Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
Preji krasny den…Jsme 6 den po porodu, stale v porodnici, protoze jsem rodila v ukoncenem 36tt…Vim, ze je normalni, ze miminko prvni dny hubne…My meli pri narozeni 2140g, druhy den 2060g, treti a ctvrty den 2000g. Vcera se mi ulevilo, konecne neco pribrala,2020.Cekala jsem ze bude zase vaha o neco vetsi, zvlaste, kdyz se vcera konecne rozjedla, ale zustala stejna…Je to normalni? Jak vam deti v porodnici pribiraly? Mozna jen zbytecne panikarim, ale stale slysim neco o tom, ze he nedonosena, tak mam strach…Dekuji za reakce…
Rodila jsem v 36+3, 2050g, pd třetího dne mimco pribiralo cca tech 20g denně, záleželo, jestli byla před vazenim stolicka
domů nás pustili po 5 dnech. Pak jsme museli ještě dvakrát po týdnu na kontrolu přibírání k pediatrovi a jelikož to bylo ukázkové, tak od té doby máme klid
Mimčo teda dostávalo hned UM, jak se mi rozjela laktace, tak jsem pak dávala stříkačkou MM a dokrmovala UM. Btw ukončený 36tt už není nedonosenec.
Edit: a domů nás pustili, když mimčo mělo 1940g, důležité bylo jen, že váha už neklesá a je celkově v pořádku
Příspěvek upraven 07.10.18 v 08:45
Nepribiral.. shodil, mma dojem ze vic a pak hubnout prestal a pribral asi 10g a pak jsme sli domů.
@Jitul.kaaa9 dítě je nedonošené až do 38tt.
Zakladatelko, dítě ti může přibírat skokově. Jednou nic, pak 70g a pak jen 10g. To je normální, zvlášť v prvních dnech, kdy se teprve rozjíždí trávení.
@Janli dítě je nedonošené do ukončeného 36tt, do ukončeného 38tt je lehce nezralé
@Janli píše:
@Jitul.kaaa9 dítě je nedonošené až do 38tt.
Zakladatelko, dítě ti může přibírat skokově. Jednou nic, pak 70g a pak jen 10g. To je normální, zvlášť v prvních dnech, kdy se teprve rozjíždí trávení.
Mně teda všude říkali, že dítě je donošené od 37 tt.
Zakladatelko, když máš obavy, zeptej se lékaře, klidně i sester, mně hodně pomohly i ony
hlavní je, aby váha už neklesala, neboj, půjde to ![]()
Moje stejny tyden a mela 2410g pak jsem koukala do knizky a prvni den u obvodacky 2300g jako tyden stare mimino. Takze asi taky pribirala prd. Hlavne ze tvoje uz ji.
Vsem moooc dekuji…A nevite,jake maximalni hodnoty bilirubinu u zloutenky musi miminko narozene v tomto tydnu mit,aby nas pustili? Je to na nervy sledovat maminky,jak odchazeji a my nic…I kdyz tady mam navstevy,je to dost na psychiku…Jen cekat,co bude dal…
Malej taky přibiral skokově, nejdřív nic a najednou 20g, nic a najednou 50g, myslím že je to v pořádku. Jinak max hodnota bilirubinu u nedonosenych děti je 5.-7. den po porodu, proto možná ještě čekají a nevím tedy kolik má. Pokles by měl nastávat u nedonošených do 14 dní a odeznít u nedonošených do 21 dní. Bilirubin by měl stoupat o méně než 85 μmol/l/den, konjugovaný bilirubin < 34 μmol/l (< 20 % celkového bilirubinu). ![]()
@horakova.verunka píše:
Vsem moooc dekuji…A nevite,jake maximalni hodnoty bilirubinu u zloutenky musi miminko narozene v tomto tydnu mit,aby nas pustili? Je to na nervy sledovat maminky,jak odchazeji a my nic…I kdyz tady mam navstevy,je to dost na psychiku…Jen cekat,co bude dal…
Hlavně ať miminko pěkně baští a čůrá/kadí a dávej ho co nejvíc na světlo - to nám pomohlo, aby hodnoty bilirubinu klesaly, ale my měli jen hraniční. A ráno se na vizitě zeptej na všechno doktora, kdy vás pustí nebo proč vás ještě pustit nechtějí. Já už na ně trochu s propuštěním tlačila, ale já už byla i trochu hysterická, protože už jsem tam ležela 3 měsíce a ta vidina, že už se konečně dostanu domů a k tomu hormony
a doktor právě vlastně neměl argument, proč nás, kromě nízké porodní váhy, domů už nepustit, tak jsme další den šly ![]()
Tak dnes po vazeni jsem zjistila,ze mi mala opet zhubla…30g…I kdyz vcera jedla (podle vazeni) mezi 40-50g…Muze to byt tou zloutenkou,ze nepribira? Nebo snad muzu mit malo vyzivne mleko?
Zacinam z toho byt zoufala…
@Anonymní píše:
Tak dnes po vazeni jsem zjistila,ze mi mala opet zhubla…30g…I kdyz vcera jedla (podle vazeni) mezi 40-50g…Muze to byt tou zloutenkou,ze nepribira? Nebo snad muzu mit malo vyzivne mleko?
Zacinam z toho byt zoufala…
A ty jí kojíš nebo krmíš odstříkaným? Ve které porodnici ležíte? Já od začátku dostala za úkol krmit stříkačkou a k prsu dávat jen na chvíli, že ty maličký miminka si ještě nedokážou vytáhnout pořádnou dávku, aby přibírali. Mám vyfocené, jak jsem krmila a 4.den po porodu už to bylo 30ml na jedno krmení, čili přes 200 za den. Těch 40-50 mi přijde strašně málo…
@Jitul.kaaa9 píše:
A ty jí kojíš nebo krmíš odstříkaným? Ve které porodnici ležíte?
Ve Frydku…Sazim se kojit..Pokud si vytahne mene,dokrmi se odstrikanym MM…To je nutne jen vyjmecne…
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.
Preji krasny den…Jsme 6 den po porodu, stale v porodnici, protoze jsem rodila v ukoncenem 36tt…Vim, ze je normalni, ze miminko prvni dny hubne…My meli pri narozeni 2140g, druhy den 2060g, treti a ctvrty den 2000g. Vcera se mi ulevilo, konecne neco pribrala,2020.Cekala jsem ze bude zase vaha o neco vetsi, zvlaste, kdyz se vcera konecne rozjedla, ale zustala stejna…Je to normalni? Jak vam deti v porodnici pribiraly? Mozna jen zbytecne panikarim, ale stale slysim neco o tom, ze he nedonosena, tak mam strach…Dekuji za reakce…