustová není vhodná na občasný tisk. Pokud to bude mít na školní věci, je lepší barevná a občas se hodí i scanner.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
11.11.23 18:44

Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1093
12.11.23 13:11

Barevná laserová tiskárna je samozřejmě nejlepší, ovšem je podstatně dražší než černobílá. Je otázka, zda to není pro domácí použití zbytečný luxus, pokud nepotřebujete tisknout barevné fotografie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
12.11.23 20:44

Pokud to rozpočet a místo dovolí, šla bych do laserové barevné multifunkční tiskárny - tiskárna, skener, kopírka. On ten barevný tisk se občas hodí. Jen jsou i ty nejmenší o dost větší než černobílé. Pokud to místo/rozpočet nedovolí, tak černá multifunkce.

A je důležité si naplánovat i odkud s bude tisknout (počítač nebo i z telefonu) a jak teda bude tiskárna připojená (kabel, wifi).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
12.11.23 21:05

Určitě bych volila tankovou, naprosto bezúdržbová, co se náplní týče. Máme cca rok epson L3250, tisknou na ní děti školní věci plus já několikrát do týdně něco do práce a zatím pořád jedem v náplních, co byly přiložené při koupi. Už bych nikdy nešla do inkoustové, to jsem pořád jen dokupovala náplně, peněz nepočítaně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
12.11.23 21:14
@iiiif píše:
Určitě bych volila tankovou, naprosto bezúdržbová, co se náplní týče. Máme cca rok epson L3250, tisknou na ní děti školní věci plus já několikrát do týdně něco do práce a zatím pořád jedem v náplních, co byly přiložené při koupi. Už bych nikdy nešla do inkoustové, to jsem pořád jen dokupovala náplně, peněz nepočítaně

souhlasim, tez mame epson, vychytali jsme cashback a prodlouzenou zaruku. Vysla kolem 4t, naplne nadlouho kolem stovky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3293
13.11.23 16:33

Pripajam sa k laserovemu odporucaniu.

V praci sme uz vsetky laserovky vymenili za tankove atramenty (tlaciaren stoji skoro nic a farba je za par EUR), ale musi sa na nich tlacit, z tohoto dovodu by som si to domov nedaval. Doma mame laser, je pravda ze je vacsi a naplne su drahsie, ale je kedykolvek pripraveny tlacit a je jedno ci naposledy tlacil pred hodinou alebo pred mesiacom.

Teoreticky by mohlo vychadzat lacnejsie (celkovo) kupit ten tankovy atrament (posledne sme kupovali Brother 720 - vie uz aj duplex co mi inak velmi chybalo na atramentoch) a kazdy den ‚povinne‘ nieco vytlacit. Ale nepocital som to… kazdy si moze spocitat sam, podklady k tomu su volne dostupne na internete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí