Jakou značku myčky

65
1.4.07 18:59

Jakou značku myčky

Ahoj,

prosím o radu. Chci si objednat myčku, ideální by byla Boschka, ale ta cena mě odradila. Potřebuji plně vestavnou a 45ku. Vybrala jsem si Whirlpoolku (cena na eprotonu 12900 Kč) a nebo Ariston (9700 na eprotonu). Máte s některou z nich zkušenost, ať už dobrou nebo špatnou?
Jaké jsou vůbec spotřebiče Ariston? V našem okolí je nikdo nemá. Nebo mi doporučíte jinou myčku (ale za rozumný peníze).

Díky Pihule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9867
1.4.07 19:35

Máme už druhou vestavnou whirlpoolku a plná spokojenost - ta první zůstala v bytě. Ale máme 60cm.

Ariston neznám, ale mamka a tchýňka mají Bosh - a ta 45 cm široká je super, má bezva koše, naskládám do ní i dva hrnce, talíře, prostě je super skladná - u šedesátky mi moc nevyhovuje uspořádání košů, ale myje také dobře.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
1.4.07 19:41

Ahoj Pihule,

mám Whirlpoolku ADP 688 šířku 45 volně stojící a jsem maximálně spokojená. Doporučuji! Vešla jsem se do 12.000,–Kč

Trudi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
1.4.07 19:42

Ahoj.
Mam pracku, mycku (45), digestor - vse Ariston. A spokojenost. Mycka sice jeste v zaruce mela malou zavadu - ha ha, prislo se na to, ze v zavode zapomneli zapojit jeden kabel, ale ja s tim myla stejne asi rok v pohode… Od te doby OK. Dokonce muzu rict, jak si sppousta lidi stezuje, ze jim mycka nebo pracka jakoby zapachaji i kdyz maji otevrena dvirka, tak to ja teda ne, jsem v tomhle absolutne spokojena…

Ale zase nemam srovnani s jinymi znackami, proste nevim… Nejlepsi je ptat se opravaru :-)

H.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
1.4.07 20:07

Já mám Boschku a jsem naprosto spokojená. Nemůžu si ji vynachválit :lol:
Na Whirpoolky jsem četla kritiku. Raději se podívej sem
 www.baby-cafe.cz/modules.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
1.4.07 21:14

Ahoj,
my máme taky Bosch 45cm a jsme moc spokojeni. Už nám bez problémů slouží 6 let. Tenkrát nás stála necelých 20 tisíc a i když to bylo dost, tak se to vyplatilo.
Naši mají stejnou, ale širší a mají ji už 8 let - taky bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8524
1.4.07 21:41

Tak my máme taky Ariston 45 cm a jsem s ní absolutně spokojená. Máme ji 2,5 roku a žádná závada. Tenkrát stála asi 14 tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2257
1.4.07 21:54

Ahoj, máme myčku BOSCH 60cm vestavbu, absolutní spokojenost, akorát nemá sklopné koše dole, ale to je detail.Je úplně jednoduchá a stála 15tis-sehnala jsem jí na netu. Jinak před tím jsem měla AEG 45cm, ale moc nadšená jsem nebyla, stačilo hůř poskládat nádobí a neumylo to-to u Boschky nehrozí, nebo se mi to ještě nestalo :wink: Whirlpool jsou prý taky docela dobrý, ale Ariston neznám.Rozhodně koukej na spotřebu, jak vody, tak energie, docela jsou v tom rozdíly..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
2.4.07 08:34

Ahoj,
já mám Whirlpool už asi 6let.Ale už bych si ji nekoupila.Od začátku s ní byl neustále nějaký problém.Nedávno se mi zastavila a manžel zjistil,že gumová hadička je úplně zteřelá a teče z ní voda.Tak to nějak opravil,ale i přesto :roll: 8O
Nevím,jestli toto dělají i novější typy,ale kamarádka má o trošku novější a máme stejný problém - v nádobí zůstávají někdy neumyté zbytky, nějak nevysvětlitelně občas šmouhuje…
Nemluvím o hlučnosti - tuhle mýt slyšíš,okolo ti,co mají AEG, ani nevíš,že myjí nádobí.To si pohlídej!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
2.4.07 19:33

Mám indesit D42, ale nic moc, myje špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
3.4.07 08:23

Ahoj holky,
tak jsem si myslela, že Whirlpoolky budou samá chvála a ono ne. Kdybych neměla od manžela zákaz kupovat drahou myčku, protože on takovej křáp do bytu nechce, tak jdu ihned do Boschky.
A co taková obyčejná Candy? Koukala jsem se na různé diskuze a Whirlpool podle nich nic moc, Ariston skoro nikdo nemá. Slyšela jsem kritiku na Fagor a Gorenje. To snad je fakt dobrá jen ta Boshka :-(
Tak asi začnu šetřit z mateřské a ruce mi budou od mytí praskat dál.
Díky
pa Pihule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
3.4.07 09:01

Pihule, vyber si typ někde v obchodě a pak si jej najdi nejlevnější přes zboží na seznamu (dané zboží se dá přímo seřadit podle ceny) - my takhle na myčce ušetřili skoro 10000… A za cenu průměru máme tu nejvyšší třídu.

A teď k té nespokojenosti s myčkou - v mém okolí je nespokojená jen kamarádka s Indesitkou, a potvrzuji, že jí nádobí opravdu nemyje dobře a je navíc poruchová a také ještě jedna naše známá se Zanusskou - ale oba modely byly ty nejlevnější od daného výrobce. Jinak nikoho nespokojeného neznám. Takže pokud si vybereš AEG, Whirlpool, Bosh - myslím že neprohloupíš… A než si máchat ruce ve špinavé mastné vodě - ne, neboj, i manžel se do ní zamiluje…

Víš, hodně problémů je o nevhodně zvoleném programu nebo špatně naskládaném nádobí. A navíc je opravdu fajn myčku jednou za čas - mně to v bytě vycházelo tak jednou za třičvrtě roku, vyčistit… To se zapne naprázdno bez nádobí jen s čističem myček.

Také je pravda, že tablety myjí hůř (a mnohem dráž) - lepší je používat prášek - koneckonců sůl a leštidlo se doplňují jen občas - další balení jsem kupovala tak jednou za rok - ale měli jsme měkkou vodu. Taky je třeba myčku na začátku dobře nastavit - množství leštidla a soli… Zní to složitě, ale není to většinou velký problém… Sůl a leštidlo a čistič mě přicházely tak 200-300 ročně, prášek používám levný - 3 kg pod stovku a skoro na rk mi vydrží. Teď máme noční proud (levnější sazba) a tak myji v noci, ráno uklízím, tím se také dost ušetří…

Pokud všechno tohle splníš, byl v tom čert, aby to nešlo i s levnější myčkou :D A její provoz tě nezruinuje… ;)

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
5.4.07 22:17

Ahoj,

moc Vám všem děkuji za rady, udělám ještě jednu rozsáhlou rešerši na internetu a konečně nějakou tu kámošku na nádobí objednám. Dám pak vědět, jak a co mi myje :-)

Hezký večer

Pihule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí