Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj lidičky.V pondělí jdu na vyvolání do Náchodské nemocnice a jsem nějaká vyděšená.Ve středu na kontrole měl malý odhadní váhu 3.8 a s tím jak roste už má asi zase víc. Normálně mám jen 50kg a měřím 168. Holka před deseti lety šla ven třicet hodin a měla jsem 37 stehů a to měla jen 3.4. Já jsem na kleště a můj bratr málem zemřel tím,že nemohl projít.Nakonec mu zlámali obě klíční kosti. Tak mám strach,aby se malý někde nezasekl,kdy rozhodnou jestli je císařský řez rozumnější?
Ahoj a co na to tvůj doktor? Ten by měl mít hlavní slovo.
A koukala jsem,že jsi z Náchoda a podle fotky tě znám ![]()
Jen si říkám proč to doktor vůbec nezmínil…Ale možná kvůli váze se nemá ani k příchodu na svět…Prostě jen vůbec nevím co čekat.Stále tu propagují přirozený porod a tak se bojím aby to zbytečně neprotahovali ![]()
Pracuji v oboru 15 let a tolik hodin se nerodí. Asi to počítáš od prvních nepravidelných stahů nebo od odtečené vody. Tvá váha není překážkou, vysoká jsi dostatečně a nepíšeš, jakou máš pánev. Předpokládám, že normální. Váha 4000g je na druhorodičku přijatelná a myslím, že to půjde, jak po másle. Jsi zbytečně vystresovaná.
Množství stehů se nepočítá nebo o tom slyším poprvé. Byla jsem taky dost šitá. A tvůj bratr měl asi dystokii ramének. Myslím, že ani jeden z vás nemá následky pro život. Tak bych si to ujasnila já. Některým komplikacím nejde předejít. A nemysli si, že císař je výhra v loterii a že jsou všechny maminy a děti O.K. To je mylná představa národa.
Na přímu bych to řekla,že je mimís větší a snad se podle toho zařídí.
Taky jsem tam rodila a neměla jsem žádný problém z komunikací ![]()
Kestřa nic..Jen řekl,že je malý dost velký a pak se zeptal jestli jsem byla na kleště já nebo brácha…Pak už se jen mračil.Tak nevím,ale do karty nic takového nenapsal.
Fotku jsem našla rozumnější ![]()
Oni si při přjmu plod znovu přeměří. Indikace k císaři je u vícerodičky nad 4500g. A pokud jsou normální rozměry pánve, tak není překážka porodu. Holky, zbytečně panikaříte. Srovnejte si to v hlavě.
Taky mám mudr. Kestřánka
a to se divím je takovej pečlivej.No uvidíš co ti řeknou v porodnici.Ale jak už bylo zmíněno..nestresuj se všechno dopadne dobře..jsou tam skvělí profíci ![]()
Já vůbec nevím kde se velikost pánve zjišťuje…Mám to někde v průkazce?Stehy jsem počítala já…nějak mě ten pohyb ruky a počítání uklidňovalo…víc jsem stejně komunikovat nebyla schopná.A ano,myslím 30 hodin po té co odtekla voda.A 27.hodin po té co začli bolesti.Jistě,že jsem si vědoma toho,že mohu jen panikařit,rostoucími bolestmi,které ale pak vždy po pár hodinách utichnou,přenášením nebo prostě jen strachem z toho co příjde.Ale to je asi normální a proto se ptám na názor.Děkuji
A čekám druhé dítě…ale po deseti letech.Všude píšou,že to už berou jako poprvé,protože je veliký odstup.
Děkuju…Možná mi to jen už leze na mozek.Odstatně stejně nic nenadělám.V pondělí mám nástup a pak už stejně nezmůžu nic..
Čarodějko myslím,že vážně panikaříš zbytečně. Cassi ti to napsala vskutku odborně vzato. Věř,že nejhorší je špatná psychika u porodu.Jelikož jsi druhorodička,tak to opravdu půjde mnohem hladčeji a poměr váhy a výšky,kterou uvádíš není indikací k CS
. JEDEN Z PŘÍKLADŮ-MÁM KAMARÁDKU,KTERÁ MĚŘÍ CCA 163 CM,VÁŽÍ MOŽNÁ 45 KG A NA SVĚT PŘIVEDLA PŘIROZENĚ 3 DCERY,všechny měly kolem 4500 g. Také byl pro mně první porod horší,ten druhý bych porodem ani nenazvala. Tak to šlo dobře! Tak začni se na to dívat pozitivně,věř si a nepřemýšlej nad tím,co vůbec být nemusí a pak dej vědět.
Ahoj, já rodila jako prvorodička 3.850g miminko. Pánev mám teda normální dle Dr, takže sem se nějak nebála. Akorát jsem se natrhla i přes nástřih, ale spíš je to špatným tlačením a podobnýma okolnostma. Nějaký potíže kvuli váze mimča jsem nepozorovala. sice jsi drobná, ale fakt záleí na pánvi, její rozměry by měly b ýt vypsány v prukazce. a navíc, odhady váhy jsou jen odhady, kdo ví, jak to skutečně je ![]()
Ale zkus se fakt uklidnit. Myslím, že když k tomu budeš přistupovat rovnou tak, že budou nějaký komplikace, tak budou- kvuli tvé psychice. Zkus myslet na to, že to zvládneš, budeš pod dohledem lékařů ![]()