Jaký bezpečnostní postroj pro psa do auta

13415
23.11.13 20:36

Jaký bezpečnostní postroj pro psa do auta

Prosím zkušené chovatelky/chovatele o doporučení, jaký postroj pořídit do auta. Co jsem koukala, tak ceny jsou od 80kč-2000kč. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Brooucinda
23.11.13 20:39

@Veruš1 Tak asi i záleží co je to za psa, zda máte kombíka nebo sedan a jestli je tak nějak klidný.. Je určitě rozdíl když tam ten spes je neklidný nebo když leží.
Máme kombík, psa velkýho a je jen na vodítku na krátko. Policajti to viděli, pochválili a jeli jsme

• Citovat
  • Upravit
21848
23.11.13 20:42

Ja mam takovy ksiry mekky na pripoutani primo do zastrcky auta.

Příspěvek upraven 06.02.14 v 19:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MV313
23.11.13 20:46

http://www.rogz.cz/…topas-modry/

Jsem spokojena s timto. Psi jezdi na zadnich sedackach..

• Citovat
  • Upravit
mag
12864
23.11.13 20:48
@MV313 píše:
http://www.rogz.cz/…topas-modry/Jsem spokojena s timto. Psi jezdi na zadnich sedackach..

Jj, tyhle jsou super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309

My mame klec v kufru..v pripade nehody to je lepsie ako ksiry.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3993
@MV313 píše:
http://www.rogz.cz/…topas-modry/Jsem spokojena s timto. Psi jezdi na zadnich sedackach..

jo jo to je super věc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
23.11.13 21:09

Máme fenku cca 7kg, kříženec s jezevčíkem, v autě je klidná, máme jí chvíli z útulku, takže jela akorát z útulku a 1× k našim na zahradu. A právě jezdíme normálně celkem hodně, tak aby byla relativně zabezpečená a i kvůli policajtům. Díky za odkaz, koukala jsem na podobný a jsem ráda, že má někdo dobrou zkušenost :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3993
23.11.13 21:13
@Veruš1 píše:
Máme fenku cca 7kg, kříženec s jezevčíkem, v autě je klidná, máme jí chvíli z útulku, takže jela akorát z útulku a 1× k našim na zahradu. A právě jezdíme normálně celkem hodně, tak aby byla relativně zabezpečená a i kvůli policajtům. Díky za odkaz, koukala jsem na podobný a jsem ráda, že má někdo dobrou zkušenost :palec:

Máme něco podobného :D kříženec jezevčíka cca 8 kilo ;) Ten pás do auta je pro takhle velikého klidnějšího pejska podle mě ideální řešení. Je to hned zapnuté (např. různé ty sítě a psí deky instaluješ minuty…), není to nákladné a pejsek si nepřipadá vůbec omezovaný (jako např. v přepravním boxu), je klidný protože mu to přijde jako na vodítku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LN
15521
23.11.13 21:14

Když jezdila naše fenka na sedačkách, měli jsme také green dog. O bezpečnosti se ale příliš mluvit nedá, jelikož se může volně pohybovat na pásu. V případě nehody určitě nic moc.
Pro malého pejska bude určitě nejbezpečnější kenelka, která půjde připoutat pásem.
Ráda bych se dočkala doby, kdy výrobci začnou přemýšlet i o bezpečnosti psa v autě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
690
23.11.13 21:17

Také mám na psy tyto popruhy a super. ( červený, modrý a oranžový ) abych je rozeznala, každý to má utažené na svou míru. Akorát, když mi v nich skočili do vody - za boha nemůžu z toho černého filcu co je na hrudníku zevnitř sundat chlupy, je to obalené :) Ten páseček na pás je součástí balení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MV313
23.11.13 21:19
@LN píše:
Když jezdila naše fenka na sedačkách, měli jsme také green dog. O bezpečnosti se ale příliš mluvit nedá, jelikož se může volně pohybovat na pásu. V případě nehody určitě nic moc.
Pro malého pejska bude určitě nejbezpečnější kenelka, která půjde připoutat pásem.
Ráda bych se dočkala doby, kdy výrobci začnou přemýšlet i o bezpečnosti psa v autě.

Ale o tom to prave je, ze pes se neciti omezen. Stejne jako cestujici. Bezpecnostni pas je uvolneny a zaucinkuje az pri brzdeni ci v horsich situacich.
Postroj je pripevnen k bezpecnostnimu pasu pro cloveka a hlavni funkci je prece zabraneni pohybu psa az v okamziku nehody.

• Citovat
  • Upravit
690
23.11.13 21:20
@LN píše:

To ano, ale ten pás by měl toho psa zastavit, aspon si to myslím. Jako že se ten pás při trhnutí zasekne jako u lidí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
23.11.13 21:24

http://cestovani-se-psem.heureka.cz/…specifikace/#…

Tohle má jiné zapínání, než to z odkazu? Se v tom vůbec nevyznám :think: Jsem koukala na tenhle původně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LN
15521
23.11.13 21:27

No ano, ten pás se samozřejmě zasekne, ale dle mého není zajištěno znehybnění těla. Pokud má pás člověk, má ho kolem těla a ze sedačky se nepohne. S tímto postrojem je ale pohyb psa umožněn. Nevím, jak to vysvětlit, zkrátka ten náraz s tím psím tělíčkem hodně zamává, je tam moc velká vůle pro pohyb psa.
Pro mě je to bezpečné pro člověka, že pes nevylítne a nezlomí lidem na předních sedačkách vaz, ale pro psa tam žádnou velkou bezpečnost opravdu nevidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný