Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahojte holky, potřebuji poradit. Chci objednat malýmu botky na jaro, tenisky z anglického eshopu. Teď máme zimní botky Fare ve vel.20 (máme 15m), tak řeším dilema v jaké velikosti mám vzít tenisky. Podle tabulky, co maj na stránkách máme teď UK 4 (EURO 20), takže stačilo by kdybych mu vzala UK 5 (EURO 22) nebo UK 6 (EURO 23)? Ještě jsem tam našla super sandálky, ale to s tou velikostí už vůbec nevím…Jak rychle roste nožka mimískům? Za případné názory a rady moc děkuju ![]()
Roste úplně nepředvídatelně a skokově…
Já bych to asi neriskovala ![]()
Všechno oblečení skoro máme z netu a tak, ale boty vždycky musím vyzkoušet. Kolikrát třeba velikost je dobrá, ale blbě se obouvají (divně ušité na nártu) a tak.
Kdybych musela, vzala bych ty větší, tenisky když tak unosí i v létě, když bude chladněji a pak na podzim, s malýma už neuděláš nic.
Ja bych se boty takhle bala koupit..na podzim jsem chtela pres e-shop koupit zimni Fare a jeste,ze jsem to neudelala,i podle mereni bych objednala spatne.Koupila jsem je pak v kamennem obchode o cislo mensi,nez bych byvala objednala..
Noha roste skokove a nikdy nevis.Takhle odhadem bych se pak bala,prece jen,boty jsou velka investice.
já bych asi neriskovala objednávat přes net.Já jsem objednala bačkůrky od jiné značky než jsme měli před tím.A máme trošku problém s nártem,jsou jinak šité,zrovna to jsou Fare.Takže já už musím jenom v kamenném obchodě.Objednala bych jenom že bych si byla jistá že mu sednou a měla bych vyzkoušenou značku.
Já bych riskla objednat jenom na jaro,na léto ne.Nám noha moc extra rychle neroste,ale roste ![]()
Pipet píše:
Roste úplně nepředvídatelně a skokově…
Já bych to asi neriskovala
Všechno oblečení skoro máme z netu a tak, ale boty vždycky musím vyzkoušet. Kolikrát třeba velikost je dobrá, ale blbě se obouvají (divně ušité na nártu) a tak.
Kdybych musela, vzala bych ty větší, tenisky když tak unosí i v létě, když bude chladněji a pak na podzim, s malýma už neuděláš nic.
Jo vlastně jednou jsem objednala už vyzkoušený typ boty, jen větší velikost z netu. Jinak ne…
ahoj…kupuju taky boty hlavne pres net…a vzdycky kupuju podle delky stelky (vyzaduju aby mi to premerili)…protoze ty velikosti jsou pokazde jiny…ted treba v rozemzi 1,5 cm mame treti botky velikosti 21..prvni mely 12,5 cm a ty co mame ted maji taky vel 21 maji 14 cm. backurky mame vel. 22 a maji 13,5cm …takze jen veliksoti se neda ridit.
a na jaro budu objednavat dalsi botky az to bude aktualni podle toho jak bude mit velkou nozku ![]()
Já teda boty přes net, zatím nekupovala, ani malýmu, ani sobě. Prostě mám strach, že by velikost neseděla a pak by mě to akorát mrzelo. No ale zase na druhou stranu, když mu nebudou, tak je prostě prodáš.
No já jsem je chtěla koupit jako druhý botky. Určitě mu budu jedny kupovat zvlášť i v dětským obchodě, prostě botky s žirafkou a druhý jsem chtěla, aby měl v zásobě kdyby náhodou a taky třeba na výměnu…Vycházejí tam min. o půlku levněji než tady u nás… K tomu jsem mu chtěla vzít i crocsky na léto, pač jsem tady u nás v tak malý velikosti neviděla…akorát jsem potřebovala poradit v jakých velikostech. To, že každá značka má jiné číslování vím…toho se právě trošku bojím..máte tedy někdo zkušnosti s teniskama od nike nebo lee cooper? Případně crocsky?
Ahoj, myslím, že 22 by měla stačit, jaro snad není tak daleko. Navíc může tenisky nosit i na cvičení, jestli chodíte, takže je unosí.
Taky jsem už kupovala boty přes net - prostě v kamenném nebylo to, co jsem chtěla a za ten risk mně to stálo. Dopadlo to dobře ![]()
Můžeš prosím napsat odkat na ten e-shop? Díky.
Tak jsem si našla tabulku velikostí tenisek nike a docela koukám…měřila jsem malýmu nožičku a má délku 12,5 cm. Když k tomu spočtu 12mm nadměrek, tak mi vychází 13,7 a na tuhle délku vychází velikost 8,5C (EU 25!!!)…no ještě, že mě napadlo vyhledat si přímo tabulku velikostí od nike…nemáte náhodou někdo pro malý prďochy crocsky, pač já už jsem z těch velikostí docela zmatená…