Nerozpouštění tablety v myčce Whirlpool

386
23.2.07 22:19

Nerozpouštění tablety v myčce Whirlpool

Ahoj holky, mám myčku Whirlpool ADP4615 a je na nic. Když vložím tuhou tabletu (i nové Calgonit Quantum), tak mi tam ke konci programu zůstane na dně nerozpuštěná. Né úplně, ale tak cca polovina. Zjistila jsem, že tomu vadí ten vrchní šuplík (aby se otevřel zásobník na tabletu pořádně), ale ten šuplík nejde posunou dolu ani nahoru. Máte někdo tuto myčku se stejným problémem? Jak jste to řešily? Já mám budík na 11 min. (to jsem zjistila, že se otvírá zásobník) a vždy myčku otevřu a tabletka vypadne. Ale takhle to nechci dělat pořád. Mám program s předpírkou (myji i Adámkovi věci, tak aby to bylo pořádně), tudíž tam tu tabletu nemůžu volně vhodit, protože by se moc rychle rozpustila. Díky moc za zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15326
23.2.07 23:38

ahoj Evo,
já mám myčku Whirpool 5968 a tablety se jí nelíbí stejně jako tvé tvé :lol: . Je to přesně jak píšeš, prostě se tam cca polovina té tablety nerozpustí. Řešila jsem to tak, že jsem tablety prodala kamarádce a myju v prášku. Nejlepší se mi zdá Somat. A ještě když jsem si spočítala, že sůl dosypávám jednou za 1,5 roku a leštidlo dolévám jednou za 2 měsíce, vyjde mě mytí v prášku výrazně levněji.
pa M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
24.2.07 08:54

Ahoj, tak není to myčkou, tablety se obecně hůře rozpouštějí, u některých myček (my máme například Fagor) je speciální program na používání tablet, při kterém se ty tablety opravdu rozpustí. Vím, že sousedky, které mají Baumatic, Elektrolux i jiné pračky, už dávno tablety nepoužívájí, taky se jim nerozpustily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
511
24.2.07 12:23

My mame taky Whirpool, tablety vzdy uplne zmizi…a ani k tomu nepouzivam zadny specialni program…myju vetsinou na 55 stupnu, coz je cca 90 minut. Alca

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
24.2.07 13:03

Evo,
s myckou je to teda na kocku, ale koukam ze jsi z Prahy a do prazske (nebo jakekoli mestske takto upravovane) vody se tablety v podstate nevyrabeji. A uz vubec ne ty znackovy Calgonity. Zkousela sis delat tvrdost vody? asi ti vyslo, ze do mycky nemusis davat zadnou sul. Takze sice vim, ze tvuj problem s myckou a tabletama to neresi, ale taky bych presla na prasek. Je to levnejsi, ve skrini ti zabere stejne mista jako krabice s tabletama a … td. :-) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
24.2.07 14:14

Mám whirlpoolku a také používám přášek - tablety jsou jednak dražší a jednak vycházejí v testech hůř než prášek…
Takže není co řešit :)

Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
1.4.07 18:53

Ahoj majitelky Whirlpoolek,
chystám se si jednu takovou kamarádku na mytí nádobí Whirlpool objednat a ráda bych se Vás zeptala, jak myje nádobí a zda jste spokoleni. Chtěla jsem Bosch, ale plně vestavěná je drahá, tak mi Whirlpoolka přijde jako kompromis.
Díky
 Pihule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bejbytyna
2.6.13 21:37

Ahoj, myslím, že Bosh je výborná volba. Mám Boshku a tablety se v ní rozpustí i ty levnější. Jsem s ní spokojená. Whirpoolu už tak moc nedůvěřuji. Dostala jsem ji od bratra. Dnes jsem ji po prvé zkusila a tableta se mi nerozpustila. I déle pere. Tudíž se rozhoduji, jestli ji zpět nevyměnit za mou starou a dobrou Bosh i když už na oko nevypadá tak luxusně. :-)

• Citovat
  • Upravit
189
25.1.14 17:55

Ahoj… tak mě se v myčce Whirpool také bohužel tablety nerozpustí. Nevíte někdo co s tím? 8o Máme ji novou, nakoupila jsem si tablet do zásoby a ted mi budou tak k… Reklamace asi nepřipadá v uvahu což? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6027
25.1.14 18:04

Já používám jarové kapsle, někdy se stane, že tam něco zůstane, ale moc často ne. Většinou to dělalo při programu s šedtým smyslem - prostě si usmyslela, že to nevezme nebo co :nevim: D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.1.14 18:09

Ahoj, taky mám whirpool, nevím jaký typ. První dva roky se tableta rozpouštěla parádně, pak ale začala v tom zásobníku nejmíň půlka nerozpuštěné tablety zůstávat. Vyřešila jsem to tím, že ji vkládám volně mezi nádobí a neřekla bych, že by nádobí bylo hůř umyté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
531
25.1.14 18:26

@EvaH

Dávej jí do košíčku na příbory, vždycky se rozpustí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
556
25.1.14 18:45

Ahoj i já se musím přidat, koupila jsem si novou whirpoolku a bohužel tabletu mi to nikdy nerozpustí. Kupuju proto jarové kapsle. Zkoušela jsem i myčku reklamovat, ale bylo mi řečeno že to není závada. :x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4107
25.1.14 19:01

Nemůže to být špatně zvoleným programem? my máme u některých programů napsáno že se nesmí dávat tableta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
556
25.1.14 19:07

@socina já jsem vyzkoušela všechny programy a ani jeden mi to nerozpustil :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí