Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
ahoj,jsem na začátku těhu,první můj porod byl asi nejlepší,šlo to rychle a bolesti malí,druhý porod byl utrpení,myslela jsem,že tam chcípnu,jak to bolelo,no a třetího porodu jsem se bála,ale docela to šlo hladce,tak se teď ptám „jaký je porod č.4“?Vím,že každý to má jinak,proto chci znát zkušenosti.Děkuji ![]()
Ahoj,
tak u mě byl 1. porod s pomalým rozjezdem, ale celkem rychlým koncem
2. byl rychlý s intenzivními bolestli, 3. byl podobný druhému a čtvrtý - poslíčky jsem měla dost dlouho před porodem, 4 dny po TP jsem byla na KO, MUDr. mi udělal Hamiltona a nic moc, byly malinko kontrakce. Odpoledne praskla voda a rázem jsem byla bez kontrakcí. Chvíli se čekalo, jestli se stahy rozjedou, ale protože byla plodovka zelená, následoval oxytocin. Malý byl pořád strašně vysoko, kontrakce po oxy byly hnusné a za cca 5 hod Ondra se narodil ![]()
Ve finále mi nepřišel porod snad tak strašný, jako zavinování dělohy…
Přeju, ať to je u tebe rychlé ![]()
ahoj,tak to jsi mě moc nepotěšila,já měla teda u toho druhého porodu šílený bolesti a ještě když do mě hrabala asistentka,tak to se nedalo vydržet(jo ale syn vážil taky 4,45 kg) a u třetího ty bolesti takový nebyli,ale když jsem měla tlačit,tak zase nebyli tlaky,tak mi dali taky oxitocin.No jsem zvědavá,díky za odpověd ![]()
ahoj první porod jsem mela celkem v poho druhý byl dost bolestivy, tretí jsem mela užasny a čtvrty byl naprosto spontáni můžu říct že čím více porodu tím to jde rychlej ale hlavně tisíc žen tisíc porodu a každý jiny vítej do klubu nás co mame více dětí a at ti dobře dopadne ![]()
ahoj holky…tak já se také chystám na 4.porod,a nevím jestli je to tím,že jsem starší nebo že už vím do čeho půjdu,tak mám trochu strach.Hlavně z nástřihu…zatím jsem nikdy žádný neměla…tak taky asi proto.
Můj první porod trval cca 8 hodin…Verunka měla 3.60.Druhý byl 4,5 Terka měla taky 3.60 a třetí trval sice jen 2,5 hodiny,ale Lucka měla šnůru kolem krku.Měla 3.30 ale zvládla jsem to.Kdyby to šlo tak rychle jako u poslední,tak budu maximálně spokojená.Držím všem co je to opět čeká pěstičky…snad to zvládem bez většíh problémů. ![]()
Surael, jestli tě to uklidní, já rodila letos pošesté a strach jsem měla pokaždé
Podle mě snad není mamina, která by se aspoň malinko nebála porodu, mně to přijde přirozené, že tam nějaká ta obava je…
Nástřihu se neboj, já ho teda měla jen jednou, ale byla to úplná brnkačka
A třeba se to u tebe obejde bez něj ![]()
Přeju rychlý a pohodový porod ![]()
Holky ahoj.Mně to čeká letos po Třetí,První byl rychlý a Kp.Druhá byl super 2,5 hod se vším všudy.Akorát to zavinování dělohy byl děs.A jsem zbědavá na ten třetí.Kéž by byl také rychlý .Říkají že bývá nejhorší.tak se uvidí, ![]()
ahoj,tak mě se blíží docela rychle ten čtvrtý(už za 3-4 týdny),tak se už bojím co bude
.Jinak u mě třetí porod byl lepší jak druhej,v 19.00 jsme přijeli do porodnice a ve 22.00 byl prcek na světě ![]()
zakelka,s píše:
ahoj,tak mě se blíží docela rychle ten čtvrtý(už za 3-4 týdny),tak se už bojím co bude.Jinak u mě třetí porod byl lepší jak druhej,v 19.00 jsme přijeli do porodnice a ve 22.00 byl prcek na světě
Jejej to bych si taky přála.Gratulka .A jsem ráda že je nás takových víc 3+ a více dětí…
Já si ještě počkám no…
čtvrtý jsem si nejvíc užila , nebyl nejrychlejší ale nejpohodovější. byl to první porod bez křížových bolestí
sophinka píše: čtvrtý jsem si nejvíc užila , nebyl nejrychlejší ale nejpohodovější. byl to první porod bez křížových bolestí
a jaký byl 3?
zakelka,s píše:
ahoj,tak mě se blíží docela rychle ten čtvrtý(už za 3-4 týdny),tak se už bojím co bude.Jinak u mě třetí porod byl lepší jak druhej,v 19.00 jsme přijeli do porodnice a ve 22.00 byl prcek na světě
Ahoj, mám to čerstvo za sebou.
Bol rýchly, nemôžem sa sťažovať.
Porodila som do hodiny od príjazdu do pôrodnice, do dvoch hodín od prasknutia vody. Prirodzene, len s mini poranením, ktoré nebolo rteba šiť, tak som si ho ani nenechala šiť.
Zavinovanie dělohy už bolo ale bolestivé dosť
vyžiadala som si dve tabletky od bolesti, potom sa to už dalo.
Akurát bacha, už hrozí trochu väčšie krvácanie po pôrode. Písala som o tom tu: https://www.emimino.cz/…odnici-8654/
Petra2829 píše:sophinka píše: čtvrtý jsem si nejvíc užila , nebyl nejrychlejší ale nejpohodovější. byl to první porod bez křížových bolestía jaký byl 3?
Tak pokud jsem měla porody ok.Věřím i v ten třetí to co tu píšeš je pro mě děsivé
Jinak já jsem z 5 holek
![]()
ja mela porody taky v pohode.
1.byl asi tak nejhorsi z duvodu,ze jsem nevedela do ceho jdu,takze jsem se tomu moc poddavala,ale malej byl od prijezdu do porodnice na svete za 2a 3/4hodiny:-)
2. uplna pohoda-zadne poradne bolesti nebyly,porad jen po10minutach,takze docela pohoda.mala se narodila po 2 h 11m na sale:-)
3. taky celkem pohoda,bolesti velke tak pul hodky.malej byl venku za 2h a pul hodky(na sale -neberu slabe kontrakce predtim).
siti bylo pokazde bohuzel.
zuavinovani bylo s kazdym porodem horsi,ale dalo se to vydrzet.
sla bych klidne do 4. ale nejak neni oplodnitel:-)(tatinek jiz nechce)