Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Měla jsem nachystaný 2 varianty vel 56 a 62, manžel v den propuštění dovezl obě ve vajíčku a já si vybrala. Malej měl 4 kg a tuším ze tu 56 oblékl jen čepička byla malá
co obléct neporadím, rodila jsem v červnu a jel ve svetru a ještě zabaleny v dece
pošahaná prvorodička ![]()
Rozumim Ti
Tezko rict, jak bude mimi velke, rika se ze nejcastejsi velikost je 56, 62 mi opravdu pripada na novorozence velika. Kazdy obchod ma ale ty velikosti trosicku jine, treba Lidl mi pripada ze je ma vetsi nez Kik a Pepco, zkus se podivat (premer si to).
Body urcite dl.rukav, super jsou ty zavinovaci, lip se to oblika
zimni kombineza je super, tu asi kup klidne vetsi at z ni hned nevyroste (62 nebo 68), dele mu vydrzi, a urcite nejake cepicky a rukavicky. ![]()
Obě děti jsem měla do 3,5 kg a 50, 51cm, velikost 56 oba využili první měsíc, měsíc a půl. Ze 62 by mi cestou z porodnice vypadli.
Oba kluci měli velikost 56 týden
fakt super investice. Po zkusenosti bych koupila par věci 56 a zbytek 62. Kombinezu určitě větší, to je draha sranda. Ale jestli pojedete autem, tak je lepší klasické oblečeni, zavinovacka do autosedacky - děla třeba emitex fleecovou a na to deka. Abys ho mohla odkryt pak v teple auta
Měla sem 56, 62 a obojí bylo malému obrovské
hele ke konci dostaneš nějaký váhový odhad tak bych se řídila tím, kamarádka teď porodila holčičku a i přesto že přenášela má jen 2,5kg takže pomalu i velikost 50 je jí velká
kombinézu Vem klidně tu 62, na cestu z porodnice nevadí že bude trochu větší, malej mi cestou z porodnice taky ve všem plaval ![]()
Obě dvě děti jsem měla 2,5 kg při odchodu z porodnice a 48 cm. Ve velikosti 50 plavaly, ale vydržely 2 měsíce.
Obě děti měly z porodnice ve velikosti 50, dokonce první nosil něco v 50tce do tří týdnů a u druhého kusu to vypadá stejně. Zatím plave i v 56.
Na cestu z porodnice by Ti měla stačit 56. Kombinézu bych vzala 62 - u té je lepší, když je větší, dítko ji pak nemá na sobě napasovanou, můžeš ho pod tím přiobléknout a hlavně aby chvilku vydržela. Ale jak už bylo zmíněno. Dítko bych oblékla normálně, dala mu spíš třeba nějaký teplejší overal (kombinézku na jaro a podzim) a dala do autosedačky ve fusaku. Jinak bych to obecně moc nepřeháněla. Já měla teda děti velké (4,5kg, 4,1kg a 5kg), ale tu 56 měl z nich nejdéle prostřední a to asi měsíc. Ti dva větší to neměli ani 14 dní a nejmladší jel dokonce v 62 i z porodnice, protože nachystaná 56 mu byla zkrátka úzká. Ale děti rychle rostou a v případě potřeby se dá dneska koupit všechno ze dne na den.
Syna jsem si vezla domů v 50(50cm,3kg) a dceru(52cm,3,6kg)v 56 ,62 je veliké
Dceru jsem vezla z porodnice v listopadu v 56, hodně v ní plavala. Měla při odchodu 50 cm a 2800 g. Doma jsme na běžné nošení honem dokupovali velikost 50 a ta nám vydržela dost dlouho. Záleží opravdu na váhovém odhadu. Pokud nebude nedonošený, tak bych vzala velikost 56 a kdyby to náhodou byl prcek, tak se menší velikost dá dokoupit vždycky. Kombinézy jsem měla 2 (56 a 62). Ale byly z druhé ruky, obě jsem přes zimu využila. Asi bych kombinézu koupila až opravdu podle toho odhadu, protože si myslím, že využiješ jenom jednu, když se narodí v lednu.
Jestli budete mít sedačku na tříbodový pás, tak zavinovačka do autosedačky. Kombinéza max nějaká tenká fllesova. Děti by v autosedačce neměly být v kombineze ani bundě. Jinak kombinézy bych asi koupila obě velikosti . Klidně bazarové. Monča to většinou nezničí.
Měla jsem velikost 56,děti průměrně 3,8 a 52 cm,menší velikost,kterou jsme případně dostali jako dárek,nikdy neoblékli.
Pokud plánuješ více dětí a chceš,aby Ti oblečení vydrželo,nechoď do Pepca,jsou to nekvalitní hadry,po vyprání je každý šev někde jinde,barvy blednou,obrázky se oloupou.Z triček a body máš po sezoně hadr.
Asi to chce nakoupit třeba dvě velikosti. Ale my když věděli, že bude malá malinká podle UZ, tak jsme kupovali 52 a i to jí bylo veliké..Takže nějakou 48 a i do toho se vešla dvakrát ![]()
Syn měl necelé 4kg a odjížděl z porodnice ve vel. 62. Dcerka měla 3,2kg a švagrová mi na ní dokoupila velikost 54, do 56 mi dorostla po šestinedělí. Jinak doporučuji na malé miminko celotělové overaly a zavinovací body. Pro mě jako nezkušenou matku byl u syna horor mu oblékat cokoli přes hlavu. U dcery jsem už věděla svoje a dokoupila jsem jenom overaly. Po synovi mi nic nezbylo protože jsem měla na první dva měsíce oblečení popůjčované. Jinak pokud pojedete autem, tak stačí fleecový overálek s uzavřenými rukávy a teplá čepička (doporučuji koupit aspoň ve dvou velikostech) a teplá deka Jinak doporučuji nakoupit spíš velikost 62, z 54 a 56 jen pár kousků. Kdyby bylo miminko hodně malé, tak věcí koupíte z mobilu online a než přijedete z porodnice budete mít oblečení vhodné velikosti doma.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.
Krásné ráno přeji, čekáme chlapečka a termín mám v lednu, jakou koupit velikost oblečení do porodnice, a jaké vím že body
určitě jen pár kousků, aby měl co na sebe, protože hned vyroste, ale aby až půjdeme z porodnice měl co na sebe, koukala jsem v pepcu i na zimní kombinézi, tu mu asi obleknu až půjdeme z porodnice ne? Když bude ten leden.. tak mi 62 přijde veliká.. Těžko říct, jsem prvorodička ???? už jsem 29tt tak se dívám co vše je potřeba pořídit, už si připadám jak magor, každou volnou chvíli koukám na netu na věci pro mimčo.
Manžel mě pak povídá, co s tím budeme dělat až přijdeme domu
moc se těšíme